Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan

Betyg (1-5):
4.8 (5 betyg)

Mustig och matig soppa! Perfekt för kalla vinterdagar.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 200 g morötter
  • 1 gul lök
  • 2 blekselleristjälkar
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 150 g pancetta, i mindre bitar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 12 dl vatten
  • 2 buljongtärningar, grönsaks- eller höns
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk chiliflakes
  • 400 g kokta kidneybönor på burk (bruttovikt), sköljda
  • 100 g parmesan, hyvlad eller riven

Gör så här

  1. Skala och tärna morötter och lök fint. Strimla selleristjälkarna. Fräs alla grönsaker, vitlöken och hälften av pancettan i olja och tomatpuré i en kastrull.
  2. Häll i vattnet och tillsätt buljongtärningar och de torra kryddorna. Låt sjuda ca 15 min. Knaperstek resten av pancettan i torr stekpanna. Låt bönorna bli varma i soppan och toppa med parmesan och knaprig pancetta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bönbiffar med picklad blomkål

(13)

Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

(43)

Rotfruktsråraka med bönsalsa

(5)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 200 g morötter
  • 1 gul lök
  • 2 blekselleristjälkar
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 150 g pancetta, i mindre bitar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 12 dl vatten
  • 2 buljongtärningar, grönsaks- eller höns
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk chiliflakes
  • 400 g kokta kidneybönor på burk (bruttovikt), sköljda
  • 100 g parmesan, hyvlad eller riven

Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan

Betyg (1-5):
4.8 (5 betyg)

Mustig och matig soppa! Perfekt för kalla vinterdagar.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och tärna morötter och lök fint. Strimla selleristjälkarna. Fräs alla grönsaker, vitlöken och hälften av pancettan i olja och tomatpuré i en kastrull.
  2. Häll i vattnet och tillsätt buljongtärningar och de torra kryddorna. Låt sjuda ca 15 min. Knaperstek resten av pancettan i torr stekpanna. Låt bönorna bli varma i soppan och toppa med parmesan och knaprig pancetta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bönbiffar med picklad blomkål

(13)

Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

(43)

Rotfruktsråraka med bönsalsa

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies