För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Blåbärspaj med havregryn

Betyg (1-5):
3.3 (10 betyg)

God smulpaj på blåbär med crunchig topping. som serveras med en råkräm av äggula, vispgräddeoch vaniljsocker.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g frysta blåbär
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk potatismjöl
  • 125 g smör
  • 2.5 dl havregryn
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • Råkräm
  • 4 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Blanda bär, socker och potatismjöl i en pajform. Nyp ihop smör, havregryn, mjöl, socker och sirap till en smuldeg och fördela över bären.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Täck med bakplåtspapper om pajen får för mycket färg.

Råkräm

  1. Vispa äggulor och strösocker fluffigt. Vispa grädden och vänd ihop med äggvispet. Smaka av med vaniljsocker och servera råkrämen till pajen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(12)

Lingon- och marängpaj

(4)

Blåbärskaka med mandelspån

(8)

Hallonsemifreddo

(30)

Coop Extras jubileumstårta

(13)

Mandelkaka med körsbär

(5)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(16)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g frysta blåbär
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk potatismjöl
  • 125 g smör
  • 2.5 dl havregryn
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • Råkräm
  • 4 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker

Blåbärspaj med havregryn

Betyg (1-5):
3.3 (10 betyg)

God smulpaj på blåbär med crunchig topping. som serveras med en råkräm av äggula, vispgräddeoch vaniljsocker.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda bär, socker och potatismjöl i en pajform. Nyp ihop smör, havregryn, mjöl, socker och sirap till en smuldeg och fördela över bären.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Täck med bakplåtspapper om pajen får för mycket färg.

Råkräm

  1. Vispa äggulor och strösocker fluffigt. Vispa grädden och vänd ihop med äggvispet. Smaka av med vaniljsocker och servera råkrämen till pajen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(12)

Lingon- och marängpaj

(4)

Blåbärskaka med mandelspån

(8)

Hallonsemifreddo

(30)

Coop Extras jubileumstårta

(13)

Mandelkaka med körsbär

(5)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(16)