Bibimbap

Betyg (1-5):
2.88 (8 betyg)

Härlig bibimbap med råris och pocherat ägg.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 3 dl råris
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 2 morötter, strimlade
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 250 g champinjoner, kvartade
  • 2 tsk olivolja
  • 2 krm svartpeppar
  • 200 g spenat
  • 4 dl böngroddar, gärna färska
  • 0.5 tsk salt
  • Pocherat ägg
  • 4 ägg
  • vinäger

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Blanda vitkål med morot, sesamolja, limesaft och smaka av med salt.
  2. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna till fin färg. Stek svampen i lite olja och krydda med salt och peppar.
  3. Lägg åt sidan och vänd runt spenaten i pannan tills den smält ner. Smaka av med salt.

Pocherat ägg

  1. Koka upp en vid kastrull med saltat vatten. Häll i några droppar vinäger. Dra ett varv med en sked i kastrullen med vatten så det blir en virvel. Knäck i ett ägg i taget när vattnet småbubblar. Pochera äggen 2 och 2. Lyft upp med en hålslev när vitan stelnat men gulan fortfarande är rinnig, ca 3 min.
  2. Fördela riset i 4 djupa talrikar och toppa med kålsallad, svamp, spenat, böngroddar, sesamfrön och ägg. Servera med stark chilisås.

Tips

Bästa chilisåsen tilll detta är den koreanska schirazasåsen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fried rice med stekt ägg

(8)

Fried rice med kikärtor och curry

(14)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 dl råris
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 2 morötter, strimlade
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 250 g champinjoner, kvartade
  • 2 tsk olivolja
  • 2 krm svartpeppar
  • 200 g spenat
  • 4 dl böngroddar, gärna färska
  • 0.5 tsk salt
  • Pocherat ägg
  • 4 ägg
  • vinäger

Bibimbap

Betyg (1-5):
2.88 (8 betyg)

Härlig bibimbap med råris och pocherat ägg.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Blanda vitkål med morot, sesamolja, limesaft och smaka av med salt.
  2. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna till fin färg. Stek svampen i lite olja och krydda med salt och peppar.
  3. Lägg åt sidan och vänd runt spenaten i pannan tills den smält ner. Smaka av med salt.

Pocherat ägg

  1. Koka upp en vid kastrull med saltat vatten. Häll i några droppar vinäger. Dra ett varv med en sked i kastrullen med vatten så det blir en virvel. Knäck i ett ägg i taget när vattnet småbubblar. Pochera äggen 2 och 2. Lyft upp med en hålslev när vitan stelnat men gulan fortfarande är rinnig, ca 3 min.
  2. Fördela riset i 4 djupa talrikar och toppa med kålsallad, svamp, spenat, böngroddar, sesamfrön och ägg. Servera med stark chilisås.

Tips

Bästa chilisåsen tilll detta är den koreanska schirazasåsen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fried rice med stekt ägg

(8)

Fried rice med kikärtor och curry

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies