För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Blomkålsgryta

Betyg (1-5):
2.54 (24 betyg)

Vegetarisk gryta med blomkål, god med sugar snaps, röd curry, kokosmjölk och färsk koriander. Servera gärna med ris eller nudlar.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg blomkålsbuketter
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1.5 msk röd currypasta
  • 150 g sugar snaps
  • färsk koriander
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg blomkål, kokosmjölk och currypasta i en kastrull med lock. Låt sjuda ca 10 min. Rör om då och då.
  2. Tillsätt sugar snaps och salt, sjud ytterligare 3 min.

Till servering

  1. Toppa med klippt koriander vid servering.

Tips

Vid servering, lägg räkor på blomkålen så de blir varma och servera med ris eller nudlar. Rätten passar även bra med kyckling eller fisk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bulgarisk linssoppa

(28)

Tunnbrödsrulle med varmrökt lax

(10)

Strimlad skinkschnitzel med nudlar

(5)

Färskpotatissallad med spenat och rucola

(1)

Fiskgryta med nudlar och broccoli

(28)

Pumpasoppa med varmrökt sidfläsk och salvia

(16)

Wokgryta med nudlar och currypasta

(4)

Varma mackor med kyckling, soltorkade tomater och örter

(39)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 kg blomkålsbuketter
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1.5 msk röd currypasta
  • 150 g sugar snaps
  • färsk koriander
  • 1 tsk salt

Blomkålsgryta

Betyg (1-5):
2.54 (24 betyg)

Vegetarisk gryta med blomkål, god med sugar snaps, röd curry, kokosmjölk och färsk koriander. Servera gärna med ris eller nudlar.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg blomkål, kokosmjölk och currypasta i en kastrull med lock. Låt sjuda ca 10 min. Rör om då och då.
  2. Tillsätt sugar snaps och salt, sjud ytterligare 3 min.

Till servering

  1. Toppa med klippt koriander vid servering.

Tips

Vid servering, lägg räkor på blomkålen så de blir varma och servera med ris eller nudlar. Rätten passar även bra med kyckling eller fisk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bulgarisk linssoppa

(28)

Tunnbrödsrulle med varmrökt lax

(10)

Strimlad skinkschnitzel med nudlar

(5)

Färskpotatissallad med spenat och rucola

(1)

Fiskgryta med nudlar och broccoli

(28)

Pumpasoppa med varmrökt sidfläsk och salvia

(16)

Wokgryta med nudlar och currypasta

(4)

Varma mackor med kyckling, soltorkade tomater och örter

(39)