Blomkålscurry med svart ris

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Vegetarisk curry med blomkål, lök, ingefära och koriander.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 17 st
  • 2 gula lökar, hackade
  • 3 msk skivad färsk ingefära
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk mald koriander
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 0.5 dl neutral olja
  • 3 dl vatten
  • 800 g blomkål, i små buketter
  • 250 g frysta sojabönor
  • 3 dl yoghurt 10% eller havre fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 röd chili, strimlad
  • Till servering
  • 3 dl svart ris
  • 1 dl salta jordnötter, hackade
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Stek lök, ingefära, vitlök, chili och kryddor i oljan tills löken mjuknar.
  2. Häll i vatten. Lägg i blomkål och sojabönor och låt koka under lock 7–8 min. Rör ner yoghurten eller havre fraiche i grytan och värm upp utan att koka. Smaka av med salt.
  3. Servera curryn toppad med ris, jordnötter, koriander och limeklyftor och chili.

Tips

Värmer man yoghurt för mycket skär den sig och ser lite grynig ut, men är precis lika god.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Pasta vongole - Coop

(10)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(9)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)
17 st
  • Ingredienser 17 st
  • 2 gula lökar, hackade
  • 3 msk skivad färsk ingefära
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk mald koriander
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 0.5 dl neutral olja
  • 3 dl vatten
  • 800 g blomkål, i små buketter
  • 250 g frysta sojabönor
  • 3 dl yoghurt 10% eller havre fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 röd chili, strimlad
  • Till servering
  • 3 dl svart ris
  • 1 dl salta jordnötter, hackade
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 lime, i klyftor

Blomkålscurry med svart ris

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Vegetarisk curry med blomkål, lök, ingefära och koriander.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Stek lök, ingefära, vitlök, chili och kryddor i oljan tills löken mjuknar.
  2. Häll i vatten. Lägg i blomkål och sojabönor och låt koka under lock 7–8 min. Rör ner yoghurten eller havre fraiche i grytan och värm upp utan att koka. Smaka av med salt.
  3. Servera curryn toppad med ris, jordnötter, koriander och limeklyftor och chili.

Tips

Värmer man yoghurt för mycket skär den sig och ser lite grynig ut, men är precis lika god.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Pasta vongole - Coop

(10)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(9)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies