
Blåbärspaj med havregryn
Betyg (1-5):
God smulpaj på blåbär med crunchig topping. som serveras med en råkräm av äggula, vispgräddeoch vaniljsocker.
Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g frysta blåbär
- 1 msk strösocker
- 2 msk potatismjöl
- 125 g smör
- 2.5 dl havregryn
- 1.5 dl vetemjöl
- 0.75 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- Råkräm
- 4 äggulor
- 2 msk strösocker
- 3 dl vispgrädde
- 1 msk vaniljsocker
Gör så här
- Blanda bär, socker och potatismjöl i en pajform. Nyp ihop smör, havregryn, mjöl, socker och sirap till en smuldeg och fördela över bären.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Täck med bakplåtspapper om pajen får för mycket färg.
Råkräm
- Vispa äggulor och strösocker fluffigt. Vispa grädden och vänd ihop med äggvispet. Smaka av med vaniljsocker och servera råkrämen till pajen.
Liknande recept
Blåbärspaj med havregryn
Betyg (1-5):
God smulpaj på blåbär med crunchig topping. som serveras med en råkräm av äggula, vispgräddeoch vaniljsocker.
Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda bär, socker och potatismjöl i en pajform. Nyp ihop smör, havregryn, mjöl, socker och sirap till en smuldeg och fördela över bären.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Täck med bakplåtspapper om pajen får för mycket färg.
Råkräm
- Vispa äggulor och strösocker fluffigt. Vispa grädden och vänd ihop med äggvispet. Smaka av med vaniljsocker och servera råkrämen till pajen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!