Bönsallad med feferoni och lime

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Matigt tillbehör med mexikanska kryddor. Perfekt för buffén eller i en burrito.

Tillagningstid: 20 minuter + ev tid att dra
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 400 g kikärtor
  • 400 g svarta bönor
  • 4 st skivad feferoni, mild eller stark
  • 1 finhackad bananschalottenlök, eller motsvarande mängd finhackad schalottenlök eller gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk malen mald spiskummin
  • 1 tsk malen koriander

Gör så här

  1. Skölj kikärter och bönor med kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av. Blanda ärter, bönor, feferoni, lök och persilja i en skål. Blanda ihop olja, lime, kryddor och salt och häll över. Blanda alltsammans. Låt gärna salladen dra 30 minuter eller längre.

Tips

För starkare smak välj jalapeños istället för feferoni

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Couscous med feta, tzatziki och hummus

(5)

Nudelsallad med sojabönor

(9)

Ostgratinerad potatis med varm bönsalsa

(2)

Rödbetshummus med pecorino

(0)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(26)

Rostad sötpotatissallad med dill och citron

(11)

Melongazpacho med topping

(10)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 400 g kikärtor
  • 400 g svarta bönor
  • 4 st skivad feferoni, mild eller stark
  • 1 finhackad bananschalottenlök, eller motsvarande mängd finhackad schalottenlök eller gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk malen mald spiskummin
  • 1 tsk malen koriander

Bönsallad med feferoni och lime

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Matigt tillbehör med mexikanska kryddor. Perfekt för buffén eller i en burrito.

Tillagningstid: 20 minuter + ev tid att dra
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj kikärter och bönor med kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av. Blanda ärter, bönor, feferoni, lök och persilja i en skål. Blanda ihop olja, lime, kryddor och salt och häll över. Blanda alltsammans. Låt gärna salladen dra 30 minuter eller längre.

Tips

För starkare smak välj jalapeños istället för feferoni

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Couscous med feta, tzatziki och hummus

(5)

Nudelsallad med sojabönor

(9)

Ostgratinerad potatis med varm bönsalsa

(2)

Rödbetshummus med pecorino

(0)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(26)

Rostad sötpotatissallad med dill och citron

(11)

Melongazpacho med topping

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies