
Belugalinssallad med färsspett
Betyg (1-5):
Denna sallad på belugalinser, tomat, persilja och basilika är ljuvligt god, måste provas!
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g nötfärs
- 0.5 dl ströbröd
- 1 dl grädde
- 1 ägg
- 0.5 gul lök, finhackad
- 0.5 kruka persilja, hackad
- 0.5 kruka basilika, hackad
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
- Belugalinssallad
- 2 dl belugalinser
- 400 g körbärstomat på kvist (romance)
- 0.5 citron, finrivet skal och saft eller 2 msk balsamvinäger
- 2 msk olivolja
- 1 msk flytande honung
- 1 röd lök, strimlad
- 0.5 kruka färsk persilja, hackad
- 0.5 kruka basilika, hackad
- Till servering
- 0.5 lantbröd eller liknande
- 75 g smör, rumsvarmt
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Belugalinssallad: Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Klyfta tomaterna. Vispa ihop citron, olja och honung. Låt linserna svalna något. Vänd runt med tomat, lök, örter och dressingen. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda ströbrödet med grädde och ägg och låt svälla någon minut. Tillsätt färs, lök, örter, vitlök, salt och peppar. Rör om till en jämn smet och forma tolv avlånga biffar.
- Hetta upp en grill eller stekpanna och stek till fin färg runt om. Stick in spetten och servera med linssalladen. Bryt brödet i fyra bitar.
- Mosa ihop smöret med vitlök och salt och bred på brödbitarna. Grädda högt upp i ugnen till fin färg, ca 6 min. Servera färsspetten med linssalladen och vitlöksbröd. Garnera ev med citronskivor
Liknande recept
Belugalinssallad med färsspett
Betyg (1-5):
Denna sallad på belugalinser, tomat, persilja och basilika är ljuvligt god, måste provas!
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Belugalinssallad: Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Klyfta tomaterna. Vispa ihop citron, olja och honung. Låt linserna svalna något. Vänd runt med tomat, lök, örter och dressingen. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda ströbrödet med grädde och ägg och låt svälla någon minut. Tillsätt färs, lök, örter, vitlök, salt och peppar. Rör om till en jämn smet och forma tolv avlånga biffar.
- Hetta upp en grill eller stekpanna och stek till fin färg runt om. Stick in spetten och servera med linssalladen. Bryt brödet i fyra bitar.
- Mosa ihop smöret med vitlök och salt och bred på brödbitarna. Grädda högt upp i ugnen till fin färg, ca 6 min. Servera färsspetten med linssalladen och vitlöksbröd. Garnera ev med citronskivor
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-07-14
MM håller verkligen med dig Veronica! Super Gott! 5/5 Toast :)
2018-05-02
Gott! Jättegott t.o.m.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Hendrik
2019-07-14
MM håller verkligen med dig Veronica! Super Gott! 5/5 Toast :)
Veronica
2018-05-02
Gott! Jättegott t.o.m.