För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Böngryta

Betyg (1-5):
3.75 (8 betyg)

En mättande gryta gjord på potatis, bönor och spenat.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g potatis
  • 1 gul lök, tärnad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 380 g blandade bönor, en förpackning färdigkokta, avsköljda
  • 70 g babyspenat
  • Krutonger
  • 4 brödskivor
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • Till servering
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Krutonger: Skär brödet i tärningar och stek gyllene i het panna i smör/olja under omrörning.
  2. Skala och tärna potatisen. Fräs lök, vitlök, curry, gurkmeja och cayennepeppar i olja i en stor kastrull.
  3. Häll i vatten, och lägg i potatis och buljongtärningar. Låt småputtra tills potatisen är mjuk, ca 15 min.
  4. Häll i bönorna och vänd ner spenaten. Smaka av med salt och servera grytan med krutongerna och en klick yoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2017-11-28

Hej alla vegitarianer Laga inte den här Risk att ni börjar med kött igen 😩

Liknande recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(83)

Viltgryta med grönsaker

(6)

Mungbönsallad med halstrad lax

(12)

Auberginesoppa med bönor

(10)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(21)

Falafel och gurksalsa med limeyoghurt

(10)

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

(10)

Färsbullar med kikärtor

(20)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 300 g potatis
  • 1 gul lök, tärnad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 380 g blandade bönor, en förpackning färdigkokta, avsköljda
  • 70 g babyspenat
  • Krutonger
  • 4 brödskivor
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • Till servering
  • 2 dl matyoghurt

Böngryta

Betyg (1-5):
3.75 (8 betyg)

En mättande gryta gjord på potatis, bönor och spenat.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Krutonger: Skär brödet i tärningar och stek gyllene i het panna i smör/olja under omrörning.
  2. Skala och tärna potatisen. Fräs lök, vitlök, curry, gurkmeja och cayennepeppar i olja i en stor kastrull.
  3. Häll i vatten, och lägg i potatis och buljongtärningar. Låt småputtra tills potatisen är mjuk, ca 15 min.
  4. Häll i bönorna och vänd ner spenaten. Smaka av med salt och servera grytan med krutongerna och en klick yoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2017-11-28

Hej alla vegitarianer Laga inte den här Risk att ni börjar med kött igen 😩

Liknande recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(83)

Viltgryta med grönsaker

(6)

Mungbönsallad med halstrad lax

(12)

Auberginesoppa med bönor

(10)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(21)

Falafel och gurksalsa med limeyoghurt

(10)

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

(10)

Färsbullar med kikärtor

(20)