Blomkålscurry med svart ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.25 (4 betyg)

Vegetarisk curry med blomkål, lök, ingefära och koriander.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gula lökar, hackade
  • 3 msk skivad färsk ingefära
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk mald koriander
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 0.5 dl neutral olja
  • 3 dl vatten
  • 800 g blomkål, i små buketter
  • 250 g frysta sojabönor
  • 3 dl yoghurt 10% eller havre fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 röd chili, strimlad
  • Till servering
  • 3 dl svart ris
  • 1 dl salta jordnötter, hackade
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 lime, i klyftor
  • röd chili

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Stek lök, ingefära, vitlök, chili och kryddor i oljan tills löken mjuknar.
  2. Häll i vatten. Lägg i blomkål och sojabönor och låt koka under lock 7–8 min. Rör ner yoghurten eller havre fraiche i grytan och värm upp utan att koka. Smaka av med salt.
  3. Servera curryn toppad med ris, jordnötter, koriander och limeklyftor och chili.

Tips

Värmer man yoghurt för mycket skär den sig och ser lite grynig ut, men är precis lika god.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(5)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 2 gula lökar, hackade
  • 3 msk skivad färsk ingefära
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk mald koriander
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 0.5 dl neutral olja
  • 3 dl vatten
  • 800 g blomkål, i små buketter
  • 250 g frysta sojabönor
  • 3 dl yoghurt 10% eller havre fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 röd chili, strimlad
  • Till servering
  • 3 dl svart ris
  • 1 dl salta jordnötter, hackade
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 lime, i klyftor
  • röd chili

Blomkålscurry med svart ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.25 (4 betyg)

Vegetarisk curry med blomkål, lök, ingefära och koriander.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Stek lök, ingefära, vitlök, chili och kryddor i oljan tills löken mjuknar.
  2. Häll i vatten. Lägg i blomkål och sojabönor och låt koka under lock 7–8 min. Rör ner yoghurten eller havre fraiche i grytan och värm upp utan att koka. Smaka av med salt.
  3. Servera curryn toppad med ris, jordnötter, koriander och limeklyftor och chili.

Tips

Värmer man yoghurt för mycket skär den sig och ser lite grynig ut, men är precis lika god.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(5)