Boeuf bourguignon med vin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

En mustig och lyxig gryta, perfekt vardag som helg - boeuf bourguignon med vin, köttfärs, bacon och svamp.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 140 g bacon
  • 500 g nötfärs
  • 200 g skivad morot
  • 3 dl rött vin
  • 3 dl vatten
  • 2 msk konc mörk oxfond
  • 200 g färska champinjoner
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta och stek lök, vitlök, tomatpuré och bacon ett par min.
  2. Tillsätt köttfärs och stek under omrörning tills den är genomstek.
  3. Blanda i morot, vin, vatten och fond. Koka upp och låt sjuda ca 10 min.
  4. Tillsätt champinjonerna mot slutet. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 140 g bacon
  • 500 g nötfärs
  • 200 g skivad morot
  • 3 dl rött vin
  • 3 dl vatten
  • 2 msk konc mörk oxfond
  • 200 g färska champinjoner
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Boeuf bourguignon med vin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

En mustig och lyxig gryta, perfekt vardag som helg - boeuf bourguignon med vin, köttfärs, bacon och svamp.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta och stek lök, vitlök, tomatpuré och bacon ett par min.
  2. Tillsätt köttfärs och stek under omrörning tills den är genomstek.
  3. Blanda i morot, vin, vatten och fond. Koka upp och låt sjuda ca 10 min.
  4. Tillsätt champinjonerna mot slutet. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)