Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

Betyg (1-5):
3.41 (17 betyg)

En god vegetarisk soppa med smak av jordärtskockor, potatis och purjo toppad med solrosskott.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 400 g delade jordärtskockor
  • 200 g tärnade potatisar
  • 0.5 strimlad purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl buljong
  • 400 g kokta, stora vita bönor
  • 2 dl mjölk
  • 2.5 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl solrosskott
  • 0.5 dl rostade solrosfrön

Gör så här

  1. Lägg jordärtskockor, potatis och purjolök i en kastrull med lite olivolja. Fräs hastigt.
  2. Tillsätt buljong och låt koka sakta tills skockor och potatis är mjuka och går att mosa, cirka 10 minuter.
  3. Tillsätt bönorna. Mixa soppan.
  4. Tillsätt mjölk och grädde, smaka av med salt och peppar.
  5. Servera soppan med solrosskott och rostade solrosfrön.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Färskostpaj med nässlor

(3)

Melonsallad med kallrökt lax

(2)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Mini- janssons med soltorkad tomat, pinjenötter och parmesan

(3)

Bowl med sashimilax

(3)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(15)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Inlagd sill

(15)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 400 g delade jordärtskockor
  • 200 g tärnade potatisar
  • 0.5 strimlad purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl buljong
  • 400 g kokta, stora vita bönor
  • 2 dl mjölk
  • 2.5 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl solrosskott
  • 0.5 dl rostade solrosfrön

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

Betyg (1-5):
3.41 (17 betyg)

En god vegetarisk soppa med smak av jordärtskockor, potatis och purjo toppad med solrosskott.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg jordärtskockor, potatis och purjolök i en kastrull med lite olivolja. Fräs hastigt.
  2. Tillsätt buljong och låt koka sakta tills skockor och potatis är mjuka och går att mosa, cirka 10 minuter.
  3. Tillsätt bönorna. Mixa soppan.
  4. Tillsätt mjölk och grädde, smaka av med salt och peppar.
  5. Servera soppan med solrosskott och rostade solrosfrön.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Färskostpaj med nässlor

(3)

Melonsallad med kallrökt lax

(2)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Mini- janssons med soltorkad tomat, pinjenötter och parmesan

(3)

Bowl med sashimilax

(3)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(15)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Inlagd sill

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies