För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Black bean burgare

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Saftig burgare på svarta bönor, toppad med bacon, majonnäs och tomat.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 120 g skivor bacon
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 4 hamburgerbröd
  • salladsblad
  • 1 tomat, skivad
  • 1 liten rödlök, skivad
  • Burgare
  • 400 g kokta svarta bönor, avrunna (på burk), bruttovikt
  • 1 gul lök, grovhackad
  • 2 vitlöksklyftor, grovhackade
  • 2 msk barbequesås
  • 1 msk spiskummin
  • 0.5 msk mald koriander
  • 1 tsk salt
  • 1.5 dl fiberhavregryn
  • 1 ägg
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 1 msk smör, till stekning

Gör så här

  1. Mixa bönor, lök, bbq-sås, torra kryddor, salt, havregryn och ägg till en grov smet. Hetta upp en stekpanna med smör och olja och klicka ut fyra biffar av smeten. Stek till fin färg, ca 5 min per sida.
  2. Stek baconet knaprigt i het panna. Blanda majonnäs med sambal. Stek ev hamburgerbröden till fin färg. Fyll bröden med majonnäs, salladsblad, burgare, bacon, tomat och lök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Auberginesoppa med bönor

(10)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(21)

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

(18)

Nyfikenbollar

(15)

Black bean burger - Lotta Lundgren

(190)

Bönsallad med svarta bönor

(8)

Pasta e fagioli (pasta med bönor)

(13)

Ostgratinerad pannkaka mexicana

(5)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 120 g skivor bacon
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 4 hamburgerbröd
  • salladsblad
  • 1 tomat, skivad
  • 1 liten rödlök, skivad
  • Burgare
  • 400 g kokta svarta bönor, avrunna (på burk), bruttovikt
  • 1 gul lök, grovhackad
  • 2 vitlöksklyftor, grovhackade
  • 2 msk barbequesås
  • 1 msk spiskummin
  • 0.5 msk mald koriander
  • 1 tsk salt
  • 1.5 dl fiberhavregryn
  • 1 ägg
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 1 msk smör, till stekning

Black bean burgare

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Saftig burgare på svarta bönor, toppad med bacon, majonnäs och tomat.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa bönor, lök, bbq-sås, torra kryddor, salt, havregryn och ägg till en grov smet. Hetta upp en stekpanna med smör och olja och klicka ut fyra biffar av smeten. Stek till fin färg, ca 5 min per sida.
  2. Stek baconet knaprigt i het panna. Blanda majonnäs med sambal. Stek ev hamburgerbröden till fin färg. Fyll bröden med majonnäs, salladsblad, burgare, bacon, tomat och lök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Auberginesoppa med bönor

(10)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(21)

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

(18)

Nyfikenbollar

(15)

Black bean burger - Lotta Lundgren

(190)

Bönsallad med svarta bönor

(8)

Pasta e fagioli (pasta med bönor)

(13)

Ostgratinerad pannkaka mexicana

(5)