
Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)
Betyg (1-5):
Underbart goda börek, fyllda med spenat och fetaost. Recept av Zeina Mourtada
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 6 färska filodegsark
- 200 g färsk spenat
- 0.5 purjolök, tunt strimlad
- 1 msk rapsolja
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- 150 g fetaost
- 0.5 tsk salt
- Till pensling
- 1 ägg
- 0.5 dl yoghurt (12 %)
- 2 msk olivolja eller 25 g smält smör
- Garnering
- 1 äggula
- 1 msk sesamfrön, gärna vita och svarta
Gör så här
- Sätt ugnen på 200˚. Fräs lök och spenat i olja tills spenaten sjunkit ihop. Salta, peppra och stek tills all vätska är borta. Häll upp i en skål och smula ner fetaosten. Rör om och låt svalna.
- Vispa ihop ägg, yoghurt och olja/ smält smör. Lägg ut ett filodegsark och pensla med äggvispet. Lägg en strimma av spenatfyllningen (ca 1/2 dl) på kanten vid långsidan.
- Rulla ihop filodegen till en rulle och rulla sedan ihop till en snäcka. Gör likadant med resterande filodegsark. Pensla med äggula och strö på sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Serveras varma eller kalla.
Liknande recept
Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)
Betyg (1-5):
Underbart goda börek, fyllda med spenat och fetaost. Recept av Zeina Mourtada
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200˚. Fräs lök och spenat i olja tills spenaten sjunkit ihop. Salta, peppra och stek tills all vätska är borta. Häll upp i en skål och smula ner fetaosten. Rör om och låt svalna.
- Vispa ihop ägg, yoghurt och olja/ smält smör. Lägg ut ett filodegsark och pensla med äggvispet. Lägg en strimma av spenatfyllningen (ca 1/2 dl) på kanten vid långsidan.
- Rulla ihop filodegen till en rulle och rulla sedan ihop till en snäcka. Gör likadant med resterande filodegsark. Pensla med äggula och strö på sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Serveras varma eller kalla.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-07-04
Jag använde 2 ark för att mina ark var i sönder när jag packade upp de. Ska köra på 1 nästa gång så får det rinna ut i så fall. ☺️👌🏼 Super goda & uppskattas av gästerna.
2019-11-07
Hej VK! Ett ark blir jättebra. Lycka till i köket!
2019-11-02
Är ett ark eller två ark filodeg per börek? Vad blir bäst?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Laura
2020-07-04
Jag använde 2 ark för att mina ark var i sönder när jag packade upp de. Ska köra på 1 nästa gång så får det rinna ut i så fall. ☺️👌🏼 Super goda & uppskattas av gästerna.
2019-11-07
Hej VK! Ett ark blir jättebra. Lycka till i köket!
VK
2019-11-02
Är ett ark eller två ark filodeg per börek? Vad blir bäst?