För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Blomkål i krämig tomatsås med falukorv

Betyg (1-5):
3.6 (20 betyg)

Tillagningstid: 5 min + 30 min i ugnen
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g falukorv
  • 250 g frysta blomkålsbuketter
  • 2 burkar lätt crème fraiche med tomat och basilika (à 2 dl)
  • persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Snitta falukorven och lägg i en ugnsform.
  3. Blanda den frysta blomkålen med crème fraiche och lägg bredvid korven.
  4. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min. Strö över persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Koffe

2016-08-13

Jag tog 800g fryst blomkål. "Såsen" gjorde jag av 5 dl vanlig crème fraiche som jag blandade med torkad basilika, salt och lite oregano tillsammans med några matskedar tomatpuré - jättegott! Blev dock ganska magert även med dubbla mängden blomkål, så skulle föreslå lite kokt potatis som komplement till det här.

Torbjörn

2015-08-14

snacka om att polera en skitkorv!

SBJ

2014-12-06

Jodå, 250g är ALLDELES för lite. ta en hel paket på 700-800g.

Linda

2014-12-02

Jag tycker det låter lite med 250g blomkål till 4 pers om man inte har potatis/gryn/pasta till...

Liknande recept

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Sej med grillad paprika och parmesan

(115)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(24)

Buddha bowl

(12)

Majs- och zucchiniplättar

(18)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(25)

Lax- och spenatpaj

(99)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 400 g falukorv
  • 250 g frysta blomkålsbuketter
  • 2 burkar lätt crème fraiche med tomat och basilika (à 2 dl)
  • persilja

Blomkål i krämig tomatsås med falukorv

Betyg (1-5):
3.6 (20 betyg)

Tillagningstid: 5 min + 30 min i ugnen
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Snitta falukorven och lägg i en ugnsform.
  3. Blanda den frysta blomkålen med crème fraiche och lägg bredvid korven.
  4. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min. Strö över persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Koffe

2016-08-13

Jag tog 800g fryst blomkål. "Såsen" gjorde jag av 5 dl vanlig crème fraiche som jag blandade med torkad basilika, salt och lite oregano tillsammans med några matskedar tomatpuré - jättegott! Blev dock ganska magert även med dubbla mängden blomkål, så skulle föreslå lite kokt potatis som komplement till det här.

Torbjörn

2015-08-14

snacka om att polera en skitkorv!

SBJ

2014-12-06

Jodå, 250g är ALLDELES för lite. ta en hel paket på 700-800g.

Linda

2014-12-02

Jag tycker det låter lite med 250g blomkål till 4 pers om man inte har potatis/gryn/pasta till...

Liknande recept

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Sej med grillad paprika och parmesan

(115)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(24)

Buddha bowl

(12)

Majs- och zucchiniplättar

(18)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(25)

Lax- och spenatpaj

(99)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)