Blomkålspizza med ägg och mozzarella

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.42 (52 betyg)

Glutenfri pizza av blomkål och potatismjöl, toppad med rödlök, ost och ägg. En ny favoritpizza!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g riven ost
  • 125 g mozzarella
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 1 tsk torkad oregano
  • 4 ägg
  • Blomkålsbotten
  • 400 g blomkål
  • 2 ägg
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 50 g riven ost
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 rödlök, grovhackad
  • 1 msk honung eller socker
  • 0.75 tsk mald spiskummin

Gör så här

  1. Blomkålsbotten: Mixa blomkålen till ett smul. Tillsätt resten av ingredienserna till degen i mixen och mixa hastigt tills allt är blandat. Tryck ut degen med blöta händer så tunt det går på en plåt med bakplåtspapper. Förgrädda mitt i ugnen till fin färg, ca 15 min.

Tomatsås:

  1. Blanda alla ingredienserna i en kastrull och låt koka ca 5 min. Mixa till en slät sås. Bred lite av såsen på pizzabotten och strö över den rivna osten. Bryt bitar av mozzarellan och fördela ovanpå. Strö över lök och oregano.
  2. Grädda pizzan i övre delen av ugnen ca 8 min. Knäck äggen över pizzan och grädda ytterligare ca 6 min.

Tips

Servera den tomatsås som blir över till pasta dagen efter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mikael

2020-02-14

Toppad med rödlök, ost, skinka och ägg. Men jag ser ingen skinka i listan över ingredienser och inte heller i beskrivningen?

Angela

2019-11-16

Skitgod! Min nya favorit. Äter aldrig vanlig pizza längre.

Fredrik

2019-09-26

Grymt bra

Mia

2019-07-19

Vår nya favoriträtt! Alla i familjen gillar det och det är den bästa glutenfria pizzabotten vi har ätit. Tack

Checkbox Coop

2019-07-04

Hej Erik! Det är inte provlagat, men testa dig fram med mandel- eller kokosmjöl :)

Erik

2018-09-25

Tjipp! Går det att göra botten LCHF, dvs utan potatismjöl (eller vanligt mjöl), och vad skulle man i så fall ersätta potatismjölet med?

Madde

2018-04-28

Smakade bra men pizzabottnen blev alldeles blöt och äggulan hade gärna varit lite rinnig. Hade vitlök i såsen och ruccola och balsamvinäger till. All in all, helt okej, får prova en annan botten nästa gång.

Liknande recept

Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(155)
Spara recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(52)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 100 g riven ost
  • 125 g mozzarella
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 1 tsk torkad oregano
  • 4 ägg
  • Blomkålsbotten
  • 400 g blomkål
  • 2 ägg
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 50 g riven ost
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 rödlök, grovhackad
  • 1 msk honung eller socker
  • 0.75 tsk mald spiskummin

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.42 (52 betyg)

Glutenfri pizza av blomkål och potatismjöl, toppad med rödlök, ost och ägg. En ny favoritpizza!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blomkålsbotten: Mixa blomkålen till ett smul. Tillsätt resten av ingredienserna till degen i mixen och mixa hastigt tills allt är blandat. Tryck ut degen med blöta händer så tunt det går på en plåt med bakplåtspapper. Förgrädda mitt i ugnen till fin färg, ca 15 min.

Tomatsås:

  1. Blanda alla ingredienserna i en kastrull och låt koka ca 5 min. Mixa till en slät sås. Bred lite av såsen på pizzabotten och strö över den rivna osten. Bryt bitar av mozzarellan och fördela ovanpå. Strö över lök och oregano.
  2. Grädda pizzan i övre delen av ugnen ca 8 min. Knäck äggen över pizzan och grädda ytterligare ca 6 min.

Tips

Servera den tomatsås som blir över till pasta dagen efter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mikael

2020-02-14

Toppad med rödlök, ost, skinka och ägg. Men jag ser ingen skinka i listan över ingredienser och inte heller i beskrivningen?

Angela

2019-11-16

Skitgod! Min nya favorit. Äter aldrig vanlig pizza längre.

Fredrik

2019-09-26

Grymt bra

Mia

2019-07-19

Vår nya favoriträtt! Alla i familjen gillar det och det är den bästa glutenfria pizzabotten vi har ätit. Tack

Checkbox Coop

2019-07-04

Hej Erik! Det är inte provlagat, men testa dig fram med mandel- eller kokosmjöl :)

Erik

2018-09-25

Tjipp! Går det att göra botten LCHF, dvs utan potatismjöl (eller vanligt mjöl), och vad skulle man i så fall ersätta potatismjölet med?

Madde

2018-04-28

Smakade bra men pizzabottnen blev alldeles blöt och äggulan hade gärna varit lite rinnig. Hade vitlök i såsen och ruccola och balsamvinäger till. All in all, helt okej, får prova en annan botten nästa gång.

Liknande recept

Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(155)
Spara recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(52)