
Blåbärsbowl med hirs
- 3 dl kokt, kall hirs
- 225 g frysta blåbär
- 2 dl kallt kokosvatten eller äppeljuice
- 1 msk honung
- 1 msk mortlade kardemummakärnor
- 1 banan
- 8 färska jordgubbar
- 1 dl färska blåbär
- 0.5 färsk mango
- 0.5 dl kokosflakes
- 1 passionsfrukt
- 1 dl granola
Gör så här
- Mixa hirs och blåbär med kokosvatten, honung och kardemumma till en slät puré. Fördela i 2 djupa tallrikar och garnera med skivad banan, delade jordgubbar, blåbär, mango i klyftor, kokosflakes, passionsfrukt och ev granola.
- Dela denna goda smoothiegröt med din käresta eller gör en mindre portion av halva receptet till dig själv.
Tips

Hirs är rik på mineraler, vitaminer, fleromättat fett och är helt glutenfritt.
Liknande recept
Blåbärsbowl med hirs
Gör så här
- Mixa hirs och blåbär med kokosvatten, honung och kardemumma till en slät puré. Fördela i 2 djupa tallrikar och garnera med skivad banan, delade jordgubbar, blåbär, mango i klyftor, kokosflakes, passionsfrukt och ev granola.
- Dela denna goda smoothiegröt med din käresta eller gör en mindre portion av halva receptet till dig själv.
Tips

Hirs är rik på mineraler, vitaminer, fleromättat fett och är helt glutenfritt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-06-14
Tyvärr tyckte varken jag eller min man att denna efterrätt blev så lyckad från vår sida. Speciellt den här purén blev väldigt grynig och syrlig, så det tyckte vi var synd. Bären och frukterna var dock goda att ha sidan om, men det blev inte en lyckad kombination ihop när vi gjorde det i alla fall.
2017-05-02
Gott, men kardemumman tog överhand och gav en besk smak. Nästa gång gör jag utan och har kardemumma som topping istället.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Celine
2019-06-14
Tyvärr tyckte varken jag eller min man att denna efterrätt blev så lyckad från vår sida. Speciellt den här purén blev väldigt grynig och syrlig, så det tyckte vi var synd. Bären och frukterna var dock goda att ha sidan om, men det blev inte en lyckad kombination ihop när vi gjorde det i alla fall.
C
2017-05-02
Gott, men kardemumman tog överhand och gav en besk smak. Nästa gång gör jag utan och har kardemumma som topping istället.