
Blomkåls-couscous, torsk och citrongräs
Betyg (1-5):
Riven, kokt blomkål med koriander och vit fisk i smaskig sås.
Tillagningstid: 25 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 400 g blomkål
- 0.5 finhackad gul lök
- 1 finhackat citrongräs
- 1 tsk olivolja
- 1 msk fiskfond
- 2 dl matlagningsgrädde
- 250 g torsk, gärna torskrygg
- 0.5 kruka hacdka basilika
- 1 msk olivolja
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Riv blomkål på den grova sidan av rivjärnet.
- Stek lök och citrongräs mjuka utan att få färg i en kastrull med olja. Häll på fiskfond och grädde. Låt småputtra 3 min.
- Salta fisken. Lägg ner i såsen. Lägg på lock och låt sjuda ca 5 min (innertemp 55°).
- Koka blomkålen 1 min i lättsaltat vatten. Häll av. Vänd runt den med basilika, olivolja och smaka av med salt. Servera fisken med blomkåls-couscous, basilikablad och lime.
Liknande recept
Blomkåls-couscous, torsk och citrongräs
Betyg (1-5):
Riven, kokt blomkål med koriander och vit fisk i smaskig sås.
Tillagningstid: 25 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Riv blomkål på den grova sidan av rivjärnet.
- Stek lök och citrongräs mjuka utan att få färg i en kastrull med olja. Häll på fiskfond och grädde. Låt småputtra 3 min.
- Salta fisken. Lägg ner i såsen. Lägg på lock och låt sjuda ca 5 min (innertemp 55°).
- Koka blomkålen 1 min i lättsaltat vatten. Häll av. Vänd runt den med basilika, olivolja och smaka av med salt. Servera fisken med blomkåls-couscous, basilikablad och lime.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2017-03-23
Till Magnus Karl: Det är blomkålen man gör couscous av.
2017-03-22
Det här förutsatte visst att man har couscous hemma!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Coop
2017-03-23
Till Magnus Karl: Det är blomkålen man gör couscous av.
Magnus Karl
2017-03-22
Det här förutsatte visst att man har couscous hemma!