Bönsallad med kidneybönor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.71 (14 betyg)

Enkel bönsallad med vitkål, kidneybönor och krämig dressing av majonnäs, yoghurt och lime. Toppa salladen med cocktailtomater och granatäpple. God på buffé och perfekt snabblunch!

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g kokta röda kidneybönor
  • 3 tärnade, hårdkokta ägg
  • 3 fasta, kokta, skalade potatisar, i tärningar
  • 500 g strimlad vitkål
  • 2 tärnade saltgurkor
  • Dressing:
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 dl lättmajonnäs
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnering:
  • 10 halverade cocktailtomater
  • 1 granatäpple

Gör så här

  1. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda dem med ägg, potatis, vitkål och gurka. Rör ihop dressingen och vänd försiktigt ner den. Ställ kallt ett par timmar före serveringen.
  2. Garnera med cocktailtomater och granatäppelkärnor.

Servering

Servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vegansk hamburgare

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Lotta Lundgren - Panzanella express

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Bönsallad med svarta bönor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grönt paket med bönor och feta

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vegobollar i salladsblad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lax på planka med asiatisk bönsallad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fantasticatomater med bönor i ugn

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

Betyg
Betyg
(22)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g kokta röda kidneybönor
  • 3 tärnade, hårdkokta ägg
  • 3 fasta, kokta, skalade potatisar, i tärningar
  • 500 g strimlad vitkål
  • 2 tärnade saltgurkor
  • Dressing:
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 dl lättmajonnäs
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnering:
  • 10 halverade cocktailtomater
  • 1 granatäpple

Bönsallad med kidneybönor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.71 (14 betyg)

Enkel bönsallad med vitkål, kidneybönor och krämig dressing av majonnäs, yoghurt och lime. Toppa salladen med cocktailtomater och granatäpple. God på buffé och perfekt snabblunch!

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda dem med ägg, potatis, vitkål och gurka. Rör ihop dressingen och vänd försiktigt ner den. Ställ kallt ett par timmar före serveringen.
  2. Garnera med cocktailtomater och granatäppelkärnor.

Servering

Servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vegansk hamburgare

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Lotta Lundgren - Panzanella express

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Bönsallad med svarta bönor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grönt paket med bönor och feta

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vegobollar i salladsblad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lax på planka med asiatisk bönsallad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fantasticatomater med bönor i ugn

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

Betyg
Betyg
(22)