Bönsallad med fetaost och örter
  • Tid 10 min

Bönsallad med fetaost och örter

3.4 (25 betyg)

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g valfria bönor, 2 burkar t ex kidneybönor och stora vita bönor
  • 0.5 dl finhackad färsk mynta
  • 0.5 dl finhackad färsk dill
  • 0.5 dl finhackad färsk persilja
  • 1 msk olivolja
  • 1 liten riven vitlöksklyfta
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 200 g fetaost
  • 1 msk pressad citron
  • salt
  • peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Lägg dem i en skål och tillsätt örter, olja, vitlök och rödlök.

  2. 2

    Dela fetaosten i mindre bitar och blanda med bönor och örter. Droppa över citronsaft och smaka av med salt och peppar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Rostade, saltade solroskärnor är gott att strö över.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Moa

    Tips enl receptmakaren: Mixa det som blir över till en röra. Gott på bröd mm.

  • Je

    Gott

  • Lisa

    Tips: Blir mycket godare med lite honung i!