Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Tillagningstid: 15 min + 1,5 tim i ugnen
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl naturell yoghurt
  • 1.5 dl mörk sirap
  • 2 tsk bikarbonat
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 1 tsk fänkålsfrön, mortlade
  • 3 dl grovrivet äpple
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda yoghurt, sirap och bikarbonat. Tillsätt de torra ingredineserna tillsammans med äpplet och blanda väl. Häll smeten i en brödform med bakplåtspapper i.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1½ tim. Låt brödet svalna i handduk innan det skärs upp.

Tips

Ta tempen på brödet, det är klart vid 98°.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Petit-chouer

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Minispenatpajer med fetaost

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Ägghalvor med currykräm och mandel

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Entrévåfflor

Betyg
Betyg
(12)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 5 dl naturell yoghurt
  • 1.5 dl mörk sirap
  • 2 tsk bikarbonat
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 1 tsk fänkålsfrön, mortlade
  • 3 dl grovrivet äpple
  • 1.5 tsk salt

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Tillagningstid: 15 min + 1,5 tim i ugnen
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda yoghurt, sirap och bikarbonat. Tillsätt de torra ingredineserna tillsammans med äpplet och blanda väl. Häll smeten i en brödform med bakplåtspapper i.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1½ tim. Låt brödet svalna i handduk innan det skärs upp.

Tips

Ta tempen på brödet, det är klart vid 98°.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Petit-chouer

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Minispenatpajer med fetaost

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Ägghalvor med currykräm och mandel

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Entrévåfflor

Betyg
Betyg
(12)