Belugalinssallad med färsspett

Betyg (1-5):
4.5 (8 betyg)

Denna sallad på belugalinser, tomat, persilja och basilika är ljuvligt god, måste provas!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (22)
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl grädde
  • 1 ägg
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 0.5 kruka persilja, hackad
  • 0.5 kruka basilika, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Belugalinssallad
  • 2 dl belugalinser
  • 400 g körbärstomat på kvist (romance)
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft eller 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 röd lök, strimlad
  • 0.5 kruka färsk persilja, hackad
  • 0.5 kruka basilika, hackad
  • Till servering
  • 0.5 lantbröd eller liknande
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Belugalinssallad: Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Klyfta tomaterna. Vispa ihop citron, olja och honung. Låt linserna svalna något. Vänd runt med tomat, lök, örter och dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda ströbrödet med grädde och ägg och låt svälla någon minut. Tillsätt färs, lök, örter, vitlök, salt och peppar. Rör om till en jämn smet och forma tolv avlånga biffar.
  3. Hetta upp en grill eller stekpanna och stek till fin färg runt om. Stick in spetten och servera med linssalladen. Bryt brödet i fyra bitar.
  4. Mosa ihop smöret med vitlök och salt och bred på brödbitarna. Grädda högt upp i ugnen till fin färg, ca 6 min. Servera färsspetten med linssalladen och vitlöksbröd. Garnera ev med citronskivor

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hendrik

2019-07-14

MM håller verkligen med dig Veronica! Super Gott! 5/5 Toast :)

Veronica

2018-05-02

Gott! Jättegott t.o.m.

Liknande recept

Viltskav

(27)

Wallenbergare på lammfärs

(3)

Fläskytterfilé med proseccosås och ugnsstekta grönsaker

(8)

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

(13)

Gormetrulle

(23)

Köttbullar med chèvre

(0)

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

(42)

Grekisk burgare med tzatziki

(6)
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl grädde
  • 1 ägg
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 0.5 kruka persilja, hackad
  • 0.5 kruka basilika, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Belugalinssallad
  • 2 dl belugalinser
  • 400 g körbärstomat på kvist (romance)
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft eller 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 röd lök, strimlad
  • 0.5 kruka färsk persilja, hackad
  • 0.5 kruka basilika, hackad
  • Till servering
  • 0.5 lantbröd eller liknande
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 tsk salt

Belugalinssallad med färsspett

Betyg (1-5):
4.5 (8 betyg)

Denna sallad på belugalinser, tomat, persilja och basilika är ljuvligt god, måste provas!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Belugalinssallad: Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Klyfta tomaterna. Vispa ihop citron, olja och honung. Låt linserna svalna något. Vänd runt med tomat, lök, örter och dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda ströbrödet med grädde och ägg och låt svälla någon minut. Tillsätt färs, lök, örter, vitlök, salt och peppar. Rör om till en jämn smet och forma tolv avlånga biffar.
  3. Hetta upp en grill eller stekpanna och stek till fin färg runt om. Stick in spetten och servera med linssalladen. Bryt brödet i fyra bitar.
  4. Mosa ihop smöret med vitlök och salt och bred på brödbitarna. Grädda högt upp i ugnen till fin färg, ca 6 min. Servera färsspetten med linssalladen och vitlöksbröd. Garnera ev med citronskivor

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hendrik

2019-07-14

MM håller verkligen med dig Veronica! Super Gott! 5/5 Toast :)

Veronica

2018-05-02

Gott! Jättegott t.o.m.

Liknande recept

Viltskav

(27)

Wallenbergare på lammfärs

(3)

Fläskytterfilé med proseccosås och ugnsstekta grönsaker

(8)

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

(13)

Gormetrulle

(23)

Köttbullar med chèvre

(0)

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

(42)

Grekisk burgare med tzatziki

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies