
Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 15 min + 1,5 tim i ugnen
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 5 dl naturell yoghurt
- 1.5 dl mörk sirap
- 2 tsk bikarbonat
- 6 dl vetemjöl
- 3 dl grahamsmjöl
- 2 dl rågmjöl
- 1 tsk fänkålsfrön, mortlade
- 3 dl grovrivet äpple
- 1.5 tsk salt
Gör så här
- Blanda yoghurt, sirap och bikarbonat. Tillsätt de torra ingredineserna tillsammans med äpplet och blanda väl. Häll smeten i en brödform med bakplåtspapper i.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 1½ tim. Låt brödet svalna i handduk innan det skärs upp.
Tips

Ta tempen på brödet, det är klart vid 98°.
Liknande recept
Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 15 min + 1,5 tim i ugnen
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda yoghurt, sirap och bikarbonat. Tillsätt de torra ingredineserna tillsammans med äpplet och blanda väl. Häll smeten i en brödform med bakplåtspapper i.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 1½ tim. Låt brödet svalna i handduk innan det skärs upp.
Tips

Ta tempen på brödet, det är klart vid 98°.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!