Boeuf bourguignon med högrevsfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (44 betyg)

Boeuf bourguignon kan ta lång tid att koka. Den här tar dock bara 30 minuter då den lagas på högrevsfärs. Resten av ingredienserna är klassiska, rödvin, sidfläsk och champinjoner.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 tsk neutral olja
  • 10 steklökar, röda eller gula
  • 100 g rökt sidfläsk, tärnat
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g högrevsfärs
  • salt och svartpeppar
  • 150 g små champinjoner
  • 3 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk konc. oxfond
  • 3 lagerblad

Gör så här

  1. Hetta upp olja en gryta och stek lök och sidfläsk med tomatpuré. Stek tills fläsket är ordentligt brynt. Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt. Salta och peppra. Lägg i svamparna och stek en liten stund till.
  2. Häll i vin, vatten och fond. Lägg ner lagerbladen och låt sjuda under lock ca 15 min.

Servering

Servera med potatis eller ris.

Tips

Lägg steklökar i varmt vatten ca 30 min så blir de lättare att skala.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mox

2020-01-26

bryn INTE fläsk å lök ihop med tomatpuré, bryn lök å fläsk först SEN tillsätt tomatpuré...jäkla skit

Anne

2019-12-01

En fantastiskt god gryta och lätt att laga. Jag använde dock inte svamp i den. Rekommenderas!

Liknande recept

Spara recept

Köttfärssås med sidfläsk

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(79)
Spara recept

Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krämig köttfärssås med champinjoner

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Caesarsallad - grundrecept

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Fläskkotlett med kantareller

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Stora köttbullar i svampsås

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

Betyg
Betyg
(265)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 tsk neutral olja
  • 10 steklökar, röda eller gula
  • 100 g rökt sidfläsk, tärnat
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g högrevsfärs
  • salt och svartpeppar
  • 150 g små champinjoner
  • 3 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk konc. oxfond
  • 3 lagerblad

Boeuf bourguignon med högrevsfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (44 betyg)

Boeuf bourguignon kan ta lång tid att koka. Den här tar dock bara 30 minuter då den lagas på högrevsfärs. Resten av ingredienserna är klassiska, rödvin, sidfläsk och champinjoner.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja en gryta och stek lök och sidfläsk med tomatpuré. Stek tills fläsket är ordentligt brynt. Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt. Salta och peppra. Lägg i svamparna och stek en liten stund till.
  2. Häll i vin, vatten och fond. Lägg ner lagerbladen och låt sjuda under lock ca 15 min.

Servering

Servera med potatis eller ris.

Tips

Lägg steklökar i varmt vatten ca 30 min så blir de lättare att skala.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mox

2020-01-26

bryn INTE fläsk å lök ihop med tomatpuré, bryn lök å fläsk först SEN tillsätt tomatpuré...jäkla skit

Anne

2019-12-01

En fantastiskt god gryta och lätt att laga. Jag använde dock inte svamp i den. Rekommenderas!

Liknande recept

Spara recept

Köttfärssås med sidfläsk

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(79)
Spara recept

Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krämig köttfärssås med champinjoner

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Caesarsallad - grundrecept

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Fläskkotlett med kantareller

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Stora köttbullar i svampsås

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

Betyg
Betyg
(265)