Blackbean muffins

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Tänk att muffins kan vara bakade på svarta bönor och dadlar! Ringla över en glasyr på smält choklad och det kommer vara svårt att inte ta två.

Tillagningstid: 20 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:250º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 190 g svarta bönor, i förpackning, bruttovikt
  • 10 dadlar, urkärnade
  • 0.75 dl kokosolja
  • 0.75 dl rapsolja
  • 0.5 dl flytande honung
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • Glasyr:
  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

  1. Skölj av bönorna och låt rinna av. Mixa bönor med dadlar, kokosolja, rapsolja, honung, kakao och vaniljpulver till en slät massa. Rör ihop potatismjöl med bakpulver. Vispa upp äggen med elvisp och tillsätt bönsmeten och mjölblandningen. Vispa till en jämn smet.
  2. Skeda upp smeten i 12 muffinsformar. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna.

Glasyr:

  1. Smält choklad och olja varsamt över ett vattenbad. Bred på glasyren när chokladen stelnat något.

Servering

Pudra gärna över florsocker vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-01-07

Till Pernilla Thorén: Rapsoljan ska vara med både i muffinsmeten och som ingrediens i glasyren.

Pernilla Thorén

2020-12-16

Hm. Förstår inte riktigt när jag läser kommentarerna gällande rapsolja. Ska det inte vara rapsolja i smeten fast det står det som ingrediens? Menar Coop att det står fel i receptet då? Tacksam för svar 🙏🏼

Bodil

2020-10-18

Står det fel i anvisningen? Rapsoljan ska väl inte vara i smeten utan endast till glasyren?

Johanna

2020-10-18

I beskrivningen står det: "Mixa bönor med dadlar, kokosolja, rapsolja, honung, kakao och vaniljpulver till en slät massa.". Men det står inte hur mycket rapsolja det ska vara i smeten, utan bara i glasyren.

Coop

2020-01-28

Hej Åsa! I bönsmeten ska det vara 0,75 dl kokosolja.I glasyren ska det däremot vara 2 msk rapsolja. Hoppas det hjälpte /Maja , webbredaktör

Åsa

2020-01-27

Hej. Hur mycket rapsolja ska det vara i bönsmeten?

Salina

2018-01-21

Så gott! Ha lite vispat soyagrädde till på toppen!

Simmo

2018-01-21

Bästa receptet någonsin!

Johanna

2017-11-28

Goda! Jag tog smör i stället för olja och socker i stället för honung (tog vad jag hade hemma).

Liknande recept

Spara recept

Kärleksmums grundrecept

Betyg
Betyg
(488)
Spara recept

Kladdkaka med mörk choklad

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Nötfri schwarzwaldbakelse

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Rabarbercheesecake med jordgubbar

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rabarberpaj med kardemumma

Betyg
Betyg
(29)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 190 g svarta bönor, i förpackning, bruttovikt
  • 10 dadlar, urkärnade
  • 0.75 dl kokosolja
  • 0.75 dl rapsolja
  • 0.5 dl flytande honung
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • Glasyr:
  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 2 msk rapsolja

Blackbean muffins

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Tänk att muffins kan vara bakade på svarta bönor och dadlar! Ringla över en glasyr på smält choklad och det kommer vara svårt att inte ta två.

Tillagningstid: 20 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:250º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj av bönorna och låt rinna av. Mixa bönor med dadlar, kokosolja, rapsolja, honung, kakao och vaniljpulver till en slät massa. Rör ihop potatismjöl med bakpulver. Vispa upp äggen med elvisp och tillsätt bönsmeten och mjölblandningen. Vispa till en jämn smet.
  2. Skeda upp smeten i 12 muffinsformar. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna.

Glasyr:

  1. Smält choklad och olja varsamt över ett vattenbad. Bred på glasyren när chokladen stelnat något.

Servering

Pudra gärna över florsocker vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-01-07

Till Pernilla Thorén: Rapsoljan ska vara med både i muffinsmeten och som ingrediens i glasyren.

Pernilla Thorén

2020-12-16

Hm. Förstår inte riktigt när jag läser kommentarerna gällande rapsolja. Ska det inte vara rapsolja i smeten fast det står det som ingrediens? Menar Coop att det står fel i receptet då? Tacksam för svar 🙏🏼

Bodil

2020-10-18

Står det fel i anvisningen? Rapsoljan ska väl inte vara i smeten utan endast till glasyren?

Johanna

2020-10-18

I beskrivningen står det: "Mixa bönor med dadlar, kokosolja, rapsolja, honung, kakao och vaniljpulver till en slät massa.". Men det står inte hur mycket rapsolja det ska vara i smeten, utan bara i glasyren.

Coop

2020-01-28

Hej Åsa! I bönsmeten ska det vara 0,75 dl kokosolja.I glasyren ska det däremot vara 2 msk rapsolja. Hoppas det hjälpte /Maja , webbredaktör

Åsa

2020-01-27

Hej. Hur mycket rapsolja ska det vara i bönsmeten?

Salina

2018-01-21

Så gott! Ha lite vispat soyagrädde till på toppen!

Simmo

2018-01-21

Bästa receptet någonsin!

Johanna

2017-11-28

Goda! Jag tog smör i stället för olja och socker i stället för honung (tog vad jag hade hemma).

Liknande recept

Spara recept

Kärleksmums grundrecept

Betyg
Betyg
(488)
Spara recept

Kladdkaka med mörk choklad

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Nötfri schwarzwaldbakelse

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Rabarbercheesecake med jordgubbar

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rabarberpaj med kardemumma

Betyg
Betyg
(29)