Ben Hamid-couscous

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Smakrik couscous med kanel, russin, citron och färska kryddor.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 1 hackad gul lök
  • 125 g salladslök i tunna skivor
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 röd chili i skivor
  • 1 hackad morot
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl gula russin
  • 1 msk korianderfrön
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 kanelstänger
  • 1 tsk gurkmeja
  • 5 dl couscous
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad mynta
  • 1 msk hackad koriander
  • 100 g cocktailtomater

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, chili och morot i oljan i en stor stekpanna tillsammans med russin och korianderfrön. Blanda i vatten, smulad buljongtärning, kanelstänger och gurkmeja, koka upp och låt koka ett par minuter.
  2. Blanda ner couscousen i grytan och blanda om ordentligt. Täck genast med ett lock och låt stå några minuter medan couscousen sväller.
  3. Smaka av couscousen med citron, salt och peppar och lägg upp den på ett stort serveringsfat. Strö över de färska kryddorna och garnera med tomater.

Servering

Servera gärna till grytor eller sallader (räcker då för fler personer).

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Rostad blomkål med brynt citronsmör, kavringsmul och granatäpple

(4)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Fish tacos deluxe

(32)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 hackad gul lök
  • 125 g salladslök i tunna skivor
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 röd chili i skivor
  • 1 hackad morot
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl gula russin
  • 1 msk korianderfrön
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 kanelstänger
  • 1 tsk gurkmeja
  • 5 dl couscous
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad mynta
  • 1 msk hackad koriander
  • 100 g cocktailtomater

Ben Hamid-couscous

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Smakrik couscous med kanel, russin, citron och färska kryddor.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, chili och morot i oljan i en stor stekpanna tillsammans med russin och korianderfrön. Blanda i vatten, smulad buljongtärning, kanelstänger och gurkmeja, koka upp och låt koka ett par minuter.
  2. Blanda ner couscousen i grytan och blanda om ordentligt. Täck genast med ett lock och låt stå några minuter medan couscousen sväller.
  3. Smaka av couscousen med citron, salt och peppar och lägg upp den på ett stort serveringsfat. Strö över de färska kryddorna och garnera med tomater.

Servering

Servera gärna till grytor eller sallader (räcker då för fler personer).

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Rostad blomkål med brynt citronsmör, kavringsmul och granatäpple

(4)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Fish tacos deluxe

(32)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies