Blodpudding och blodplättar

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:200º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 liter blod (säljs fryst)
  • 5 dl svagdricka eller öl
  • 8 dl grovt rågmjöl
  • 1 gul lök
  • 150 g smör eller margarin
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 2 tsk torkad mejram eller timjan
  • 0.5 dl sirap
  • 1 dl russin

Gör så här

  1. Beställ blodet i god tid. Tina i kylskåp 8-10 tim. Sila blodet och blanda det med svagdricka eller öl. Tillsätt rågmjölet under kraftig vispning. Skala och hacka löken. Fräs den i lite av fettet och blanda ner i smeten. Smält sedan resten av fettet och blanda ner det. Tillsätt salt, kryddor, sirap och ev russin. Stek ett prov av smeten i en stekpanna och smaka av.

Blodpudding

  1. Smörj och bröa två formar på 1,5 liter. Häll upp smeten till 2/3 i formarna. Ställ dem i en långpanna, täck formarna med aluminiumfolie eller smörgåspapper. Sätt in långpannan i nedre delen av ugnen. Häll kokhett vatten vid sidan av formarna. Grädda i vattenbadet 1 tim-1 tim 15 min. Pröva med en provsticka eller tandpetare, som ska kännas torr när puddingen är färdig. Låt puddingen svalna något innan den stjälps upp. Servera nygräddad blodpudding i skivor med rårörda lingon och stekta äppelklyftor eller en råkostsallad. Servera nygräddad blodpudding i skivor med rårörda lingon och stekta äppelklyftor eller en råkostsallad.

Blodplättar

  1. Smält fett i en stekpanna eller plättlagg. Lägg i 1 msk smet till varje plätt och grädda dem på båda sidor på ganska svag värme. Stekt blodpudding - blodkorv: Stek ca 1 cm tjocka skivor, utan eller i ytterst lite fett, på ganska svag värme i en stekpanna.

Servering

Servera blodplättar och stekt blodpudding med rårörda lingon och en råkostsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

(5)

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

(2)

Sötpotatissoppa med rostad majs

(18)

Bowl med sashimilax

(4)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Bruschetta med kyckling

(8)

Soppa med havrebit, stjärnanis och kanel

(0)

Godaste köttbullarna

(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 liter blod (säljs fryst)
  • 5 dl svagdricka eller öl
  • 8 dl grovt rågmjöl
  • 1 gul lök
  • 150 g smör eller margarin
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 2 tsk torkad mejram eller timjan
  • 0.5 dl sirap
  • 1 dl russin

Blodpudding och blodplättar

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:200º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Beställ blodet i god tid. Tina i kylskåp 8-10 tim. Sila blodet och blanda det med svagdricka eller öl. Tillsätt rågmjölet under kraftig vispning. Skala och hacka löken. Fräs den i lite av fettet och blanda ner i smeten. Smält sedan resten av fettet och blanda ner det. Tillsätt salt, kryddor, sirap och ev russin. Stek ett prov av smeten i en stekpanna och smaka av.

Blodpudding

  1. Smörj och bröa två formar på 1,5 liter. Häll upp smeten till 2/3 i formarna. Ställ dem i en långpanna, täck formarna med aluminiumfolie eller smörgåspapper. Sätt in långpannan i nedre delen av ugnen. Häll kokhett vatten vid sidan av formarna. Grädda i vattenbadet 1 tim-1 tim 15 min. Pröva med en provsticka eller tandpetare, som ska kännas torr när puddingen är färdig. Låt puddingen svalna något innan den stjälps upp. Servera nygräddad blodpudding i skivor med rårörda lingon och stekta äppelklyftor eller en råkostsallad. Servera nygräddad blodpudding i skivor med rårörda lingon och stekta äppelklyftor eller en råkostsallad.

Blodplättar

  1. Smält fett i en stekpanna eller plättlagg. Lägg i 1 msk smet till varje plätt och grädda dem på båda sidor på ganska svag värme. Stekt blodpudding - blodkorv: Stek ca 1 cm tjocka skivor, utan eller i ytterst lite fett, på ganska svag värme i en stekpanna.

Servering

Servera blodplättar och stekt blodpudding med rårörda lingon och en råkostsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

(5)

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

(2)

Sötpotatissoppa med rostad majs

(18)

Bowl med sashimilax

(4)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Bruschetta med kyckling

(8)

Soppa med havrebit, stjärnanis och kanel

(0)

Godaste köttbullarna

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies