Blåbärscocotter

Betyg (1-5):
3.37 (19 betyg)

Efterrätt i söta portionsskålar med somriga bär

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 450 g frysta blåbär
  • 1.5 dl socker
  • 1 dl hackad hasselnöt
  • 1 dl hackad valnötter
  • 0.75 dl havregryn
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 2 msk mörkt muscovadosocker
  • 50 g rumsvarmt smör
  • Vaniljkräm:
  • 0.5 vaniljstång eller vaniljpulver
  • 1 tsk honung
  • 2 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Koka upp blåbär och socker. Låt koka 10-15 minuter på ganska stark värme tills det mesta av vätskan kokat bort. Lägg bären i ugnsfasta, smorda, cocotter av porslin eller glas. Blanda nötter, havregryn, pumpafrön, socker och smör. Fördela nötmassan på bären och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter, tills smöret smält och nötterna fått färg.

Vaniljkräm

  1. Skrapa fröna ur vaniljstången. Vispa vanilj, honung och crème fraiche tjockt och servera till blåbärscocotterna.

Tips

1 vaniljstång = 1 tsk vaniljpulver

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Havreflarn med kardemummafyllning och färska bär

(1)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Pascha med hallon och blåbär

(5)

Jordgubbssoppa med marshmallows

(14)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 450 g frysta blåbär
  • 1.5 dl socker
  • 1 dl hackad hasselnöt
  • 1 dl hackad valnötter
  • 0.75 dl havregryn
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 2 msk mörkt muscovadosocker
  • 50 g rumsvarmt smör
  • Vaniljkräm:
  • 0.5 vaniljstång eller vaniljpulver
  • 1 tsk honung
  • 2 dl crème fraiche

Blåbärscocotter

Betyg (1-5):
3.37 (19 betyg)

Efterrätt i söta portionsskålar med somriga bär

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp blåbär och socker. Låt koka 10-15 minuter på ganska stark värme tills det mesta av vätskan kokat bort. Lägg bären i ugnsfasta, smorda, cocotter av porslin eller glas. Blanda nötter, havregryn, pumpafrön, socker och smör. Fördela nötmassan på bären och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter, tills smöret smält och nötterna fått färg.

Vaniljkräm

  1. Skrapa fröna ur vaniljstången. Vispa vanilj, honung och crème fraiche tjockt och servera till blåbärscocotterna.

Tips

1 vaniljstång = 1 tsk vaniljpulver

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Havreflarn med kardemummafyllning och färska bär

(1)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Pascha med hallon och blåbär

(5)

Jordgubbssoppa med marshmallows

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies