Blomkål i krämig tomatsås med falukorv

Betyg (1-5):
3.6 (15 betyg)

Tillagningstid: 5 min + 30 min i ugnen
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (4)
  • 400 g falukorv
  • 250 g frysta blomkålsbuketter
  • 2 burkar lätt crème fraiche med tomat och basilika (à 2 dl)
  • persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Snitta falukorven och lägg i en ugnsform.
  3. Blanda den frysta blomkålen med crème fraiche och lägg bredvid korven.
  4. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min. Strö över persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Koffe

2016-08-13

Jag tog 800g fryst blomkål. "Såsen" gjorde jag av 5 dl vanlig crème fraiche som jag blandade med torkad basilika, salt och lite oregano tillsammans med några matskedar tomatpuré - jättegott! Blev dock ganska magert även med dubbla mängden blomkål, så skulle föreslå lite kokt potatis som komplement till det här.

Torbjörn

2015-08-14

snacka om att polera en skitkorv!

SBJ

2014-12-06

Jodå, 250g är ALLDELES för lite. ta en hel paket på 700-800g.

Linda

2014-12-02

Jag tycker det låter lite med 250g blomkål till 4 pers om man inte har potatis/gryn/pasta till...

Liknande recept

Belugalasagne

(29)

Buddha bowl

(9)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Portabello- och aubergineburgare

(2)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 400 g falukorv
  • 250 g frysta blomkålsbuketter
  • 2 burkar lätt crème fraiche med tomat och basilika (à 2 dl)
  • persilja

Blomkål i krämig tomatsås med falukorv

Betyg (1-5):
3.6 (15 betyg)

Tillagningstid: 5 min + 30 min i ugnen
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Snitta falukorven och lägg i en ugnsform.
  3. Blanda den frysta blomkålen med crème fraiche och lägg bredvid korven.
  4. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min. Strö över persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Koffe

2016-08-13

Jag tog 800g fryst blomkål. "Såsen" gjorde jag av 5 dl vanlig crème fraiche som jag blandade med torkad basilika, salt och lite oregano tillsammans med några matskedar tomatpuré - jättegott! Blev dock ganska magert även med dubbla mängden blomkål, så skulle föreslå lite kokt potatis som komplement till det här.

Torbjörn

2015-08-14

snacka om att polera en skitkorv!

SBJ

2014-12-06

Jodå, 250g är ALLDELES för lite. ta en hel paket på 700-800g.

Linda

2014-12-02

Jag tycker det låter lite med 250g blomkål till 4 pers om man inte har potatis/gryn/pasta till...

Liknande recept

Belugalasagne

(29)

Buddha bowl

(9)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies