Blackbean muffins

Betyg (1-5):
4.42 (12 betyg)

Tänk att muffins kan vara bakade på svarta bönor och dadlar! Ringla över en glasyr på smält choklad och det kommer vara svårt att inte ta två.

Tillagningstid: 20 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:250º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 190 g svarta bönor, i förpackning, bruttovikt
  • 10 dadlar, urkärnade
  • 0.75 dl kokosolja
  • 0.75 dl rapsolja
  • 0.5 dl flytande honung
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • Glasyr:
  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

  1. Skölj av bönorna och låt rinna av. Mixa bönor med dadlar, kokosolja, rapsolja, honung, kakao och vaniljpulver till en slät massa. Rör ihop potatismjöl med bakpulver. Vispa upp äggen med elvisp och tillsätt bönsmeten och mjölblandningen. Vispa till en jämn smet.
  2. Skeda upp smeten i 12 muffinsformar. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna.

Glasyr:

  1. Smält choklad och olja varsamt över ett vattenbad. Bred på glasyren när chokladen stelnat något.

Servering

Pudra gärna över florsocker vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Salina

2018-01-21

Så gott! Ha lite vispat soyagrädde till på toppen!

Simmo

2018-01-21

Bästa receptet någonsin!

Johanna

2017-11-28

Goda! Jag tog smör i stället för olja och socker i stället för honung (tog vad jag hade hemma).

Liknande recept

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Frasvåfflor - Coop

(123)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 190 g svarta bönor, i förpackning, bruttovikt
  • 10 dadlar, urkärnade
  • 0.75 dl kokosolja
  • 0.75 dl rapsolja
  • 0.5 dl flytande honung
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • Glasyr:
  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 2 msk rapsolja

Blackbean muffins

Betyg (1-5):
4.42 (12 betyg)

Tänk att muffins kan vara bakade på svarta bönor och dadlar! Ringla över en glasyr på smält choklad och det kommer vara svårt att inte ta två.

Tillagningstid: 20 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:250º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj av bönorna och låt rinna av. Mixa bönor med dadlar, kokosolja, rapsolja, honung, kakao och vaniljpulver till en slät massa. Rör ihop potatismjöl med bakpulver. Vispa upp äggen med elvisp och tillsätt bönsmeten och mjölblandningen. Vispa till en jämn smet.
  2. Skeda upp smeten i 12 muffinsformar. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna.

Glasyr:

  1. Smält choklad och olja varsamt över ett vattenbad. Bred på glasyren när chokladen stelnat något.

Servering

Pudra gärna över florsocker vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Salina

2018-01-21

Så gott! Ha lite vispat soyagrädde till på toppen!

Simmo

2018-01-21

Bästa receptet någonsin!

Johanna

2017-11-28

Goda! Jag tog smör i stället för olja och socker i stället för honung (tog vad jag hade hemma).

Liknande recept

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Frasvåfflor - Coop

(123)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies