För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Björnbär med punschkolasås och glass

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Den ljuvliga kolasåsen blir en ny klassiker till smältande glass och syrliga bär.

Tillagningstid: 15 min + 30 min att koka
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter vaniljglass
  • 225 g frysta björnbär
  • pepparkakor, till topping
  • Punschkolaglass
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 0.5 dl punsch
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Mät upp grädde, sirap och socker i en kastrull och låt koka till 110°. Tillsätt smör, punsch och salt, rör tills smöret smält.
  2. Låt såsen kallna. Dela björnbären om de är stora. Servera med glass och kolasås och toppa med smulade pepparkakor.

Tips

Om du inte har termometer gör det inte så mycket, kolasåsen blir god oavsett om den är lite rinnig eller lite tjock.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lillemor

2020-01-02

Proportioner igen! Vad ska man använda massor av kolasås till efter desserten är uppäten? Kolasåsen stelnade på glassen, blev kola helt enkelt. Kan vara bra att veta att det tog 1,5 tim koka såsen.

Monica

2019-11-25

Punchkolasåsen var god men tyvärr alldeles för stor sats. Gjorde enligt receptet och serverade till 8 pers. ändå så fick jag frysa in en burk. Ställde även fram en extra skål om någon önskade påfyllning. Gör jag det flera gånger så blir det halv sats.

Liknande recept

Lingon- och marängpaj

(4)

Snabba marängbakelser

(3)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(16)

Blåbärscocotter

(20)

Parfait med bär

(21)

Hallonsemifreddo

(30)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)

Mango- och jordgubbsslush

(7)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 liter vaniljglass
  • 225 g frysta björnbär
  • pepparkakor, till topping
  • Punschkolaglass
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 0.5 dl punsch
  • 0.5 tsk salt

Björnbär med punschkolasås och glass

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Den ljuvliga kolasåsen blir en ny klassiker till smältande glass och syrliga bär.

Tillagningstid: 15 min + 30 min att koka
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mät upp grädde, sirap och socker i en kastrull och låt koka till 110°. Tillsätt smör, punsch och salt, rör tills smöret smält.
  2. Låt såsen kallna. Dela björnbären om de är stora. Servera med glass och kolasås och toppa med smulade pepparkakor.

Tips

Om du inte har termometer gör det inte så mycket, kolasåsen blir god oavsett om den är lite rinnig eller lite tjock.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lillemor

2020-01-02

Proportioner igen! Vad ska man använda massor av kolasås till efter desserten är uppäten? Kolasåsen stelnade på glassen, blev kola helt enkelt. Kan vara bra att veta att det tog 1,5 tim koka såsen.

Monica

2019-11-25

Punchkolasåsen var god men tyvärr alldeles för stor sats. Gjorde enligt receptet och serverade till 8 pers. ändå så fick jag frysa in en burk. Ställde även fram en extra skål om någon önskade påfyllning. Gör jag det flera gånger så blir det halv sats.

Liknande recept

Lingon- och marängpaj

(4)

Snabba marängbakelser

(3)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(16)

Blåbärscocotter

(20)

Parfait med bär

(21)

Hallonsemifreddo

(30)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)

Mango- och jordgubbsslush

(7)