Boquerones - strömming på spanskt vis

Betyg (1-5):
3.5 (34 betyg)

En spansk klassiker som görs på sardiner, här på svenskt vis med strömming.

Tillagningstid: 25 minuter + 1 dygn för marinering
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 400 g små strömmingsfiléer
  • 1.5 dl vitvinsvinäger
  • 1.5 dl vatten
  • 1 citron
  • 1 skivad röd chili
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad persilja
  • 2 dl olivolja
  • Till servering:
  • pressad citron
  • rostat bröd eller crostinis

Gör så här

  1. Dra av skinnet från strömmingarna. Det är enklast att ta tag från insidan längst upp vid den bredaste änden och dra rakt ner. Gör likadant med den andra filén.
  2. Lös upp saltet med vinäger och vatten i en bunke. Lägg i strömmingen och vänd runt. Låt stå i kylskåp cirka 1 dygn.

Dag 2

  1. Sila bort lagen från fisken. Använd en potatisskalare och skala försiktigt bort det gula på citronen. Varva fisk, citronskal, chili, vitlök och persilja i en burk. Häll på olivolja tills innehållet är täckt.
  2. Droppa lite pressad citron över vid servering. Serveras med rostat bröd eller crostinis och gärna ett glas cava eller annat mousserande vin. Håller cirka tre veckor i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2017-04-20

Fantastiskt god! Med mer chili (1/2-1) och 4 vitlöksklyftor blir det ännu bättre. För min del går det utmärkt att äta direkt ur burken.

Thomas Nyberg

2013-07-05

Himmelskt gott !! Det är nästan synd att "förstöra" smakupplevelsen med alkohol.

Carlaxel Andersson

2012-05-20

Suveränt gott till en Fino sherry.

Liknande recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

(3)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(26)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Sannas rosépeppargravade lax med citron och anis

(2)

Stompad jansson

(3)

Marinmarinerad lax

(6)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Brötchen med lax och färskost

(0)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g små strömmingsfiléer
  • 1.5 dl vitvinsvinäger
  • 1.5 dl vatten
  • 1 citron
  • 1 skivad röd chili
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad persilja
  • 2 dl olivolja
  • Till servering:
  • pressad citron
  • rostat bröd eller crostinis

Boquerones - strömming på spanskt vis

Betyg (1-5):
3.5 (34 betyg)

En spansk klassiker som görs på sardiner, här på svenskt vis med strömming.

Tillagningstid: 25 minuter + 1 dygn för marinering
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dra av skinnet från strömmingarna. Det är enklast att ta tag från insidan längst upp vid den bredaste änden och dra rakt ner. Gör likadant med den andra filén.
  2. Lös upp saltet med vinäger och vatten i en bunke. Lägg i strömmingen och vänd runt. Låt stå i kylskåp cirka 1 dygn.

Dag 2

  1. Sila bort lagen från fisken. Använd en potatisskalare och skala försiktigt bort det gula på citronen. Varva fisk, citronskal, chili, vitlök och persilja i en burk. Häll på olivolja tills innehållet är täckt.
  2. Droppa lite pressad citron över vid servering. Serveras med rostat bröd eller crostinis och gärna ett glas cava eller annat mousserande vin. Håller cirka tre veckor i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2017-04-20

Fantastiskt god! Med mer chili (1/2-1) och 4 vitlöksklyftor blir det ännu bättre. För min del går det utmärkt att äta direkt ur burken.

Thomas Nyberg

2013-07-05

Himmelskt gott !! Det är nästan synd att "förstöra" smakupplevelsen med alkohol.

Carlaxel Andersson

2012-05-20

Suveränt gott till en Fino sherry.

Liknande recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

(3)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(26)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Sannas rosépeppargravade lax med citron och anis

(2)

Stompad jansson

(3)

Marinmarinerad lax

(6)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Brötchen med lax och färskost

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies