Biff med rub och chipotlesmör

Biff med rub och chipotlesmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Biff med chilistark kryddblandning och rökt chilismör.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
  • 800 g biff i skivor, gärna med kappa
  • 1 kg sötpotatis
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Rub:
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 tsk torkad finhackad vitlök
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk chiliflakes eller chilipeppar
  • 1 msk olivolja
  • Chipotlesmör:
  • 0.5 chipotle (chilifrukt) eller 1 tsk chipotle chilipeppar
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 0.5 tsk honung

Gör så här

  1. Mortla ihop kryddorna till rubben och gnid in på köttbitarna. Ringla över oljan och gnid skivorna mot varandra så att de täcks av olja. Låt köttet vila i minst 1 tim.
  2. Sätt ugnen på 125 grader. Tvätta sötpotatisen noga och skär i stavar eller klyftor. Lägg på en ugnsplåt och ringla över olja och salt. Rosta potatisen i ugnen i ca 25 min.

Chipotlesmör

  1. Mortla chipotlen fint och blanda med smör och honung med en gaffel på en tallrik.
  2. Grilla biffarna ca 3 min per sida, beroende på tjockleken och vilken stekgrad du vill ha.
  3. Servera köttet med chipotlesmör och sötpotatis.

Tips

Du kan byta ut chipotlekryddan mot 0,5 tsk kajennpeppar och 0,5 tsk rökt paprikapulver.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Biff med rub och chipotlesmör
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 800 g biff i skivor, gärna med kappa
  • 1 kg sötpotatis
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Rub:
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 tsk torkad finhackad vitlök
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk chiliflakes eller chilipeppar
  • 1 msk olivolja
  • Chipotlesmör:
  • 0.5 chipotle (chilifrukt) eller 1 tsk chipotle chilipeppar
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 0.5 tsk honung

Biff med rub och chipotlesmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Biff med chilistark kryddblandning och rökt chilismör.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner

Gör så här

  1. Mortla ihop kryddorna till rubben och gnid in på köttbitarna. Ringla över oljan och gnid skivorna mot varandra så att de täcks av olja. Låt köttet vila i minst 1 tim.
  2. Sätt ugnen på 125 grader. Tvätta sötpotatisen noga och skär i stavar eller klyftor. Lägg på en ugnsplåt och ringla över olja och salt. Rosta potatisen i ugnen i ca 25 min.

Chipotlesmör

  1. Mortla chipotlen fint och blanda med smör och honung med en gaffel på en tallrik.
  2. Grilla biffarna ca 3 min per sida, beroende på tjockleken och vilken stekgrad du vill ha.
  3. Servera köttet med chipotlesmör och sötpotatis.

Tips

Du kan byta ut chipotlekryddan mot 0,5 tsk kajennpeppar och 0,5 tsk rökt paprikapulver.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!