Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.55 (22 betyg)

En god vegetarisk soppa med smak av jordärtskockor, potatis och purjo toppad med solrosskott.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g delade jordärtskockor
  • 200 g tärnade potatisar
  • 0.5 strimlad purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl buljong
  • 400 g kokta, stora vita bönor
  • 2 dl mjölk
  • 2.5 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl solrosskott
  • 0.5 dl rostade solrosfrön
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg jordärtskockor, potatis och purjolök i en kastrull med lite olivolja. Fräs hastigt.
  2. Tillsätt buljong och låt koka sakta tills skockor och potatis är mjuka och går att mosa, cirka 10 minuter.
  3. Tillsätt bönorna. Mixa soppan.
  4. Tillsätt mjölk och grädde, smaka av med salt och peppar.
  5. Servera soppan med solrosskott och rostade solrosfrön.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddig yoghurtsoppa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Rostad fänkålssoppa med timjan

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Blomkålssoppa med parmesanost

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Creamy corn soup med rökt sidfläsk

Betyg
Betyg
(20)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g delade jordärtskockor
  • 200 g tärnade potatisar
  • 0.5 strimlad purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl buljong
  • 400 g kokta, stora vita bönor
  • 2 dl mjölk
  • 2.5 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl solrosskott
  • 0.5 dl rostade solrosfrön
  • 1 tsk salt

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.55 (22 betyg)

En god vegetarisk soppa med smak av jordärtskockor, potatis och purjo toppad med solrosskott.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg jordärtskockor, potatis och purjolök i en kastrull med lite olivolja. Fräs hastigt.
  2. Tillsätt buljong och låt koka sakta tills skockor och potatis är mjuka och går att mosa, cirka 10 minuter.
  3. Tillsätt bönorna. Mixa soppan.
  4. Tillsätt mjölk och grädde, smaka av med salt och peppar.
  5. Servera soppan med solrosskott och rostade solrosfrön.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddig yoghurtsoppa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Rostad fänkålssoppa med timjan

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Blomkålssoppa med parmesanost

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Creamy corn soup med rökt sidfläsk

Betyg
Betyg
(20)