Ben Hamid-couscous

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.6 (5 betyg)

Smakrik couscous med kanel, russin, citron och färska kryddor.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 hackad gul lök
  • 125 g salladslök i tunna skivor
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 röd chili i skivor
  • 1 hackad morot
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl gula russin
  • 1 msk korianderfrön
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 kanelstänger
  • 1 tsk gurkmeja
  • 5 dl couscous
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad mynta
  • 1 msk hackad koriander
  • 100 g cocktailtomater
  • 3 krm salt

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, chili och morot i oljan i en stor stekpanna tillsammans med russin och korianderfrön. Blanda i vatten, smulad buljongtärning, kanelstänger och gurkmeja, koka upp och låt koka ett par minuter.
  2. Blanda ner couscousen i grytan och blanda om ordentligt. Täck genast med ett lock och låt stå några minuter medan couscousen sväller.
  3. Smaka av couscousen med citron, salt och peppar och lägg upp den på ett stort serveringsfat. Strö över de färska kryddorna och garnera med tomater.

Servering

Servera gärna till grytor eller sallader (räcker då för fler personer).

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Linsbiffar med myntavinägrett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 1 hackad gul lök
  • 125 g salladslök i tunna skivor
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 röd chili i skivor
  • 1 hackad morot
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl gula russin
  • 1 msk korianderfrön
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 kanelstänger
  • 1 tsk gurkmeja
  • 5 dl couscous
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad mynta
  • 1 msk hackad koriander
  • 100 g cocktailtomater
  • 3 krm salt

Ben Hamid-couscous

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.6 (5 betyg)

Smakrik couscous med kanel, russin, citron och färska kryddor.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, chili och morot i oljan i en stor stekpanna tillsammans med russin och korianderfrön. Blanda i vatten, smulad buljongtärning, kanelstänger och gurkmeja, koka upp och låt koka ett par minuter.
  2. Blanda ner couscousen i grytan och blanda om ordentligt. Täck genast med ett lock och låt stå några minuter medan couscousen sväller.
  3. Smaka av couscousen med citron, salt och peppar och lägg upp den på ett stort serveringsfat. Strö över de färska kryddorna och garnera med tomater.

Servering

Servera gärna till grytor eller sallader (räcker då för fler personer).

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Linsbiffar med myntavinägrett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)