Blåbärsbulle med kardemumma och vanilj

Betyg (1-5):
2.5 (4 betyg)

Blåbärsbullen med kardemumma och vanilj kan göras som butterkaka, krans och som enstaka bullar, beroende på vad man är sugen på. Eller varför inte baka en butterkaka eller krans och resten som bullar. Det blir gott hur man än gör faktiskt!

Tillagningstid: 1 tim 15 min + 1 tim 15 min jästid
Ugnstemperatur:200º
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 2.5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 2 krm salt
  • 7 dl vetemjöl
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • Fyllning:
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 2 dl färska eller frysta blåbär
  • 1 msk strösocker (vid frysta blåbär)
  • 1 msk potatismjöl (vid frysta blåbär)
  • Pensling och garnering:
  • 1 ägg, uppvispat
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, socker, kardemumma, salt och mjöl (börja med 6 dl ). Klicka i smöret och arbeta degen 10 min för hand eller 5 min i maskin till en elastisk och glansig deg. (Tillsätt ev den sista dl mjöl om det behövs.) Låt jäsa övertäckt ca 45 min.
  2. Tryck ner bakplåtspapper i två formar med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter, eller smörj två sockerkaksformar (med hål i mitten) med smör. Vispa smör, socker, vaniljsocker och kardemumma poröst. Blanda frysta blåbär med socker och potatismjöl.
  3. Kavla ut degen till en rektangel, ca 40x35 cm på mjölat bakbord. Bred vaniljsmöret på degen och strö på blåbären. Rulla ihop från långsidan och skär i ca 16 bitar. Ställ bitarna glest i formarna och låt jäsa övertäckta ca 30 min. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Täck ev med folie på slutet om de får för mycket färg.

Tips

Om du bara vill göra en bullkrans och resten som bullar, ställ de fyllda degbitarna i pappersbullformar, jäs och pensla som i receptet, men grädda i 225° i 8–10 min.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-07-08

Hej Margareta, menar du att du bara ser ingredienserna, inte instruktionerna? Om du tittar i mobil finns beskrivningen under fliken "Gör såhär" Lycka till!

Margareta

2019-07-06

kransen är god,saknar sidan2 med fortsatt beskrvning hur man bakar .MVH Margareta

Liknande recept

Chiayoghurtbägare - Coop

(11)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber - Coop

(1)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Yoghurtbunke - Coop

(16)

Melonbägare med lemon curd-visp - Coop

(12)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 2.5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 2 krm salt
  • 7 dl vetemjöl
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • Fyllning:
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 2 dl färska eller frysta blåbär
  • 1 msk strösocker (vid frysta blåbär)
  • 1 msk potatismjöl (vid frysta blåbär)
  • Pensling och garnering:
  • 1 ägg, uppvispat
  • pärlsocker

Blåbärsbulle med kardemumma och vanilj

Betyg (1-5):
2.5 (4 betyg)

Blåbärsbullen med kardemumma och vanilj kan göras som butterkaka, krans och som enstaka bullar, beroende på vad man är sugen på. Eller varför inte baka en butterkaka eller krans och resten som bullar. Det blir gott hur man än gör faktiskt!

Tillagningstid: 1 tim 15 min + 1 tim 15 min jästid
Ugnstemperatur:200º
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, socker, kardemumma, salt och mjöl (börja med 6 dl ). Klicka i smöret och arbeta degen 10 min för hand eller 5 min i maskin till en elastisk och glansig deg. (Tillsätt ev den sista dl mjöl om det behövs.) Låt jäsa övertäckt ca 45 min.
  2. Tryck ner bakplåtspapper i två formar med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter, eller smörj två sockerkaksformar (med hål i mitten) med smör. Vispa smör, socker, vaniljsocker och kardemumma poröst. Blanda frysta blåbär med socker och potatismjöl.
  3. Kavla ut degen till en rektangel, ca 40x35 cm på mjölat bakbord. Bred vaniljsmöret på degen och strö på blåbären. Rulla ihop från långsidan och skär i ca 16 bitar. Ställ bitarna glest i formarna och låt jäsa övertäckta ca 30 min. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Täck ev med folie på slutet om de får för mycket färg.

Tips

Om du bara vill göra en bullkrans och resten som bullar, ställ de fyllda degbitarna i pappersbullformar, jäs och pensla som i receptet, men grädda i 225° i 8–10 min.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-07-08

Hej Margareta, menar du att du bara ser ingredienserna, inte instruktionerna? Om du tittar i mobil finns beskrivningen under fliken "Gör såhär" Lycka till!

Margareta

2019-07-06

kransen är god,saknar sidan2 med fortsatt beskrvning hur man bakar .MVH Margareta

Liknande recept

Chiayoghurtbägare - Coop

(11)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber - Coop

(1)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Yoghurtbunke - Coop

(16)

Melonbägare med lemon curd-visp - Coop

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies