Biff med kryddig löksky

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Biff, sky och en passande puré av potatis och palsternacka.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Löksky:
  • 2 msk smör
  • 10 hela, skalade schalottenlökar
  • 10 hela, skalade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl farinsocker
  • 1 stjärnanis
  • 1 bit kanelstång
  • 1 bit pomeransskal
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 1 dl vitt vin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Potatis- och palsternackspuré:
  • 500 g skalade, delade potatisar
  • 200 g skalad, delad palsternacka
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 2 ägg, endast gulan
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • Biff:
  • 600 g biff, i skivor efter antal portioner
  • 1 msk smör
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Till servering:
  • 12 halverade körsbärstomater
  • 1 msk hackad persilja

Gör så här

Löksky

  1. Smält smöret gyllenbrunt i kastrull. Bryn löken och vitlöken lätt i 5 minuter under omrörning. Tillsätt farinsocker och låt det smälta in. Tillsätt stjärnanis, kanel och pomeransskal. Häll på balsamvinäger, vitt vin, peppar samt salt och låt koka upp.
  2. Sänk värmen och sjud under lock i 40 minuter, rör om då och då.

Puré

  1. Koka potatis och palsternacka i saltat vatten i cirka 15 minuter. Låt dem ånga av. Pressa genom en potatispress, eller stöt till mos. Värm mjölken utan att den kokar. Tillsätt mjölk, äggulor och smör till purén under vispning. Smaksätt med salt och peppar.

Biff

  1. Stek biffen hastigt i smör, strö på flingsalt och mal över svartpeppar.

Servering

Servera direkt med lökskyn, purén och tomaterna. Strö över persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Oxfilé provencale

(87)

Asiatisk färspanna med vitlök och lime

(53)

Långkok i ugn

(30)

Köttbullar i kokossås

(18)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(10)

Bookmaker- burgare

(2)

Burgare med chilimajo

(4)

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

(19)
22 st
  • Löksky:
  • 2 msk smör
  • 10 hela, skalade schalottenlökar
  • 10 hela, skalade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl farinsocker
  • 1 stjärnanis
  • 1 bit kanelstång
  • 1 bit pomeransskal
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 1 dl vitt vin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Potatis- och palsternackspuré:
  • 500 g skalade, delade potatisar
  • 200 g skalad, delad palsternacka
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 2 ägg, endast gulan
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • Biff:
  • 600 g biff, i skivor efter antal portioner
  • 1 msk smör
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Till servering:
  • 12 halverade körsbärstomater
  • 1 msk hackad persilja

Biff med kryddig löksky

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Biff, sky och en passande puré av potatis och palsternacka.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Löksky

  1. Smält smöret gyllenbrunt i kastrull. Bryn löken och vitlöken lätt i 5 minuter under omrörning. Tillsätt farinsocker och låt det smälta in. Tillsätt stjärnanis, kanel och pomeransskal. Häll på balsamvinäger, vitt vin, peppar samt salt och låt koka upp.
  2. Sänk värmen och sjud under lock i 40 minuter, rör om då och då.

Puré

  1. Koka potatis och palsternacka i saltat vatten i cirka 15 minuter. Låt dem ånga av. Pressa genom en potatispress, eller stöt till mos. Värm mjölken utan att den kokar. Tillsätt mjölk, äggulor och smör till purén under vispning. Smaksätt med salt och peppar.

Biff

  1. Stek biffen hastigt i smör, strö på flingsalt och mal över svartpeppar.

Servering

Servera direkt med lökskyn, purén och tomaterna. Strö över persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Oxfilé provencale

(87)

Asiatisk färspanna med vitlök och lime

(53)

Långkok i ugn

(30)

Köttbullar i kokossås

(18)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(10)

Bookmaker- burgare

(2)

Burgare med chilimajo

(4)

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies