Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg (1-5):
3.82 (67 betyg)

Sött och syrligt blandas i den här varianten av grädd- och bärtårta.

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:175º
16 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Tårtbotten:
  • 225 g smör
  • 3 ägg
  • 4.5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 tsk florsocker
  • 200 g färskost
  • 250 g färska björnbär eller andra bär
  • Citronfyllning:
  • 2 dl lemon curd
  • Dekoration:
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g färska björnbär eller andra bär
  • 1 msk citronmeliss, gärna på kvist
  • 1 tsk florsocker

Gör så här

  1. Smörj en form med löstagbar kant. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet med bakpulvret, vaniljsocker och kakao. Rör ner mjölblandningen i äggvispet och tillsätt smör och vatten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 50 min. Låt kakan kallna och skär den i tre bottnar.

Bärfyllning:

  1. Vispa grädde och florsocker till fast konsistens. Mosa färskost och bär med en gaffel. Vänd ihop blandningen med grädden.
  2. Bred bärkrämen över den undre tårtbotten. Lägg på en botten till och bred ut citronkrämen. Lägg på den sista bottnen och täck hela tårtan runt om med vispad grädde. Dekorera med björnbär, citronmeliss och pudra över florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/webbredaktionen

2013-10-07

@Susanne Det är inte fel i receptet, lemoncurd är citronkrämen.

Susanne

2013-10-04

OBS fel på detta recept, det saknas ingredienser till citronkrämen!

Katrin

2012-03-12

Jag kylde ner krämen och knäckte i tre gulor till. Sedan var det bara att värma igen. Jag använde inte all kräm, kanske 2/3 och det var tillräckligt. Maken och jag tycker tårtan blev fantstiskt god, men en del av gästerna tyckte att den blev väl syrlig.

Katrin

2012-03-11

Jag hade klippt ut detta recept ur Mersmak och där står det tre äggulor, inte konstigt att det inte tar ihop. Aaaaaarrrgh!!! Vad gör jag nu?

Liknande recept

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(55)

Smördegspizza med mango och apelsin

(2)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Muffins med blåbär och vit choklad

(16)

Bärmoussetårta

(65)

Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa

(5)

Påskens morotstårta

(28)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)
17 st
  • Tårtbotten:
  • 225 g smör
  • 3 ägg
  • 4.5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 tsk florsocker
  • 200 g färskost
  • 250 g färska björnbär eller andra bär
  • Citronfyllning:
  • 2 dl lemon curd
  • Dekoration:
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g färska björnbär eller andra bär
  • 1 msk citronmeliss, gärna på kvist
  • 1 tsk florsocker

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg (1-5):
3.82 (67 betyg)

Sött och syrligt blandas i den här varianten av grädd- och bärtårta.

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:175º
16 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj en form med löstagbar kant. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet med bakpulvret, vaniljsocker och kakao. Rör ner mjölblandningen i äggvispet och tillsätt smör och vatten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 50 min. Låt kakan kallna och skär den i tre bottnar.

Bärfyllning:

  1. Vispa grädde och florsocker till fast konsistens. Mosa färskost och bär med en gaffel. Vänd ihop blandningen med grädden.
  2. Bred bärkrämen över den undre tårtbotten. Lägg på en botten till och bred ut citronkrämen. Lägg på den sista bottnen och täck hela tårtan runt om med vispad grädde. Dekorera med björnbär, citronmeliss och pudra över florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/webbredaktionen

2013-10-07

@Susanne Det är inte fel i receptet, lemoncurd är citronkrämen.

Susanne

2013-10-04

OBS fel på detta recept, det saknas ingredienser till citronkrämen!

Katrin

2012-03-12

Jag kylde ner krämen och knäckte i tre gulor till. Sedan var det bara att värma igen. Jag använde inte all kräm, kanske 2/3 och det var tillräckligt. Maken och jag tycker tårtan blev fantstiskt god, men en del av gästerna tyckte att den blev väl syrlig.

Katrin

2012-03-11

Jag hade klippt ut detta recept ur Mersmak och där står det tre äggulor, inte konstigt att det inte tar ihop. Aaaaaarrrgh!!! Vad gör jag nu?

Liknande recept

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(55)

Smördegspizza med mango och apelsin

(2)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Muffins med blåbär och vit choklad

(16)

Bärmoussetårta

(65)

Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa

(5)

Påskens morotstårta

(28)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies