Börek med spenat och fetaost

Betyg (1-5):
3.44 (25 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 2 msk olivolja
  • 100 g färsk spenat
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk honung
  • 1 msk torkad oregano
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 dl turkisk yoghurt (10 %)
  • 250 g filodeg (1 paket)
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Värm upp olja i en stekpanna. Stek spenat och vitlök tills spenaten sjunkit ihop och vätskan dunstat bort. Tillsätt honung, oregano, och chiliflakes. Salta och peppra.
  2. Vispa ägget lätt med yoghurt.
  3. Dela filodegen på mitten, i ark på 30x20 cm. Lägg 4 ark ovanpå varandra och pensla med äggmixen mellan arken. Fördela 1⁄4 av spenaten över degen och smula över 1⁄4 av osten. Vik in kanterna på långsidorna och rulla ihop till en rulle. (Rulla inte för hårt – då kan den spricka i ugnen).
  4. Gör likadant med resten av spenaten och osten. Lägg de 4 rullarna i en inoljad form och pensla med äggmixen. Lämna utrymme mellan rullarna.
  5. Grädda gyllene mitt i ugnen, 20–25 min. Låt svalna och dela på mitten. Servera!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magdalena

2015-07-21

Proportionerna kändes helt fel så jag tog 500 g spenat (jag använde fryst, det gick utmärkt), 2 ägg, 1,5 dl yoghurt naturell naturlig fetthalt 3-4% och 1/2 tsk chiliflakes.

Mirre

2015-02-24

Väldigt gott och inte för starkt!

Tatiana

2014-10-10

För starkt

Arne

2014-10-07

Lite för lite fyllning i receptet, annars väldigt gott!

Liknande recept

Dopp i grytan med ost

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Ugnsbakad brietårta med saffranshonung

(1)

Duchesse på sötpotatis - Lotta Lundgren

(1)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 msk olivolja
  • 100 g färsk spenat
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk honung
  • 1 msk torkad oregano
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 dl turkisk yoghurt (10 %)
  • 250 g filodeg (1 paket)
  • 150 g fetaost

Börek med spenat och fetaost

Betyg (1-5):
3.44 (25 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Värm upp olja i en stekpanna. Stek spenat och vitlök tills spenaten sjunkit ihop och vätskan dunstat bort. Tillsätt honung, oregano, och chiliflakes. Salta och peppra.
  2. Vispa ägget lätt med yoghurt.
  3. Dela filodegen på mitten, i ark på 30x20 cm. Lägg 4 ark ovanpå varandra och pensla med äggmixen mellan arken. Fördela 1⁄4 av spenaten över degen och smula över 1⁄4 av osten. Vik in kanterna på långsidorna och rulla ihop till en rulle. (Rulla inte för hårt – då kan den spricka i ugnen).
  4. Gör likadant med resten av spenaten och osten. Lägg de 4 rullarna i en inoljad form och pensla med äggmixen. Lämna utrymme mellan rullarna.
  5. Grädda gyllene mitt i ugnen, 20–25 min. Låt svalna och dela på mitten. Servera!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magdalena

2015-07-21

Proportionerna kändes helt fel så jag tog 500 g spenat (jag använde fryst, det gick utmärkt), 2 ägg, 1,5 dl yoghurt naturell naturlig fetthalt 3-4% och 1/2 tsk chiliflakes.

Mirre

2015-02-24

Väldigt gott och inte för starkt!

Tatiana

2014-10-10

För starkt

Arne

2014-10-07

Lite för lite fyllning i receptet, annars väldigt gott!

Liknande recept

Dopp i grytan med ost

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Ugnsbakad brietårta med saffranshonung

(1)

Duchesse på sötpotatis - Lotta Lundgren

(1)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies