Böngryta

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

En mättande gryta gjord på potatis, bönor och spenat.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 300 g potatis
  • 1 gul lök, tärnad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 380 g blandade bönor, en förpackning färdigkokta, avsköljda
  • 70 g babyspenat
  • salt
  • Krutonger
  • 4 brödskivor
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • Till servering
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Krutonger: Skär brödet i tärningar och stek gyllene i het panna i smör/olja under omrörning.
  2. Skala och tärna potatisen. Fräs lök, vitlök, curry, gurkmeja och cayennepeppar i olja i en stor kastrull.
  3. Häll i vatten, och lägg i potatis och buljongtärningar. Låt småputtra tills potatisen är mjuk, ca 15 min.
  4. Häll i bönorna och vänd ner spenaten. Smaka av med salt och servera grytan med krutongerna och en klick yoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2017-11-28

Hej alla vegitarianer Laga inte den här Risk att ni börjar med kött igen 😩

Liknande recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Lotta Lundgren - Sötpotatisgnocchi med fläsk och spenat

(35)

Biff rydberg med en twist

(0)

Pustagryta

(6)

Lammfärsbiffar med potatismos och tomatsalsa

(70)

Sötpotatissoppa med rostad majs

(18)

Moussakagratäng

(36)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 300 g potatis
  • 1 gul lök, tärnad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 380 g blandade bönor, en förpackning färdigkokta, avsköljda
  • 70 g babyspenat
  • salt
  • Krutonger
  • 4 brödskivor
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • Till servering
  • 2 dl matyoghurt

Böngryta

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

En mättande gryta gjord på potatis, bönor och spenat.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Krutonger: Skär brödet i tärningar och stek gyllene i het panna i smör/olja under omrörning.
  2. Skala och tärna potatisen. Fräs lök, vitlök, curry, gurkmeja och cayennepeppar i olja i en stor kastrull.
  3. Häll i vatten, och lägg i potatis och buljongtärningar. Låt småputtra tills potatisen är mjuk, ca 15 min.
  4. Häll i bönorna och vänd ner spenaten. Smaka av med salt och servera grytan med krutongerna och en klick yoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2017-11-28

Hej alla vegitarianer Laga inte den här Risk att ni börjar med kött igen 😩

Liknande recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Lotta Lundgren - Sötpotatisgnocchi med fläsk och spenat

(35)

Biff rydberg med en twist

(0)

Pustagryta

(6)

Lammfärsbiffar med potatismos och tomatsalsa

(70)

Sötpotatissoppa med rostad majs

(18)

Moussakagratäng

(36)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies