Blomkål med brynt pankotäcke

Blomkål med brynt pankotäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Blomkål med ett täcke av panko, örter, brynt smör och salt. Det blir magiskt gott! Recept av Lisa Lemke

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 dl panko ströbröd
  • 0.5 dl färska örter, t ex persilja, dragon, timjan
  • 0.5 tsk salt
  • 100 g smör

Gör så här

  1. Ansa blomkålen från blasten och lägg blomkålshuvudet i en kastrull med saltat vatten så att vattnet går upp ca 5 cm mot kanten. Lägg på ett lock och låt sjuda tills blomkålen är al dente, dvs nästan helt mjuk.
  2. Blanda panko, örter och salt i en skål. Bryn smöret tills det doftar nötigt och slutat skumma. Häll smöret över pankoblandningen och rör om. Skeda pankosmöret på blomkålen och servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Amanda

2020-01-06

Jättegott och lättlagat tyckte vi, serverade med couscous.

Lillemor

2020-01-02

Helknasig rätt. Funkade inte alls med pankoblandningen över blomkålen.

Liknande recept

Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rucolasorbet

Betyg
Betyg
(1)
Blomkål med brynt pankotäcke
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 dl panko ströbröd
  • 0.5 dl färska örter, t ex persilja, dragon, timjan
  • 0.5 tsk salt
  • 100 g smör

Blomkål med brynt pankotäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Blomkål med ett täcke av panko, örter, brynt smör och salt. Det blir magiskt gott! Recept av Lisa Lemke

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ansa blomkålen från blasten och lägg blomkålshuvudet i en kastrull med saltat vatten så att vattnet går upp ca 5 cm mot kanten. Lägg på ett lock och låt sjuda tills blomkålen är al dente, dvs nästan helt mjuk.
  2. Blanda panko, örter och salt i en skål. Bryn smöret tills det doftar nötigt och slutat skumma. Häll smöret över pankoblandningen och rör om. Skeda pankosmöret på blomkålen och servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Amanda

2020-01-06

Jättegott och lättlagat tyckte vi, serverade med couscous.

Lillemor

2020-01-02

Helknasig rätt. Funkade inte alls med pankoblandningen över blomkålen.

Liknande recept

Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rucolasorbet

Betyg
Betyg
(1)