Bönsallad med feferoni och lime

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Matigt tillbehör med mexikanska kryddor. Perfekt för buffén eller i en burrito.

Tillagningstid: 20 minuter + ev tid att dra
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g kikärtor
  • 400 g svarta bönor
  • 4 st skivad feferoni, mild eller stark
  • 1 finhackad bananschalottenlök, eller motsvarande mängd finhackad schalottenlök eller gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk malen mald spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj kikärter och bönor med kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av. Blanda ärter, bönor, feferoni, lök och persilja i en skål. Blanda ihop olja, lime, kryddor och salt och häll över. Blanda alltsammans. Låt gärna salladen dra 30 minuter eller längre.

Tips

För starkare smak välj jalapeños istället för feferoni

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Blomsterkrassesallad med fetaost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Potatissallad med äpple

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Rosépepparfilé

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Hummus grundrecept

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Bönor med krämig dressing och ägg

Betyg
Betyg
(1)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g kikärtor
  • 400 g svarta bönor
  • 4 st skivad feferoni, mild eller stark
  • 1 finhackad bananschalottenlök, eller motsvarande mängd finhackad schalottenlök eller gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk malen mald spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 0.5 tsk salt

Bönsallad med feferoni och lime

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Matigt tillbehör med mexikanska kryddor. Perfekt för buffén eller i en burrito.

Tillagningstid: 20 minuter + ev tid att dra
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj kikärter och bönor med kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av. Blanda ärter, bönor, feferoni, lök och persilja i en skål. Blanda ihop olja, lime, kryddor och salt och häll över. Blanda alltsammans. Låt gärna salladen dra 30 minuter eller längre.

Tips

För starkare smak välj jalapeños istället för feferoni

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Blomsterkrassesallad med fetaost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Potatissallad med äpple

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Rosépepparfilé

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Hummus grundrecept

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Bönor med krämig dressing och ägg

Betyg
Betyg
(1)