För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Blomkåls-couscous, torsk och citrongräs

Betyg (1-5):
3.32 (31 betyg)

Riven, kokt blomkål med koriander och vit fisk i smaskig sås.

Tillagningstid: 25 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g blomkål
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 finhackat citrongräs
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk fiskfond
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 250 g torsk, gärna torskrygg
  • 0.5 kruka hacdka basilika
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Riv blomkål på den grova sidan av rivjärnet.
  2. Stek lök och citrongräs mjuka utan att få färg i en kastrull med olja. Häll på fiskfond och grädde. Låt småputtra 3 min.
  3. Salta fisken. Lägg ner i såsen. Lägg på lock och låt sjuda ca 5 min (innertemp 55°).
  4. Koka blomkålen 1 min i lättsaltat vatten. Häll av. Vänd runt den med basilika, olivolja och smaka av med salt. Servera fisken med blomkåls-couscous, basilikablad och lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop redaktör

2017-03-23

Till Magnus Karl: Det är blomkålen man gör couscous av.

Magnus Karl

2017-03-22

Det här förutsatte visst att man har couscous hemma!

Liknande recept

Lax- och spenatpaj

(92)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(27)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(5)

Pasta med varmrökt lax, tomat och avokado

(19)

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

(34)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g blomkål
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 finhackat citrongräs
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk fiskfond
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 250 g torsk, gärna torskrygg
  • 0.5 kruka hacdka basilika
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt

Blomkåls-couscous, torsk och citrongräs

Betyg (1-5):
3.32 (31 betyg)

Riven, kokt blomkål med koriander och vit fisk i smaskig sås.

Tillagningstid: 25 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Riv blomkål på den grova sidan av rivjärnet.
  2. Stek lök och citrongräs mjuka utan att få färg i en kastrull med olja. Häll på fiskfond och grädde. Låt småputtra 3 min.
  3. Salta fisken. Lägg ner i såsen. Lägg på lock och låt sjuda ca 5 min (innertemp 55°).
  4. Koka blomkålen 1 min i lättsaltat vatten. Häll av. Vänd runt den med basilika, olivolja och smaka av med salt. Servera fisken med blomkåls-couscous, basilikablad och lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop redaktör

2017-03-23

Till Magnus Karl: Det är blomkålen man gör couscous av.

Magnus Karl

2017-03-22

Det här förutsatte visst att man har couscous hemma!

Liknande recept

Lax- och spenatpaj

(92)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(27)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(5)

Pasta med varmrökt lax, tomat och avokado

(19)

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

(34)