Blåbärscocotter

Betyg (1-5):
3.37 (19 betyg)

Efterrätt i söta portionsskålar med somriga bär

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 450 g frysta blåbär
  • 1.5 dl socker
  • 1 dl hackad hasselnöt
  • 1 dl hackad valnötter
  • 0.75 dl havregryn
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 2 msk mörkt muscovadosocker
  • 50 g rumsvarmt smör
  • Vaniljkräm:
  • 0.5 vaniljstång eller vaniljpulver
  • 1 tsk honung
  • 2 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Koka upp blåbär och socker. Låt koka 10-15 minuter på ganska stark värme tills det mesta av vätskan kokat bort. Lägg bären i ugnsfasta, smorda, cocotter av porslin eller glas. Blanda nötter, havregryn, pumpafrön, socker och smör. Fördela nötmassan på bären och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter, tills smöret smält och nötterna fått färg.

Vaniljkräm

  1. Skrapa fröna ur vaniljstången. Vispa vanilj, honung och crème fraiche tjockt och servera till blåbärscocotterna.

Tips

1 vaniljstång = 1 tsk vaniljpulver

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(48)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Havreflarn med kardemummafyllning och färska bär

(1)

Jordgubbssoppa med marshmallows

(14)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(19)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(14)

Snabba marängbakelser

(1)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 450 g frysta blåbär
  • 1.5 dl socker
  • 1 dl hackad hasselnöt
  • 1 dl hackad valnötter
  • 0.75 dl havregryn
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 2 msk mörkt muscovadosocker
  • 50 g rumsvarmt smör
  • Vaniljkräm:
  • 0.5 vaniljstång eller vaniljpulver
  • 1 tsk honung
  • 2 dl crème fraiche

Blåbärscocotter

Betyg (1-5):
3.37 (19 betyg)

Efterrätt i söta portionsskålar med somriga bär

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp blåbär och socker. Låt koka 10-15 minuter på ganska stark värme tills det mesta av vätskan kokat bort. Lägg bären i ugnsfasta, smorda, cocotter av porslin eller glas. Blanda nötter, havregryn, pumpafrön, socker och smör. Fördela nötmassan på bären och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter, tills smöret smält och nötterna fått färg.

Vaniljkräm

  1. Skrapa fröna ur vaniljstången. Vispa vanilj, honung och crème fraiche tjockt och servera till blåbärscocotterna.

Tips

1 vaniljstång = 1 tsk vaniljpulver

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(48)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Havreflarn med kardemummafyllning och färska bär

(1)

Jordgubbssoppa med marshmallows

(14)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(19)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(14)

Snabba marängbakelser

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies