Bönsallad med kidneybönor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.71 (14 betyg)

Enkel bönsallad med vitkål, kidneybönor och krämig dressing av majonnäs, yoghurt och lime. Toppa salladen med cocktailtomater och granatäpple. God på buffé och perfekt snabblunch!

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g kokta röda kidneybönor
  • 3 tärnade, hårdkokta ägg
  • 3 fasta, kokta, skalade potatisar, i tärningar
  • 500 g strimlad vitkål
  • 2 tärnade saltgurkor
  • Dressing:
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 dl lättmajonnäs
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnering:
  • 10 halverade cocktailtomater
  • 1 granatäpple

Gör så här

  1. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda dem med ägg, potatis, vitkål och gurka. Rör ihop dressingen och vänd försiktigt ner den. Ställ kallt ett par timmar före serveringen.
  2. Garnera med cocktailtomater och granatäppelkärnor.

Servering

Servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bönsallad med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Bönsallad med blomkålscouscous

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ugnsbakade bönor med cream cheese

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Bönsallad med grillad tomat

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Vegobollar i salladsblad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Nudelsallad med silkestofu och jordnötssås

Betyg
Betyg
(6)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g kokta röda kidneybönor
  • 3 tärnade, hårdkokta ägg
  • 3 fasta, kokta, skalade potatisar, i tärningar
  • 500 g strimlad vitkål
  • 2 tärnade saltgurkor
  • Dressing:
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 dl lättmajonnäs
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnering:
  • 10 halverade cocktailtomater
  • 1 granatäpple

Bönsallad med kidneybönor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.71 (14 betyg)

Enkel bönsallad med vitkål, kidneybönor och krämig dressing av majonnäs, yoghurt och lime. Toppa salladen med cocktailtomater och granatäpple. God på buffé och perfekt snabblunch!

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda dem med ägg, potatis, vitkål och gurka. Rör ihop dressingen och vänd försiktigt ner den. Ställ kallt ett par timmar före serveringen.
  2. Garnera med cocktailtomater och granatäppelkärnor.

Servering

Servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bönsallad med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Bönsallad med blomkålscouscous

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ugnsbakade bönor med cream cheese

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Bönsallad med grillad tomat

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Vegobollar i salladsblad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Nudelsallad med silkestofu och jordnötssås

Betyg
Betyg
(6)