Blåbärscocotter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.3 (20 betyg)

Efterrätt i söta portionsskålar med somriga bär

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 450 g frysta blåbär
  • 1.5 dl socker
  • 1 dl hackad hasselnöt
  • 1 dl hackad valnötter
  • 0.75 dl havregryn
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 2 msk mörkt muscovadosocker
  • 50 g rumsvarmt smör
  • Vaniljkräm:
  • 0.5 vaniljstång eller vaniljpulver
  • 1 tsk honung
  • 2 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Koka upp blåbär och socker. Låt koka 10-15 minuter på ganska stark värme tills det mesta av vätskan kokat bort. Lägg bären i ugnsfasta, smorda, cocotter av porslin eller glas. Blanda nötter, havregryn, pumpafrön, socker och smör. Fördela nötmassan på bären och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter, tills smöret smält och nötterna fått färg.

Vaniljkräm

  1. Skrapa fröna ur vaniljstången. Vispa vanilj, honung och crème fraiche tjockt och servera till blåbärscocotterna.

Tips

1 vaniljstång = 1 tsk vaniljpulver

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Havreflarn med kardemummafyllning och färska bär

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Jordgubbssoppa med marshmallows

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 450 g frysta blåbär
  • 1.5 dl socker
  • 1 dl hackad hasselnöt
  • 1 dl hackad valnötter
  • 0.75 dl havregryn
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 2 msk mörkt muscovadosocker
  • 50 g rumsvarmt smör
  • Vaniljkräm:
  • 0.5 vaniljstång eller vaniljpulver
  • 1 tsk honung
  • 2 dl crème fraiche

Blåbärscocotter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.3 (20 betyg)

Efterrätt i söta portionsskålar med somriga bär

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp blåbär och socker. Låt koka 10-15 minuter på ganska stark värme tills det mesta av vätskan kokat bort. Lägg bären i ugnsfasta, smorda, cocotter av porslin eller glas. Blanda nötter, havregryn, pumpafrön, socker och smör. Fördela nötmassan på bären och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter, tills smöret smält och nötterna fått färg.

Vaniljkräm

  1. Skrapa fröna ur vaniljstången. Vispa vanilj, honung och crème fraiche tjockt och servera till blåbärscocotterna.

Tips

1 vaniljstång = 1 tsk vaniljpulver

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Havreflarn med kardemummafyllning och färska bär

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Jordgubbssoppa med marshmallows

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)