För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Blåbärscheesecake med citron

Betyg (1-5):
3.16 (50 betyg)

En sötsyrlig cheesecake med blåbär och lemon curd är svårt att stå emot. Testa själv så får du se!

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 digestivekex
  • 75 g smält smör
  • Fyllning:
  • 800 g philadelphiaost eller annan cream cheese
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, rivet skal
  • 4 ägg
  • 500 g blåbär
  • 1 dl lemon curd
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda digestivekex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter, och kyl medan fyllningen görs.
  2. Vispa ihop cream cheese och socker. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, citronskal och salt och vispa till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör ordentligt.
  3. Dela på smeten. Häll hälften av blåbären i den ena smeten. Häll ner blåbärssmeten i formen. Blanda lemon curd i den andra smeten och häll i formen. Blanda lätt så det blir en marmorerad effekt. Strö över resterande blåbär.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme. Täck med lite folie om kakan börjar få för mycket färg. Fyllningen kommer att kännas lös när kakan tas ut, men stelnar när den kallnar.
  5. Låt kakan kallna helt och lossa den sedan försiktigt ur formen med en kniv. Kakan blir godast om den får stå i kylen över natten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegansk glass

(3)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(5)

Rabarberpaj

(48)

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)

Äppelsockerkaka

(38)

Krämig rabarberpannkaka

(8)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 12 digestivekex
  • 75 g smält smör
  • Fyllning:
  • 800 g philadelphiaost eller annan cream cheese
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, rivet skal
  • 4 ägg
  • 500 g blåbär
  • 1 dl lemon curd
  • 0.5 tsk salt

Blåbärscheesecake med citron

Betyg (1-5):
3.16 (50 betyg)

En sötsyrlig cheesecake med blåbär och lemon curd är svårt att stå emot. Testa själv så får du se!

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda digestivekex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter, och kyl medan fyllningen görs.
  2. Vispa ihop cream cheese och socker. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, citronskal och salt och vispa till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör ordentligt.
  3. Dela på smeten. Häll hälften av blåbären i den ena smeten. Häll ner blåbärssmeten i formen. Blanda lemon curd i den andra smeten och häll i formen. Blanda lätt så det blir en marmorerad effekt. Strö över resterande blåbär.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme. Täck med lite folie om kakan börjar få för mycket färg. Fyllningen kommer att kännas lös när kakan tas ut, men stelnar när den kallnar.
  5. Låt kakan kallna helt och lossa den sedan försiktigt ur formen med en kniv. Kakan blir godast om den får stå i kylen över natten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegansk glass

(3)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(5)

Rabarberpaj

(48)

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)

Äppelsockerkaka

(38)

Krämig rabarberpannkaka

(8)