Blåbärsbulle i plåt

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Gör en stor och god blåbärsbulle på plåt när du har många gäster.

Tillagningstid: 40 min + 1 timma 30 min jästid
Ugnstemperatur:225º
15 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk mortlad kardemumma
  • 11 dl vetemjöl
  • Topping:
  • 600 g tinade frusna blåbär
  • 250 g grovriven mandelmassa
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 msk mortlad kardemumma
  • 50 g flagad mandel

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölk. Smula sönder jäst i en bunke och häll över det fingervarma degspadet. Häll i salt, socker och kardemumma och rör tills jästen löst sig. Tillsätt mjöl och arbeta ihop till en blank och smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 1 tim.
  2. Häll ut degen i en djup plåt med bakplåtspapper. Tryck ut degen med väl mjölade händer så att den fyller hela plåten.

Topping

  1. Sila av överflödig vätska från blåbären och vänd runt med mandelmassa, socker och kardemumma. Fördela blåbären över degen och toppa med flagad mandel.
  2. Låt jäsa i 30 min. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2014-06-16

Ser lite tråkig ut men ojoj va god!!!

Monica

2013-08-19

Supergott :)

Liknande recept

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm - Coop

(15)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber - Coop

(1)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Chiayoghurtbägare - Coop

(11)

Melonbägare med lemon curd-visp - Coop

(12)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Saffransvåfflor med hallon och grädde - Coop

(1)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk mortlad kardemumma
  • 11 dl vetemjöl
  • Topping:
  • 600 g tinade frusna blåbär
  • 250 g grovriven mandelmassa
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 msk mortlad kardemumma
  • 50 g flagad mandel

Blåbärsbulle i plåt

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Gör en stor och god blåbärsbulle på plåt när du har många gäster.

Tillagningstid: 40 min + 1 timma 30 min jästid
Ugnstemperatur:225º
15 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölk. Smula sönder jäst i en bunke och häll över det fingervarma degspadet. Häll i salt, socker och kardemumma och rör tills jästen löst sig. Tillsätt mjöl och arbeta ihop till en blank och smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 1 tim.
  2. Häll ut degen i en djup plåt med bakplåtspapper. Tryck ut degen med väl mjölade händer så att den fyller hela plåten.

Topping

  1. Sila av överflödig vätska från blåbären och vänd runt med mandelmassa, socker och kardemumma. Fördela blåbären över degen och toppa med flagad mandel.
  2. Låt jäsa i 30 min. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2014-06-16

Ser lite tråkig ut men ojoj va god!!!

Monica

2013-08-19

Supergott :)

Liknande recept

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm - Coop

(15)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber - Coop

(1)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Chiayoghurtbägare - Coop

(11)

Melonbägare med lemon curd-visp - Coop

(12)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Saffransvåfflor med hallon och grädde - Coop

(1)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies