Belugalinssallad med melon och grillad halloumi

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Belugalinser är små, svarta linser med ett härligt tuggmotstånd. Servera dem i en sallad med söt melon och salt halloumiost. Ringla över en dressing med smak av lime, ingefära och honung.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 2 dl torkade belugalinser
  • 0.5 nätmelon
  • 1 rödlök
  • 2 halloumi (à 200 g), delade på mitten
  • 2 röda paprikor
  • 70 g rucola
  • Vinägrett:
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 0.5 dl olivolja
  • 1.5 msk flytande honung
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Skala och tärna melonen. Strimla löken tunt, gärna med mandolin. Blanda ihop alla ingredienserna till vinägretten.
  2. Grilla paprikorna hela tills de är mjuka och skalet är bränt. Skala paprikan, kärna ur och skär i mindre bitar. Grilla osten och bryt i bitar.
  3. Vänd ihop halloumin med linser, melon, lök, paprika, rucola och vinägrett.

Tips

Salladen är god även med andra slags linser.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2018-07-06

Jättegott, många fräscha smaker och konsistenser som fick smaklökarna att jubla. Nomnomnom!

Liknande recept

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

(156)

Potkäs

(1)

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

(27)

Matjessillröra

(22)

Sallad med parmesandipp

(1)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(4)

Kronärtskocksröra med parmesan

(0)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 dl torkade belugalinser
  • 0.5 nätmelon
  • 1 rödlök
  • 2 halloumi (à 200 g), delade på mitten
  • 2 röda paprikor
  • 70 g rucola
  • Vinägrett:
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 0.5 dl olivolja
  • 1.5 msk flytande honung
  • 1 tsk flingsalt

Belugalinssallad med melon och grillad halloumi

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Belugalinser är små, svarta linser med ett härligt tuggmotstånd. Servera dem i en sallad med söt melon och salt halloumiost. Ringla över en dressing med smak av lime, ingefära och honung.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Skala och tärna melonen. Strimla löken tunt, gärna med mandolin. Blanda ihop alla ingredienserna till vinägretten.
  2. Grilla paprikorna hela tills de är mjuka och skalet är bränt. Skala paprikan, kärna ur och skär i mindre bitar. Grilla osten och bryt i bitar.
  3. Vänd ihop halloumin med linser, melon, lök, paprika, rucola och vinägrett.

Tips

Salladen är god även med andra slags linser.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2018-07-06

Jättegott, många fräscha smaker och konsistenser som fick smaklökarna att jubla. Nomnomnom!

Liknande recept

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

(156)

Potkäs

(1)

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

(27)

Matjessillröra

(22)

Sallad med parmesandipp

(1)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(4)

Kronärtskocksröra med parmesan

(0)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies