För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Black bean burgare

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Saftig burgare på svarta bönor, toppad med bacon, majonnäs och tomat.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 120 g skivor bacon
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 4 hamburgerbröd
  • salladsblad
  • 1 tomat, skivad
  • 1 liten rödlök, skivad
  • Burgare
  • 400 g kokta svarta bönor, avrunna (på burk), bruttovikt
  • 1 gul lök, grovhackad
  • 2 vitlöksklyftor, grovhackade
  • 2 msk barbequesås
  • 1 msk spiskummin
  • 0.5 msk mald koriander
  • 1 tsk salt
  • 1.5 dl fiberhavregryn
  • 1 ägg
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 1 msk smör, till stekning

Gör så här

  1. Mixa bönor, lök, bbq-sås, torra kryddor, salt, havregryn och ägg till en grov smet. Hetta upp en stekpanna med smör och olja och klicka ut fyra biffar av smeten. Stek till fin färg, ca 5 min per sida.
  2. Stek baconet knaprigt i het panna. Blanda majonnäs med sambal. Stek ev hamburgerbröden till fin färg. Fyll bröden med majonnäs, salladsblad, burgare, bacon, tomat och lök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tonfisksallad med vita bönor

(18)

Fylld kyckling och böndipp

(0)

Gulasch med bönor

(27)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(18)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(20)

Auberginesoppa med bönor

(9)

Black bean burger - Lotta Lundgren

(181)

Böngryta med cashewnötter och kokos

(65)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 120 g skivor bacon
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 4 hamburgerbröd
  • salladsblad
  • 1 tomat, skivad
  • 1 liten rödlök, skivad
  • Burgare
  • 400 g kokta svarta bönor, avrunna (på burk), bruttovikt
  • 1 gul lök, grovhackad
  • 2 vitlöksklyftor, grovhackade
  • 2 msk barbequesås
  • 1 msk spiskummin
  • 0.5 msk mald koriander
  • 1 tsk salt
  • 1.5 dl fiberhavregryn
  • 1 ägg
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 1 msk smör, till stekning

Black bean burgare

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Saftig burgare på svarta bönor, toppad med bacon, majonnäs och tomat.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa bönor, lök, bbq-sås, torra kryddor, salt, havregryn och ägg till en grov smet. Hetta upp en stekpanna med smör och olja och klicka ut fyra biffar av smeten. Stek till fin färg, ca 5 min per sida.
  2. Stek baconet knaprigt i het panna. Blanda majonnäs med sambal. Stek ev hamburgerbröden till fin färg. Fyll bröden med majonnäs, salladsblad, burgare, bacon, tomat och lök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tonfisksallad med vita bönor

(18)

Fylld kyckling och böndipp

(0)

Gulasch med bönor

(27)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(18)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(20)

Auberginesoppa med bönor

(9)

Black bean burger - Lotta Lundgren

(181)

Böngryta med cashewnötter och kokos

(65)