För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Böngryta med cashewnötter och kokos

Betyg (1-5):
3.81 (70 betyg)

Vegetarisk och rejäl böngryta med tomat, paprika och kokosmjölk.

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 skivade morötter
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk matolja
  • 2 röda paprikor, urkärnade, skurna i bitar
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g kokosmjölk
  • 400 g krossade tomater på burk
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 350 g sköljda röda bönor på burk
  • 2 lagerblad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl hackad persilja eller koriander
  • Servering:
  • 3 dl ris
  • 50 g cashewnötter

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs morötter, lök och vitlök cirka 3 minuter tills det blir lätt brynt. Tillsätt paprika och låt den fräsa med ytterligare 3-4 minuter.
  2. Rör ner paprikapulver, tomatpuré, kokosmjölk, tomater, buljong, bönor och lagerblad. Låt sjuda på svag värme 8-10 minuter.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  4. Smaka av böngrytan med salt och peppar, tillsätt nötter och örtkyddor och servera med ris och bröd (glutenfritt bröd till den som är överkänslig mot gluten).

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



David Ståhl

2019-05-26

En jätte god matret

Alexander

2016-04-30

Jättegod men blir ännu bättre av mer kryddor. Brukar hacka ner en röd chili, en bit ingefära och 2 krm cayennepeppar.

Kristina

2015-09-09

Ett stående recept hemma. Vill man ha lite sting tar man någon chilikrydda i. Jag brukar ta chipotlepulver.

Lotta

2015-08-24

Enkelt och riktigt gott, även för oss som inte brukar äta böngrytor.

Julie

2014-01-14

bara att ser ingrediener så vet jag det kommer inte smakar mycket... alltså vem som helst kan laga god mat om man har grädde, buljong och tomatpure i. Mitt tips - våga prova nåt nytt. krydda med kumin, spiskummin, chillipeppar utan frö och hinna, använda gurkmeja, koriander, mynta, våga våga våga!

mia

2013-10-20

Kan inte ge den lika högt betyg som andra tycks göra. Trots alla goda grönsaker etc, så smakar det inte så mycket. Kanske om man dubblar med kryddor o vitlök...

Emma Gustavsson

2013-09-18

Fantastiskt gott och lättlagat.

Sofia Nygren

2012-02-03

Riktigt god. Jag öste i cayennepeppar och rostade cashewnötterna och tyckte det blev ännu godare.

Liknande recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(21)

Grillad chorizo med bönsallad

(31)

Räkbowl

(2)

Tonfisksallad med vita bönor

(18)

Potatis- och bönsallad

(3)

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

(18)

Ostgratinerad pannkaka mexicana

(5)

Nyfikenbollar

(15)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 2 skivade morötter
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk matolja
  • 2 röda paprikor, urkärnade, skurna i bitar
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g kokosmjölk
  • 400 g krossade tomater på burk
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 350 g sköljda röda bönor på burk
  • 2 lagerblad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl hackad persilja eller koriander
  • Servering:
  • 3 dl ris
  • 50 g cashewnötter

Böngryta med cashewnötter och kokos

Betyg (1-5):
3.81 (70 betyg)

Vegetarisk och rejäl böngryta med tomat, paprika och kokosmjölk.

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs morötter, lök och vitlök cirka 3 minuter tills det blir lätt brynt. Tillsätt paprika och låt den fräsa med ytterligare 3-4 minuter.
  2. Rör ner paprikapulver, tomatpuré, kokosmjölk, tomater, buljong, bönor och lagerblad. Låt sjuda på svag värme 8-10 minuter.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  4. Smaka av böngrytan med salt och peppar, tillsätt nötter och örtkyddor och servera med ris och bröd (glutenfritt bröd till den som är överkänslig mot gluten).

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



David Ståhl

2019-05-26

En jätte god matret

Alexander

2016-04-30

Jättegod men blir ännu bättre av mer kryddor. Brukar hacka ner en röd chili, en bit ingefära och 2 krm cayennepeppar.

Kristina

2015-09-09

Ett stående recept hemma. Vill man ha lite sting tar man någon chilikrydda i. Jag brukar ta chipotlepulver.

Lotta

2015-08-24

Enkelt och riktigt gott, även för oss som inte brukar äta böngrytor.

Julie

2014-01-14

bara att ser ingrediener så vet jag det kommer inte smakar mycket... alltså vem som helst kan laga god mat om man har grädde, buljong och tomatpure i. Mitt tips - våga prova nåt nytt. krydda med kumin, spiskummin, chillipeppar utan frö och hinna, använda gurkmeja, koriander, mynta, våga våga våga!

mia

2013-10-20

Kan inte ge den lika högt betyg som andra tycks göra. Trots alla goda grönsaker etc, så smakar det inte så mycket. Kanske om man dubblar med kryddor o vitlök...

Emma Gustavsson

2013-09-18

Fantastiskt gott och lättlagat.

Sofia Nygren

2012-02-03

Riktigt god. Jag öste i cayennepeppar och rostade cashewnötterna och tyckte det blev ännu godare.

Liknande recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(21)

Grillad chorizo med bönsallad

(31)

Räkbowl

(2)

Tonfisksallad med vita bönor

(18)

Potatis- och bönsallad

(3)

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

(18)

Ostgratinerad pannkaka mexicana

(5)

Nyfikenbollar

(15)