Boeuf bourguignon med högrevsfärs

Betyg (1-5):
4.06 (16 betyg)

Boeuf bourguignon kan ta lång tid att koka. Den här tar dock bara 30 minuter då den lagas på högrevsfärs. Resten av ingredienserna är klassiska, rödvin, sidfläsk och champinjoner.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 1 tsk neutral olja
  • 10 steklökar, röda eller gula
  • 100 g rökt sidfläsk, tärnat
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g högrevsfärs
  • salt och svartpeppar
  • 150 g små champinjoner
  • 3 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk konc. oxfond
  • 3 lagerblad

Gör så här

  1. Hetta upp olja en gryta och stek lök och sidfläsk med tomatpuré. Stek tills fläsket är ordentligt brynt. Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt. Salta och peppra. Lägg i svamparna och stek en liten stund till.
  2. Häll i vin, vatten och fond. Lägg ner lagerbladen och låt sjuda under lock ca 15 min.

Servering

Servera med potatis eller ris.

Tips

Lägg steklökar i varmt vatten ca 30 min så blir de lättare att skala.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fläskkotlett med kantareller

(3)

Klassisk boeuf bourguignon

(80)

Nem - Vietnamesiska vårrullar

(28)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

(32)

Stora köttbullar i svampsås

(16)

Älggryta med svamp och paprika

(64)

Barnens bästa renskavsgryta

(24)

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

(164)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 1 tsk neutral olja
  • 10 steklökar, röda eller gula
  • 100 g rökt sidfläsk, tärnat
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g högrevsfärs
  • salt och svartpeppar
  • 150 g små champinjoner
  • 3 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk konc. oxfond
  • 3 lagerblad

Boeuf bourguignon med högrevsfärs

Betyg (1-5):
4.06 (16 betyg)

Boeuf bourguignon kan ta lång tid att koka. Den här tar dock bara 30 minuter då den lagas på högrevsfärs. Resten av ingredienserna är klassiska, rödvin, sidfläsk och champinjoner.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja en gryta och stek lök och sidfläsk med tomatpuré. Stek tills fläsket är ordentligt brynt. Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt. Salta och peppra. Lägg i svamparna och stek en liten stund till.
  2. Häll i vin, vatten och fond. Lägg ner lagerbladen och låt sjuda under lock ca 15 min.

Servering

Servera med potatis eller ris.

Tips

Lägg steklökar i varmt vatten ca 30 min så blir de lättare att skala.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fläskkotlett med kantareller

(3)

Klassisk boeuf bourguignon

(80)

Nem - Vietnamesiska vårrullar

(28)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

(32)

Stora köttbullar i svampsås

(16)

Älggryta med svamp och paprika

(64)

Barnens bästa renskavsgryta

(24)

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

(164)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies