Böcklinglåda med potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Bjud på en riktig skärgårdsmiddag!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g böcklingar
  • 5 kokta, skivade potatisar
  • 0.5 tunt skivad purjolök
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk klippt dill
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Rensa och filéa böcklingen, tag bort alla småben. Varva potatis, böcklingfiléer och purjolök i en smord ugnsform.
  2. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen över böcklingen. Grädda i mitten av ugnen tills äggstanningen stelnat, 30-35 minuter.
  3. Klipp över dill och servera med sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agneta

2013-09-18

Det här receptet gjorde alltid min mamma när vi var små på 60-70-talet =) gott gott

Kristina

2013-06-15

Jättegott och enkelt! :)

Liknande recept

Spara recept

Laxpudding med gravad lax

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Lax med gnocchi och salviasmör

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sudado med sötpotatisaioli

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 600 g böcklingar
  • 5 kokta, skivade potatisar
  • 0.5 tunt skivad purjolök
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk klippt dill
  • 1 krm salt

Böcklinglåda med potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Bjud på en riktig skärgårdsmiddag!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa och filéa böcklingen, tag bort alla småben. Varva potatis, böcklingfiléer och purjolök i en smord ugnsform.
  2. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen över böcklingen. Grädda i mitten av ugnen tills äggstanningen stelnat, 30-35 minuter.
  3. Klipp över dill och servera med sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agneta

2013-09-18

Det här receptet gjorde alltid min mamma när vi var små på 60-70-talet =) gott gott

Kristina

2013-06-15

Jättegott och enkelt! :)

Liknande recept

Spara recept

Laxpudding med gravad lax

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Lax med gnocchi och salviasmör

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sudado med sötpotatisaioli

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)