
Ben Hamid-couscous
Betyg (1-5):
Smakrik couscous med kanel, russin, citron och färska kryddor.
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 hackad gul lök
- 125 g salladslök i tunna skivor
- 3 hackade vitlöksklyftor
- 1 röd chili i skivor
- 1 hackad morot
- 2 msk olivolja
- 1 dl gula russin
- 1 msk korianderfrön
- 5 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 3 kanelstänger
- 1 tsk gurkmeja
- 5 dl couscous
- 0.5 citron, pressad saft
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk hackad persilja
- 1 msk hackad mynta
- 1 msk hackad koriander
- 100 g cocktailtomater
- 3 krm salt
Gör så här
- Fräs lök, vitlök, chili och morot i oljan i en stor stekpanna tillsammans med russin och korianderfrön. Blanda i vatten, smulad buljongtärning, kanelstänger och gurkmeja, koka upp och låt koka ett par minuter.
- Blanda ner couscousen i grytan och blanda om ordentligt. Täck genast med ett lock och låt stå några minuter medan couscousen sväller.
- Smaka av couscousen med citron, salt och peppar och lägg upp den på ett stort serveringsfat. Strö över de färska kryddorna och garnera med tomater.
Servering
Servera gärna till grytor eller sallader (räcker då för fler personer).
Liknande recept
Ben Hamid-couscous
Betyg (1-5):
Smakrik couscous med kanel, russin, citron och färska kryddor.
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Fräs lök, vitlök, chili och morot i oljan i en stor stekpanna tillsammans med russin och korianderfrön. Blanda i vatten, smulad buljongtärning, kanelstänger och gurkmeja, koka upp och låt koka ett par minuter.
- Blanda ner couscousen i grytan och blanda om ordentligt. Täck genast med ett lock och låt stå några minuter medan couscousen sväller.
- Smaka av couscousen med citron, salt och peppar och lägg upp den på ett stort serveringsfat. Strö över de färska kryddorna och garnera med tomater.
Servering
Servera gärna till grytor eller sallader (räcker då för fler personer).
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!