För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Bönsallad med kidneybönor

Betyg (1-5):
3.62 (13 betyg)

Enkel bönsallad med vitkål, kidneybönor och krämig dressing av majonnäs, yoghurt och lime. Toppa salladen med cocktailtomater och granatäpple. God på buffé och perfekt snabblunch!

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g kokta röda kidneybönor
  • 3 tärnade, hårdkokta ägg
  • 3 fasta, kokta, skalade potatisar, i tärningar
  • 500 g strimlad vitkål
  • 2 tärnade saltgurkor
  • Dressing:
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 dl lättmajonnäs
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnering:
  • 10 halverade cocktailtomater
  • 1 granatäpple

Gör så här

  1. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda dem med ägg, potatis, vitkål och gurka. Rör ihop dressingen och vänd försiktigt ner den. Ställ kallt ett par timmar före serveringen.
  2. Garnera med cocktailtomater och granatäppelkärnor.

Servering

Servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bönsallad med grillad tomat

(11)

Bönsallad med vinägrett

(68)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(50)

Slowcooked beef taco style

(13)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(21)

Ugnsbakade paprikor med tomater och bönor

(28)

Grönt paket med bönor och feta

(2)

Fantasticatomater med bönor i ugn

(8)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g kokta röda kidneybönor
  • 3 tärnade, hårdkokta ägg
  • 3 fasta, kokta, skalade potatisar, i tärningar
  • 500 g strimlad vitkål
  • 2 tärnade saltgurkor
  • Dressing:
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 dl lättmajonnäs
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnering:
  • 10 halverade cocktailtomater
  • 1 granatäpple

Bönsallad med kidneybönor

Betyg (1-5):
3.62 (13 betyg)

Enkel bönsallad med vitkål, kidneybönor och krämig dressing av majonnäs, yoghurt och lime. Toppa salladen med cocktailtomater och granatäpple. God på buffé och perfekt snabblunch!

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda dem med ägg, potatis, vitkål och gurka. Rör ihop dressingen och vänd försiktigt ner den. Ställ kallt ett par timmar före serveringen.
  2. Garnera med cocktailtomater och granatäppelkärnor.

Servering

Servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bönsallad med grillad tomat

(11)

Bönsallad med vinägrett

(68)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(50)

Slowcooked beef taco style

(13)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(21)

Ugnsbakade paprikor med tomater och bönor

(28)

Grönt paket med bönor och feta

(2)

Fantasticatomater med bönor i ugn

(8)