Blomkålsris med matvete och ugnsrostade rödbetor

Betyg (1-5):
4.4 (10 betyg)

Blomkålsris, dvs riven eller mixad blomkål, blandas med matvete och rostade rödbetor. Allt smaksätts sedan med citron och toppas med fetaost och färsk basilika. Det känns som en underbart lättsam och smakrik rätt!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 2 dl matvete
  • 1 dl torkade gröna linser eller förkokta gröna linser
  • 4 dl vatten
  • 500 g färska rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • 300 g blomkålsris (färsk riven blomkål), eller fryst riven blomkål
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 150 g fetaost
  • färsk basilika
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka matvetet med linserna i vatten och salt, ca 15-20 min under lock. Låt rinna av i ett durkslag. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Vänd runt i olja på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 20 min.
  2. Koka upp saltat vatten i en kastrull och häll ner blomkålsriset. Låt koka 3 min. Häll av vattnet och blanda blomkålen med matvete, linser, olja, citron och basilika. Smaka av med salt, toppa med de rostade rödbetorna och smula över fetaosten och basilikablad

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-08-26

Hej Malin, har du lagt en order på Coop och inte fått alla varor? Hör av dig till Vår kundservice på 0771-17 17 17 så hjälper de dig. Eller är det bara att varor saknas när du väljer "Lägg till i inköpslista"? Tack på förhand!

Malin

2019-08-24

Håller med Lisa (kommentar nedan) - många saker som glömts i kassen. Riktigt dåligt

Murre

2018-03-05

smaskens

Lisa

2018-01-06

Väldigt gott, men ni har glömt fetaost och basilika i inköpslistan!

Liknande recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Moussakagratäng

(36)

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

(45)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(24)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 dl matvete
  • 1 dl torkade gröna linser eller förkokta gröna linser
  • 4 dl vatten
  • 500 g färska rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • 300 g blomkålsris (färsk riven blomkål), eller fryst riven blomkål
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 150 g fetaost
  • färsk basilika
  • 0.5 tsk salt

Blomkålsris med matvete och ugnsrostade rödbetor

Betyg (1-5):
4.4 (10 betyg)

Blomkålsris, dvs riven eller mixad blomkål, blandas med matvete och rostade rödbetor. Allt smaksätts sedan med citron och toppas med fetaost och färsk basilika. Det känns som en underbart lättsam och smakrik rätt!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka matvetet med linserna i vatten och salt, ca 15-20 min under lock. Låt rinna av i ett durkslag. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Vänd runt i olja på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 20 min.
  2. Koka upp saltat vatten i en kastrull och häll ner blomkålsriset. Låt koka 3 min. Häll av vattnet och blanda blomkålen med matvete, linser, olja, citron och basilika. Smaka av med salt, toppa med de rostade rödbetorna och smula över fetaosten och basilikablad

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-08-26

Hej Malin, har du lagt en order på Coop och inte fått alla varor? Hör av dig till Vår kundservice på 0771-17 17 17 så hjälper de dig. Eller är det bara att varor saknas när du väljer "Lägg till i inköpslista"? Tack på förhand!

Malin

2019-08-24

Håller med Lisa (kommentar nedan) - många saker som glömts i kassen. Riktigt dåligt

Murre

2018-03-05

smaskens

Lisa

2018-01-06

Väldigt gott, men ni har glömt fetaost och basilika i inköpslistan!

Liknande recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Moussakagratäng

(36)

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

(45)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(24)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies