För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Blomkålssoppa med bacontopping

Betyg (1-5):
3.75 (16 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g blomkål
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 liter vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • 140 g bacon, strimlat
  • 0.5 dl grovhackade hasselnötter
  • persilja, till garnering

Gör så här

  1. Skär blomkålen i mindre bitar (även blast och stam). Fräs blomkål och hälften av purjolöken i olja. Häll i vin och vatten och smula ner buljongtärningarna.
  2. Låt koka tills blomkålen är mjuk, ca 15 min. Mixa soppan slät och tillsätt grädden. Värm upp och smaka av med salt och peppar. Stek baconet knaprigt i het stekpanna.
  3. Tillsätt hasselnötter och resten av purjolöken och stek med tills purjolöken är mjuk. Toppa soppan med bacontoppingen och garnera ev med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Filippa

2019-11-07

supergott! behöver lite mer kryddor och garnerade även med parmesan

Liknande recept

Falukorvstaco med hemgjord salsa

(2)

Lövbiffstortilla med chipotledressing

(4)

Soppa med rostad aubergine och avokado

(4)

Indisk kycklinggryta

(12)

Creamy corn soup med rökt sidfläsk

(19)

Färsk korv med tabbouleh och krämig sötsyrlig gurksalsa

(2)

Sej med grillad paprika och parmesan

(114)

Pastaknyten med kyckling och ljumma tomater

(76)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g blomkål
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 liter vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • 140 g bacon, strimlat
  • 0.5 dl grovhackade hasselnötter
  • persilja, till garnering

Blomkålssoppa med bacontopping

Betyg (1-5):
3.75 (16 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär blomkålen i mindre bitar (även blast och stam). Fräs blomkål och hälften av purjolöken i olja. Häll i vin och vatten och smula ner buljongtärningarna.
  2. Låt koka tills blomkålen är mjuk, ca 15 min. Mixa soppan slät och tillsätt grädden. Värm upp och smaka av med salt och peppar. Stek baconet knaprigt i het stekpanna.
  3. Tillsätt hasselnötter och resten av purjolöken och stek med tills purjolöken är mjuk. Toppa soppan med bacontoppingen och garnera ev med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Filippa

2019-11-07

supergott! behöver lite mer kryddor och garnerade även med parmesan

Liknande recept

Falukorvstaco med hemgjord salsa

(2)

Lövbiffstortilla med chipotledressing

(4)

Soppa med rostad aubergine och avokado

(4)

Indisk kycklinggryta

(12)

Creamy corn soup med rökt sidfläsk

(19)

Färsk korv med tabbouleh och krämig sötsyrlig gurksalsa

(2)

Sej med grillad paprika och parmesan

(114)

Pastaknyten med kyckling och ljumma tomater

(76)