Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

Betyg (1-5):
3 (34 betyg)

Rostad paprika, zucchini och lök tillsammans med en tabbouleh på blomkål, bulgur och persilja, ljuvligt gott! Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 2 paprikor, gärna olika färger
  • 1 zucchini
  • 1 knipplök
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron
  • Blomkålstabbouleh
  • 2 dl bulgur
  • 300 g blomkål, ansad
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • Till servering
  • lammkorv och morotshummus
  • fetaost

Gör så här

  1. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skiva zucchinin och skär lökarna på längden.
  2. Vänd runt grönsakerna i olja och stek i grill- eller stekpanna tills de är mjuka. Salta och peppra. Dela citronen och stek snittytorna till fin färg.
  3. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Mixa eller riv blomkålen till ett smul. Lägg i en skål och häll på kokande vatten så att det täcker. Låt stå ca 3 min och låt sedan rinna av i ett durkslag. Stek korvarna.
  4. Rör ihop bulgur, blomkål och persilja med olja och saften av de stekta citronerna. Smaka av med salt. Lägg upp på ett fat och toppa med de stekta grönsakerna. Servera med lammkorv, morotshummus och fetaost.

Servering

Receptet på morotshummus hittar du här på coop.se

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Adriana M

2018-03-07

Hej det verkar inte finnas tillräckligt med ingredienserna i receptet för att kunna göra morotshummus eller blomkål. Vänligen

Anton

2018-01-23

Bjöd svärföräldrarna som tyckte det var supergott!!!

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Fish tacos deluxe

(32)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 paprikor, gärna olika färger
  • 1 zucchini
  • 1 knipplök
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron
  • Blomkålstabbouleh
  • 2 dl bulgur
  • 300 g blomkål, ansad
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • Till servering
  • lammkorv och morotshummus
  • fetaost

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

Betyg (1-5):
3 (34 betyg)

Rostad paprika, zucchini och lök tillsammans med en tabbouleh på blomkål, bulgur och persilja, ljuvligt gott! Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skiva zucchinin och skär lökarna på längden.
  2. Vänd runt grönsakerna i olja och stek i grill- eller stekpanna tills de är mjuka. Salta och peppra. Dela citronen och stek snittytorna till fin färg.
  3. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Mixa eller riv blomkålen till ett smul. Lägg i en skål och häll på kokande vatten så att det täcker. Låt stå ca 3 min och låt sedan rinna av i ett durkslag. Stek korvarna.
  4. Rör ihop bulgur, blomkål och persilja med olja och saften av de stekta citronerna. Smaka av med salt. Lägg upp på ett fat och toppa med de stekta grönsakerna. Servera med lammkorv, morotshummus och fetaost.

Servering

Receptet på morotshummus hittar du här på coop.se

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Adriana M

2018-03-07

Hej det verkar inte finnas tillräckligt med ingredienserna i receptet för att kunna göra morotshummus eller blomkål. Vänligen

Anton

2018-01-23

Bjöd svärföräldrarna som tyckte det var supergott!!!

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Fish tacos deluxe

(32)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies