
Biskvier med karamelliserad mjölk och flingsalt
- 1 dl rostade salta mandlar
- 2 äggvitor
- 300 g mandelmassa
- Fyllning:
- 250 g smör, rumsvarmt
- 200 g dulce de leche (karamelliserad mjölk)
- 1 msk kakao
- Topping:
- 150 g mörk choklad
- flingsalt
Gör så här
- Mixa mandlarna till ett grovt smul. Vispa äggvitan skummig, rör ner mandlar och finriven mandelmassa. Forma degen till 24 små bollar med florsockrade fingrar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lätt. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kallna på plåten.
- Vispa smör, karamelliserad mjölk och kakao med elvisp till en slät och glansig smörkräm. Spritsa eller klicka ut krämen på bottnarna och forma till en slät topp med en bred kniv. Låt stå i frysen ca 30 min–1 tim. Doppa biskvierna i smält choklad och strö över lite flingsalt.
Liknande recept
Biskvier med karamelliserad mjölk och flingsalt
Gör så här
- Mixa mandlarna till ett grovt smul. Vispa äggvitan skummig, rör ner mandlar och finriven mandelmassa. Forma degen till 24 små bollar med florsockrade fingrar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lätt. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kallna på plåten.
- Vispa smör, karamelliserad mjölk och kakao med elvisp till en slät och glansig smörkräm. Spritsa eller klicka ut krämen på bottnarna och forma till en slät topp med en bred kniv. Låt stå i frysen ca 30 min–1 tim. Doppa biskvierna i smält choklad och strö över lite flingsalt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-11-28
Hej Maj-Britt! Det går bra att frysa dessa. Lycka till med bakandet!
2019-11-25
Går dessa att frysa ?
2019-11-14
Det går inte med kondenserad mjölk, det måste vara karamelliserad. Det ena kondenserad är rinnande, det fungerar inte. Karamelliserad är som kolakräm det är rätt.
2019-11-13
Hej Maria! Tack för upplysningen, karamelliserad mjölk ska det vara, även om kondenserad också går bra! Lycka till med bakandet!
2019-11-13
Hej Anna! De finhackade mandlarna och mandelmassan ska blandas ihop med äggvitan, som sedan används till bottnen. Det ska vara 1dl mandlar och 300g mandelmassa. Lycka till med bakandet!
2019-11-11
Hej, Ska det vara mandelmassa eller malen mandel i kakbotten? Kvantitet? Mvh Anna
2019-11-09
Ska det vara karamelliserad eller kondenserad mjölk? I er julbaksfolder och i receptbeskrivningen står det kondenserad mjölk, men jag misstänker att det ska var karamelliserad som ni skrivit i ingredienslistan här. Det vore dock bra med ett förtydligande.
2019-11-08
Ni menar väl kondenserad mjölk och inte karamelliserad, som står i receptnamnet och reklambladet?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-11-28
Hej Maj-Britt! Det går bra att frysa dessa. Lycka till med bakandet!
Maj-Britt
2019-11-25
Går dessa att frysa ?
Sara
2019-11-14
Det går inte med kondenserad mjölk, det måste vara karamelliserad. Det ena kondenserad är rinnande, det fungerar inte. Karamelliserad är som kolakräm det är rätt.
2019-11-13
Hej Maria! Tack för upplysningen, karamelliserad mjölk ska det vara, även om kondenserad också går bra! Lycka till med bakandet!
2019-11-13
Hej Anna! De finhackade mandlarna och mandelmassan ska blandas ihop med äggvitan, som sedan används till bottnen. Det ska vara 1dl mandlar och 300g mandelmassa. Lycka till med bakandet!
Anna
2019-11-11
Hej, Ska det vara mandelmassa eller malen mandel i kakbotten? Kvantitet? Mvh Anna
Maria
2019-11-09
Ska det vara karamelliserad eller kondenserad mjölk? I er julbaksfolder och i receptbeskrivningen står det kondenserad mjölk, men jag misstänker att det ska var karamelliserad som ni skrivit i ingredienslistan här. Det vore dock bra med ett förtydligande.
Maria
2019-11-08
Ni menar väl kondenserad mjölk och inte karamelliserad, som står i receptnamnet och reklambladet?