Biffnudelsallad

Betyg (1-5):
3.77 (26 betyg)

Kall asiatisk sallad med risnudlar och smak av lime.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 500 g oxfilé eller ryggbiff
  • 1 msk neutral olja, t ex solros- eller majsolja
  • 1 krm peppar (efter smak)
  • 3 tomater
  • 1 gurka
  • 4 schalottenlökar eller motsvarande mängd rödlök
  • 0.5 dl färsk thaibasilika eller mynta
  • 1 dl färsk koriander
  • 150 g risnudlar
  • Dressing:
  • 2 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 palm- eller råsocker
  • 2 msk fisksås (nam pla)
  • 2 msk japansk soja
  • 4 lime, pressad saft

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om i några minuter. Krydda med salt och peppar. Köttet ska inte vara genomstekt. Låt det vila ca 10 min innan det skärs upp i tunna skivor.

Dressing

  1. Kärna ur chilifrukterna och hacka dem fint. Skala och hacka vitlöken. Blanda alla ingredienser.

Nudlar

  1. Tillaga risnudlarna enligt förpackningens anvisningar. Bryt ev nudlarna i kortare bitar innan de kokas. Skölj nudlarna i kallt vatten och låt dem rinna av.

Grönt

  1. Kärna ur tomaterna och skiva dem tunt. Skär gurkorna i tunna skivor på längden med osthyvel. Skala och skiva löken i tunna skivor. Hacka örterna.

Blanda ihop

  1. Blanda försiktigt ihop köttskivor, dressing, grönsaker, lök, örter och risnudlar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pho bo

(19)

Biffsallad med mango, nudlar och nötter

(29)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(17)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Goi Cuon

(9)

Asiatiskt långkok med nudlar

(0)

Karréspett med nudelsallad

(3)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(44)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 500 g oxfilé eller ryggbiff
  • 1 msk neutral olja, t ex solros- eller majsolja
  • 1 krm peppar (efter smak)
  • 3 tomater
  • 1 gurka
  • 4 schalottenlökar eller motsvarande mängd rödlök
  • 0.5 dl färsk thaibasilika eller mynta
  • 1 dl färsk koriander
  • 150 g risnudlar
  • Dressing:
  • 2 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 palm- eller råsocker
  • 2 msk fisksås (nam pla)
  • 2 msk japansk soja
  • 4 lime, pressad saft

Biffnudelsallad

Betyg (1-5):
3.77 (26 betyg)

Kall asiatisk sallad med risnudlar och smak av lime.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om i några minuter. Krydda med salt och peppar. Köttet ska inte vara genomstekt. Låt det vila ca 10 min innan det skärs upp i tunna skivor.

Dressing

  1. Kärna ur chilifrukterna och hacka dem fint. Skala och hacka vitlöken. Blanda alla ingredienser.

Nudlar

  1. Tillaga risnudlarna enligt förpackningens anvisningar. Bryt ev nudlarna i kortare bitar innan de kokas. Skölj nudlarna i kallt vatten och låt dem rinna av.

Grönt

  1. Kärna ur tomaterna och skiva dem tunt. Skär gurkorna i tunna skivor på längden med osthyvel. Skala och skiva löken i tunna skivor. Hacka örterna.

Blanda ihop

  1. Blanda försiktigt ihop köttskivor, dressing, grönsaker, lök, örter och risnudlar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pho bo

(19)

Biffsallad med mango, nudlar och nötter

(29)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(17)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Goi Cuon

(9)

Asiatiskt långkok med nudlar

(0)

Karréspett med nudelsallad

(3)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(44)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies