Biskvier med karamelliserad mjölk och flingsalt

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

Tillagningstid: 40 min + tid att stelna
Ugnstemperatur:200º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1 dl rostade salta mandlar
  • 2 äggvitor
  • 300 g mandelmassa
  • Fyllning:
  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 200 g dulce de leche (karamelliserad mjölk)
  • 1 msk kakao
  • Topping:
  • 150 g mörk choklad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Mixa mandlarna till ett grovt smul. Vispa äggvitan skummig, rör ner mandlar och finriven mandelmassa. Forma degen till 24 små bollar med florsockrade fingrar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lätt. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kallna på plåten.
  2. Vispa smör, karamelliserad mjölk och kakao med elvisp till en slät och glansig smörkräm. Spritsa eller klicka ut krämen på bottnarna och forma till en slät topp med en bred kniv. Låt stå i frysen ca 30 min–1 tim. Doppa biskvierna i smält choklad och strö över lite flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2019-11-14

Det går inte med kondenserad mjölk, det måste vara karamelliserad. Det ena kondenserad är rinnande, det fungerar inte. Karamelliserad är som kolakräm det är rätt.

Coop

2019-11-13

Hej Maria! Tack för upplysningen, karamelliserad mjölk ska det vara, även om kondenserad också går bra! Lycka till med bakandet!

Coop

2019-11-13

Hej Anna! De finhackade mandlarna och mandelmassan ska blandas ihop med äggvitan, som sedan används till bottnen. Det ska vara 1dl mandlar och 300g mandelmassa. Lycka till med bakandet!

Anna

2019-11-11

Hej, Ska det vara mandelmassa eller malen mandel i kakbotten? Kvantitet? Mvh Anna

Maria

2019-11-09

Ska det vara karamelliserad eller kondenserad mjölk? I er julbaksfolder och i receptbeskrivningen står det kondenserad mjölk, men jag misstänker att det ska var karamelliserad som ni skrivit i ingredienslistan här. Det vore dock bra med ett förtydligande.

Maria

2019-11-08

Ni menar väl kondenserad mjölk och inte karamelliserad, som står i receptnamnet och reklambladet?

Liknande recept

Arrakspraliner

(9)

Saffranskransar med mandelfyllning

(17)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 dl rostade salta mandlar
  • 2 äggvitor
  • 300 g mandelmassa
  • Fyllning:
  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 200 g dulce de leche (karamelliserad mjölk)
  • 1 msk kakao
  • Topping:
  • 150 g mörk choklad
  • flingsalt

Biskvier med karamelliserad mjölk och flingsalt

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

Tillagningstid: 40 min + tid att stelna
Ugnstemperatur:200º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa mandlarna till ett grovt smul. Vispa äggvitan skummig, rör ner mandlar och finriven mandelmassa. Forma degen till 24 små bollar med florsockrade fingrar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lätt. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kallna på plåten.
  2. Vispa smör, karamelliserad mjölk och kakao med elvisp till en slät och glansig smörkräm. Spritsa eller klicka ut krämen på bottnarna och forma till en slät topp med en bred kniv. Låt stå i frysen ca 30 min–1 tim. Doppa biskvierna i smält choklad och strö över lite flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2019-11-14

Det går inte med kondenserad mjölk, det måste vara karamelliserad. Det ena kondenserad är rinnande, det fungerar inte. Karamelliserad är som kolakräm det är rätt.

Coop

2019-11-13

Hej Maria! Tack för upplysningen, karamelliserad mjölk ska det vara, även om kondenserad också går bra! Lycka till med bakandet!

Coop

2019-11-13

Hej Anna! De finhackade mandlarna och mandelmassan ska blandas ihop med äggvitan, som sedan används till bottnen. Det ska vara 1dl mandlar och 300g mandelmassa. Lycka till med bakandet!

Anna

2019-11-11

Hej, Ska det vara mandelmassa eller malen mandel i kakbotten? Kvantitet? Mvh Anna

Maria

2019-11-09

Ska det vara karamelliserad eller kondenserad mjölk? I er julbaksfolder och i receptbeskrivningen står det kondenserad mjölk, men jag misstänker att det ska var karamelliserad som ni skrivit i ingredienslistan här. Det vore dock bra med ett förtydligande.

Maria

2019-11-08

Ni menar väl kondenserad mjölk och inte karamelliserad, som står i receptnamnet och reklambladet?

Liknande recept

Arrakspraliner

(9)

Saffranskransar med mandelfyllning

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies