Blomkålssoppa med bacontopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.59 (29 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g blomkål
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 liter vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • 140 g bacon, strimlat
  • 0.5 dl grovhackade hasselnötter
  • persilja, till garnering

Gör så här

  1. Skär blomkålen i mindre bitar (även blast och stam). Fräs blomkål och hälften av purjolöken i olja. Häll i vin och vatten och smula ner buljongtärningarna.
  2. Låt koka tills blomkålen är mjuk, ca 15 min. Mixa soppan slät och tillsätt grädden. Värm upp och smaka av med salt och peppar. Stek baconet knaprigt i het stekpanna.
  3. Tillsätt hasselnötter och resten av purjolöken och stek med tills purjolöken är mjuk. Toppa soppan med bacontoppingen och garnera ev med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia

2020-10-17

Supergott!! Lade i lite jordärtskocka också.

Filippa

2019-11-07

supergott! behöver lite mer kryddor och garnerade även med parmesan

Liknande recept

Spara recept

Indisk kycklinggryta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Falukorvstaco med hemgjord salsa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lövbiffstortilla med chipotledressing

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Enkel fisksoppa

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Enkel tomatsoppa med grädde

Betyg
Betyg
(131)
Spara recept

Rostad pumpasoppa med myntaolja

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kycklinggryta med grädde och timjan

Betyg
Betyg
(40)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g blomkål
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 liter vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • 140 g bacon, strimlat
  • 0.5 dl grovhackade hasselnötter
  • persilja, till garnering

Blomkålssoppa med bacontopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.59 (29 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär blomkålen i mindre bitar (även blast och stam). Fräs blomkål och hälften av purjolöken i olja. Häll i vin och vatten och smula ner buljongtärningarna.
  2. Låt koka tills blomkålen är mjuk, ca 15 min. Mixa soppan slät och tillsätt grädden. Värm upp och smaka av med salt och peppar. Stek baconet knaprigt i het stekpanna.
  3. Tillsätt hasselnötter och resten av purjolöken och stek med tills purjolöken är mjuk. Toppa soppan med bacontoppingen och garnera ev med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia

2020-10-17

Supergott!! Lade i lite jordärtskocka också.

Filippa

2019-11-07

supergott! behöver lite mer kryddor och garnerade även med parmesan

Liknande recept

Spara recept

Indisk kycklinggryta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Falukorvstaco med hemgjord salsa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lövbiffstortilla med chipotledressing

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Enkel fisksoppa

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Enkel tomatsoppa med grädde

Betyg
Betyg
(131)
Spara recept

Rostad pumpasoppa med myntaolja

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kycklinggryta med grädde och timjan

Betyg
Betyg
(40)