
Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön
Betyg (1-5):
En god vegetarisk soppa med smak av jordärtskockor, potatis och purjo toppad med solrosskott.
Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (12)
- 400 g delade jordärtskockor
- 200 g tärnade potatisar
- 0.5 strimlad purjolök
- 1 msk olivolja
- 5 dl buljong
- 400 g kokta, stora vita bönor
- 2 dl mjölk
- 2.5 dl grädde
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 dl solrosskott
- 0.5 dl rostade solrosfrön
- 1 tsk salt
Gör så här
- Lägg jordärtskockor, potatis och purjolök i en kastrull med lite olivolja. Fräs hastigt.
- Tillsätt buljong och låt koka sakta tills skockor och potatis är mjuka och går att mosa, cirka 10 minuter.
- Tillsätt bönorna. Mixa soppan.
- Tillsätt mjölk och grädde, smaka av med salt och peppar.
- Servera soppan med solrosskott och rostade solrosfrön.
Liknande recept
Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön
Betyg (1-5):
En god vegetarisk soppa med smak av jordärtskockor, potatis och purjo toppad med solrosskott.
Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Lägg jordärtskockor, potatis och purjolök i en kastrull med lite olivolja. Fräs hastigt.
- Tillsätt buljong och låt koka sakta tills skockor och potatis är mjuka och går att mosa, cirka 10 minuter.
- Tillsätt bönorna. Mixa soppan.
- Tillsätt mjölk och grädde, smaka av med salt och peppar.
- Servera soppan med solrosskott och rostade solrosfrön.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!