Blomkålssoppa med bacontopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.59 (29 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g blomkål
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 liter vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • 140 g bacon, strimlat
  • 0.5 dl grovhackade hasselnötter
  • persilja, till garnering

Gör så här

  1. Skär blomkålen i mindre bitar (även blast och stam). Fräs blomkål och hälften av purjolöken i olja. Häll i vin och vatten och smula ner buljongtärningarna.
  2. Låt koka tills blomkålen är mjuk, ca 15 min. Mixa soppan slät och tillsätt grädden. Värm upp och smaka av med salt och peppar. Stek baconet knaprigt i het stekpanna.
  3. Tillsätt hasselnötter och resten av purjolöken och stek med tills purjolöken är mjuk. Toppa soppan med bacontoppingen och garnera ev med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia

2020-10-17

Supergott!! Lade i lite jordärtskocka också.

Filippa

2019-11-07

supergott! behöver lite mer kryddor och garnerade även med parmesan

Liknande recept

Spara recept

Falafelwrap - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rostad fänkålssoppa med timjan

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Kåldolmar med lingon

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Chili sin carne

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Quesadilla med quinoa och chili

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Bönpasta med paprikasås och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Blomkåls-Jansson

Betyg
Betyg
(98)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g blomkål
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 liter vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • 140 g bacon, strimlat
  • 0.5 dl grovhackade hasselnötter
  • persilja, till garnering

Blomkålssoppa med bacontopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.59 (29 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär blomkålen i mindre bitar (även blast och stam). Fräs blomkål och hälften av purjolöken i olja. Häll i vin och vatten och smula ner buljongtärningarna.
  2. Låt koka tills blomkålen är mjuk, ca 15 min. Mixa soppan slät och tillsätt grädden. Värm upp och smaka av med salt och peppar. Stek baconet knaprigt i het stekpanna.
  3. Tillsätt hasselnötter och resten av purjolöken och stek med tills purjolöken är mjuk. Toppa soppan med bacontoppingen och garnera ev med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia

2020-10-17

Supergott!! Lade i lite jordärtskocka också.

Filippa

2019-11-07

supergott! behöver lite mer kryddor och garnerade även med parmesan

Liknande recept

Spara recept

Falafelwrap - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rostad fänkålssoppa med timjan

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Kåldolmar med lingon

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Chili sin carne

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Quesadilla med quinoa och chili

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Bönpasta med paprikasås och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Blomkåls-Jansson

Betyg
Betyg
(98)