Biskvier med citron- eller chokladfyllning

Betyg (1-5):
3.41 (27 betyg)

Söta små biskvier fyllda med choklad eller smörkräm.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 300 g riven mandelmassa
  • 1 äggvita
  • Citronsmörkräm:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 2 msk rivet citronskal
  • 1 msk pressad citron
  • 150 g vit choklad
  • lime - eller apelsin, rivet skal
  • Eller chokladfyllning:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl kakao
  • 150 g mörk choklad

Gör så här

  1. Rör ihop mandelmassa och äggvita. Klicka ut 20 kakor på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 10–15 minuter. Låt svalna.
  2. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp. Bred smörkräm på den platta delen av biskvin så att det bildas en topp. Låt biskvierna stå i frysen tills smörkrämen stelnat, cirka 20 minuter.
  3. Smält chokladen i vattenbad eller på låg effekt i mikro. Doppa smörkrämsdelen i den smälta chokladen. Eller lägg på galler och ringla över chokladen med en sked. Strö över rivet limeeller apelsinskal på de vita biskvierna. Låt chokladen stelna i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



MAGNUS

2018-03-29

Som sagt lite pilligt men enkelt ändå.. och mycket goda! 🙂

Monica

2013-12-02

Ett bra recept gillar att baka dom blir goda o barnbarnen tycker dom är toppen.

Sofia

2013-06-27

Här är mitt första resultat: http://sofiabystrom.blogg.se/2013/june/citronbiskvier.html#comment Lite pilliga att baka, men de blev himmelskt goda!

Liknande recept

Chokladmarängtårta utan att baka

(95)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Chokladtoppar

(3)

Chokladmousse med apelsinsås

(2)

Semifreddo med fikon eller nougat

(0)

Vit chokladtryffel

(36)

Chokladdoppad ananas

(15)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 300 g riven mandelmassa
  • 1 äggvita
  • Citronsmörkräm:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 2 msk rivet citronskal
  • 1 msk pressad citron
  • 150 g vit choklad
  • lime - eller apelsin, rivet skal
  • Eller chokladfyllning:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl kakao
  • 150 g mörk choklad

Biskvier med citron- eller chokladfyllning

Betyg (1-5):
3.41 (27 betyg)

Söta små biskvier fyllda med choklad eller smörkräm.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop mandelmassa och äggvita. Klicka ut 20 kakor på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 10–15 minuter. Låt svalna.
  2. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp. Bred smörkräm på den platta delen av biskvin så att det bildas en topp. Låt biskvierna stå i frysen tills smörkrämen stelnat, cirka 20 minuter.
  3. Smält chokladen i vattenbad eller på låg effekt i mikro. Doppa smörkrämsdelen i den smälta chokladen. Eller lägg på galler och ringla över chokladen med en sked. Strö över rivet limeeller apelsinskal på de vita biskvierna. Låt chokladen stelna i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



MAGNUS

2018-03-29

Som sagt lite pilligt men enkelt ändå.. och mycket goda! 🙂

Monica

2013-12-02

Ett bra recept gillar att baka dom blir goda o barnbarnen tycker dom är toppen.

Sofia

2013-06-27

Här är mitt första resultat: http://sofiabystrom.blogg.se/2013/june/citronbiskvier.html#comment Lite pilliga att baka, men de blev himmelskt goda!

Liknande recept

Chokladmarängtårta utan att baka

(95)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Chokladtoppar

(3)

Chokladmousse med apelsinsås

(2)

Semifreddo med fikon eller nougat

(0)

Vit chokladtryffel

(36)

Chokladdoppad ananas

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies