Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

Betyg (1-5):
3.9 (10 betyg)

Underbart goda börek, fyllda med spenat och fetaost. Recept av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 6 färska filodegsark
  • 200 g färsk spenat
  • 0.5 purjolök, tunt strimlad
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 0.5 tsk salt
  • Till pensling
  • 1 ägg
  • 0.5 dl yoghurt (12 %)
  • 2 msk olivolja eller 25 g smält smör
  • Garnering
  • 1 äggula
  • 1 msk sesamfrön, gärna vita och svarta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200˚. Fräs lök och spenat i olja tills spenaten sjunkit ihop. Salta, peppra och stek tills all vätska är borta. Häll upp i en skål och smula ner fetaosten. Rör om och låt svalna.
  2. Vispa ihop ägg, yoghurt och olja/ smält smör. Lägg ut ett filodegsark och pensla med äggvispet. Lägg en strimma av spenatfyllningen (ca 1/2 dl) på kanten vid långsidan.
  3. Rulla ihop filodegen till en rulle och rulla sedan ihop till en snäcka. Gör likadant med resterande filodegsark. Pensla med äggula och strö på sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Serveras varma eller kalla.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-07

Hej VK! Ett ark blir jättebra. Lycka till i köket!

VK

2019-11-02

Är ett ark eller två ark filodeg per börek? Vad blir bäst?

Liknande recept

Krämig rucolasill

(5)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Kokt sparris

(3)

Salamilindad lax

(2)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Fattoush

(4)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)

Sticky buffalo-blomkål

(12)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 6 färska filodegsark
  • 200 g färsk spenat
  • 0.5 purjolök, tunt strimlad
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 0.5 tsk salt
  • Till pensling
  • 1 ägg
  • 0.5 dl yoghurt (12 %)
  • 2 msk olivolja eller 25 g smält smör
  • Garnering
  • 1 äggula
  • 1 msk sesamfrön, gärna vita och svarta

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

Betyg (1-5):
3.9 (10 betyg)

Underbart goda börek, fyllda med spenat och fetaost. Recept av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200˚. Fräs lök och spenat i olja tills spenaten sjunkit ihop. Salta, peppra och stek tills all vätska är borta. Häll upp i en skål och smula ner fetaosten. Rör om och låt svalna.
  2. Vispa ihop ägg, yoghurt och olja/ smält smör. Lägg ut ett filodegsark och pensla med äggvispet. Lägg en strimma av spenatfyllningen (ca 1/2 dl) på kanten vid långsidan.
  3. Rulla ihop filodegen till en rulle och rulla sedan ihop till en snäcka. Gör likadant med resterande filodegsark. Pensla med äggula och strö på sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Serveras varma eller kalla.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-07

Hej VK! Ett ark blir jättebra. Lycka till i köket!

VK

2019-11-02

Är ett ark eller två ark filodeg per börek? Vad blir bäst?

Liknande recept

Krämig rucolasill

(5)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Kokt sparris

(3)

Salamilindad lax

(2)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Fattoush

(4)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)

Sticky buffalo-blomkål

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies