Biffsallad med mango, nudlar och nötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.38 (53 betyg)

Asiatisk biffsallad med nudlar, söt mango och salta jordnötter. Tillsammans med smakrik dressing gör den här matiga salladen garanterat alla runt bordet nöjda!

Tillagningstid: 25 min + marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g biff eller lövbiff
  • 150 g äggnudlar
  • 1 mango
  • 100 g färska böngroddar
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 2 dl salta jordnötter, grovhackade
  • 1 kruka färsk koriander
  • Marinad
  • 3 msk fisksås
  • 2 msk strösocker
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 lime, pressad saft och rivet skal
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0.5 citrongräs, finhackat
  • Dressing
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 2 msk japansk soja (Kikkoman)
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk strösocker

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Strimla köttet och vänd runt i marinaden. Låt stå minst 1 timme före tillagning.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och skölj av med kallt vatten. Skala mangon med potatisskalare och skär i strimlor.
  3. Vänd runt nudlar, mango och grönsaker i dressingen. Hetta upp en stekpanna ordentligt och stek köttet lite i taget i lite olja.
  4. Vänd ner det stekta köttet i salladen och toppa med jordnötter. Servera direkt, gärna med koriander.

Tips

Funkar också bra att servera med ris istället för nudlar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2021-01-12

Familjen älskar asiatisk mat. Sonen är allergisk emot jordnötter och soya.... Vi bytte jordnötter mot solrosfrön. Gjorde en skål utan dressing till sonen - han älskade maten, är ju ändå en del spark med chili mm. Även vi föräldrar älskade rätten. Rekommenderar alla att testa denna. Lättlagad. Kom bara ihåg att lägga tid på marineringen, det är det som gör hela rätten.

Checkbox Coop

2020-11-25

Hej Lis! Tack för att du såg det. Receptet är nu korrigerat. Mvh Maja, redaktör

Lis

2020-11-19

Hej saknas det inte vätska i marinaden?

Johan

2020-07-20

Mycket gott

Jeanette

2020-01-07

Supergott!

Erika

2019-01-05

Super gott. Denna rätt kommer lagas många gånger.

Maria

2018-06-20

Sååå gott!!! Jag hittade inte färska böngroddar så det blev solrosskott.

Sofia

2018-01-19

Supersmaskigt!

Liknande recept

Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Bolognese

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fläskfilégryta med rufsig rostpotatis

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Kasslerburgare med ananas och ost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 500 g biff eller lövbiff
  • 150 g äggnudlar
  • 1 mango
  • 100 g färska böngroddar
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 2 dl salta jordnötter, grovhackade
  • 1 kruka färsk koriander
  • Marinad
  • 3 msk fisksås
  • 2 msk strösocker
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 lime, pressad saft och rivet skal
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0.5 citrongräs, finhackat
  • Dressing
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 2 msk japansk soja (Kikkoman)
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk strösocker

Biffsallad med mango, nudlar och nötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.38 (53 betyg)

Asiatisk biffsallad med nudlar, söt mango och salta jordnötter. Tillsammans med smakrik dressing gör den här matiga salladen garanterat alla runt bordet nöjda!

Tillagningstid: 25 min + marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Strimla köttet och vänd runt i marinaden. Låt stå minst 1 timme före tillagning.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och skölj av med kallt vatten. Skala mangon med potatisskalare och skär i strimlor.
  3. Vänd runt nudlar, mango och grönsaker i dressingen. Hetta upp en stekpanna ordentligt och stek köttet lite i taget i lite olja.
  4. Vänd ner det stekta köttet i salladen och toppa med jordnötter. Servera direkt, gärna med koriander.

Tips

Funkar också bra att servera med ris istället för nudlar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2021-01-12

Familjen älskar asiatisk mat. Sonen är allergisk emot jordnötter och soya.... Vi bytte jordnötter mot solrosfrön. Gjorde en skål utan dressing till sonen - han älskade maten, är ju ändå en del spark med chili mm. Även vi föräldrar älskade rätten. Rekommenderar alla att testa denna. Lättlagad. Kom bara ihåg att lägga tid på marineringen, det är det som gör hela rätten.

Checkbox Coop

2020-11-25

Hej Lis! Tack för att du såg det. Receptet är nu korrigerat. Mvh Maja, redaktör

Lis

2020-11-19

Hej saknas det inte vätska i marinaden?

Johan

2020-07-20

Mycket gott

Jeanette

2020-01-07

Supergott!

Erika

2019-01-05

Super gott. Denna rätt kommer lagas många gånger.

Maria

2018-06-20

Sååå gott!!! Jag hittade inte färska böngroddar så det blev solrosskott.

Sofia

2018-01-19

Supersmaskigt!

Liknande recept

Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Bolognese

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fläskfilégryta med rufsig rostpotatis

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Kasslerburgare med ananas och ost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)