Böngryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

En mättande gryta gjord på potatis, bönor och spenat.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g potatis
  • 1 gul lök, tärnad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 380 g blandade bönor, en förpackning färdigkokta, avsköljda
  • 70 g babyspenat
  • Krutonger
  • 4 brödskivor
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • Till servering
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Krutonger: Skär brödet i tärningar och stek gyllene i het panna i smör/olja under omrörning.
  2. Skala och tärna potatisen. Fräs lök, vitlök, curry, gurkmeja och cayennepeppar i olja i en stor kastrull.
  3. Häll i vatten, och lägg i potatis och buljongtärningar. Låt småputtra tills potatisen är mjuk, ca 15 min.
  4. Häll i bönorna och vänd ner spenaten. Smaka av med salt och servera grytan med krutongerna och en klick yoghurt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2017-11-28

Hej alla vegitarianer Laga inte den här Risk att ni börjar med kött igen 😩

Liknande recept

Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Pita med bönbiffar, guacamole och ingefärspicklad rotfruktsjulienne

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Falafel och gurksalsa med limeyoghurt

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Färsbullar med kikärtor

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Auberginesoppa med bönor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Vegetarisk chili con carne

Betyg
Betyg
(137)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 300 g potatis
  • 1 gul lök, tärnad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 380 g blandade bönor, en förpackning färdigkokta, avsköljda
  • 70 g babyspenat
  • Krutonger
  • 4 brödskivor
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • Till servering
  • 2 dl matyoghurt

Böngryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

En mättande gryta gjord på potatis, bönor och spenat.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Krutonger: Skär brödet i tärningar och stek gyllene i het panna i smör/olja under omrörning.
  2. Skala och tärna potatisen. Fräs lök, vitlök, curry, gurkmeja och cayennepeppar i olja i en stor kastrull.
  3. Häll i vatten, och lägg i potatis och buljongtärningar. Låt småputtra tills potatisen är mjuk, ca 15 min.
  4. Häll i bönorna och vänd ner spenaten. Smaka av med salt och servera grytan med krutongerna och en klick yoghurt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2017-11-28

Hej alla vegitarianer Laga inte den här Risk att ni börjar med kött igen 😩

Liknande recept

Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Pita med bönbiffar, guacamole och ingefärspicklad rotfruktsjulienne

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Falafel och gurksalsa med limeyoghurt

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Färsbullar med kikärtor

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Auberginesoppa med bönor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Vegetarisk chili con carne

Betyg
Betyg
(137)