För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Biff i grönpepparsås

Betyg (1-5):
3.71 (14 betyg)

Lyxig kötträtt med gräddig grönpepparsås och ris.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl ris
  • 500 g biff
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 gul lök, klyftad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk grönpeppar, lätt krossad
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 160 g körsbärstomater, delade
  • 0.5 gurka, i stavar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär biffen i 2 cm kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn hastigt köttet i olja. Salta och lägg åt sidan. Stek lök och vitlök i samma stekpanna utan att diska den emellan. Stek under omrörning tills löken är något mjuk. Tillsätt grönpeppar, vatten, grädde och fond. Låt sjuda 5 min.
  3. Häll ner köttet i såsen och låt sjuda 3 min. Servera direkt med ris, tomater och gurka.

Servering

Smaksätt såsen med ett stänk konjak och red av med majzena för vuxnare smak.

Tips

Byt grönpeppar mot lite soja och vitlök om barnen föredrar det.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fredrik

2015-11-03

Väldigt gott och smidigt att göra! Att flambera köttet i konjak först och sedan även hälla i lite i såsen är helt klart att rekommendera.

Liknande recept

Wallenbergare på lammfärs

(5)

Nacho de lux med pulled pork

(10)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(183)

Fläskkotlett i grönpepparsås

(23)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(11)

Köttbullar med chèvre

(0)

Viltwallenbergare med gräddsås

(11)

Taco med röda linser

(13)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl ris
  • 500 g biff
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 gul lök, klyftad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk grönpeppar, lätt krossad
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 160 g körsbärstomater, delade
  • 0.5 gurka, i stavar
  • 1 tsk salt

Biff i grönpepparsås

Betyg (1-5):
3.71 (14 betyg)

Lyxig kötträtt med gräddig grönpepparsås och ris.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär biffen i 2 cm kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn hastigt köttet i olja. Salta och lägg åt sidan. Stek lök och vitlök i samma stekpanna utan att diska den emellan. Stek under omrörning tills löken är något mjuk. Tillsätt grönpeppar, vatten, grädde och fond. Låt sjuda 5 min.
  3. Häll ner köttet i såsen och låt sjuda 3 min. Servera direkt med ris, tomater och gurka.

Servering

Smaksätt såsen med ett stänk konjak och red av med majzena för vuxnare smak.

Tips

Byt grönpeppar mot lite soja och vitlök om barnen föredrar det.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fredrik

2015-11-03

Väldigt gott och smidigt att göra! Att flambera köttet i konjak först och sedan även hälla i lite i såsen är helt klart att rekommendera.

Liknande recept

Wallenbergare på lammfärs

(5)

Nacho de lux med pulled pork

(10)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(183)

Fläskkotlett i grönpepparsås

(23)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(11)

Köttbullar med chèvre

(0)

Viltwallenbergare med gräddsås

(11)

Taco med röda linser

(13)