
Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan
Betyg (1-5):
Mustig och matig soppa! Perfekt för kalla vinterdagar.
Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 200 g morötter
- 1 gul lök
- 2 blekselleristjälkar
- 2 vitlöksklyftor, skivade
- 150 g pancetta, i mindre bitar
- 2 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 12 dl vatten
- 2 buljongtärningar, grönsaks- eller höns
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk chiliflakes
- 400 g kokta kidneybönor på burk (bruttovikt), sköljda
- 100 g parmesan, hyvlad eller riven
Gör så här
- Skala och tärna morötter och lök fint. Strimla selleristjälkarna. Fräs alla grönsaker, vitlöken och hälften av pancettan i olja och tomatpuré i en kastrull.
- Häll i vattnet och tillsätt buljongtärningar och de torra kryddorna. Låt sjuda ca 15 min. Knaperstek resten av pancettan i torr stekpanna. Låt bönorna bli varma i soppan och toppa med parmesan och knaprig pancetta.
Liknande recept
Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan
Betyg (1-5):
Mustig och matig soppa! Perfekt för kalla vinterdagar.
Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skala och tärna morötter och lök fint. Strimla selleristjälkarna. Fräs alla grönsaker, vitlöken och hälften av pancettan i olja och tomatpuré i en kastrull.
- Häll i vattnet och tillsätt buljongtärningar och de torra kryddorna. Låt sjuda ca 15 min. Knaperstek resten av pancettan i torr stekpanna. Låt bönorna bli varma i soppan och toppa med parmesan och knaprig pancetta.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!