För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Belugalasagne

Betyg (1-5):
4.21 (33 betyg)

Vegetarisk lasagne med linser och tomater

Tillagningstid: 30 min + 40 min i ugnen
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g lasagneplattor äggfria torkade
  • 1 kruka basilika
  • 150 g riven veganost
  • Belugalisås
  • 10 marinerade soltorkade tomater, hackade
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 5 dl vatten
  • 2 dl torkade belugalinser eller puylinser
  • 0.5 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Bechamelsås
  • 2.5 msk olivolja
  • 5 msk vetemjöl
  • 8 dl havredryck
  • 1.5 msk grönsaksfond
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Fräs soltorkade tomater, lök och vitlök i olja i en stor stekpanna eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min.
  2. Häll i resten av ingredienserna och låt småputtra ca 15 min.

Bechamelsås:

  1. Värm olja i en tjockbottnad kastrull. Vispa i mjölet. Häll på lite havredryck och vispa till en jämn konsistens. Tillsätt resten av drycken, lite i taget och grönsaksfond. Låt sjuda ca 3 min. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Varva bechamelsås med belugalinssås, basilikablad och lasagneplattor i en passande gratängform. Toppa med riven ost och ev färsk basilika.
  3. Gratinera mitt i ugnen ca 40 min. Låt gärna stå en stund och stabilisera sig innan den serveras.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2019-12-12

Såå god! Rekommenderas verkligen. Men som även föregående skriver, koka linserna innan, de blir lite för al dente. Gjorde vanlig bechamel, använde kycklingfond istället för grönsaks och strödde på en smakrik icke-vegansk ost. Mums!

Micaela

2019-03-06

Supergod

Karolina

2018-01-14

God vegetarisk lasagne. Vi använde vanlig mozzarella och gjorde vanlig bechamelsås. Barnen tyckte att det var ok. Jag tyckte att den var god.

ema

2016-12-02

Verkligen gott. Men jag fick koka mina linser 40 minuter. Jag använde också mjölk eftersom jag har dåliga erfarenheter av såser med havredryck och eftersom rätten innehåller honung är den knappast tänkt för veganer.

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Majs- och zucchiniplättar

(13)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(5)

Buddha bowl

(9)

Sej med grillad paprika och parmesan

(112)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(23)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 200 g lasagneplattor äggfria torkade
  • 1 kruka basilika
  • 150 g riven veganost
  • Belugalisås
  • 10 marinerade soltorkade tomater, hackade
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 5 dl vatten
  • 2 dl torkade belugalinser eller puylinser
  • 0.5 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Bechamelsås
  • 2.5 msk olivolja
  • 5 msk vetemjöl
  • 8 dl havredryck
  • 1.5 msk grönsaksfond
  • salt och peppar

Belugalasagne

Betyg (1-5):
4.21 (33 betyg)

Vegetarisk lasagne med linser och tomater

Tillagningstid: 30 min + 40 min i ugnen
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs soltorkade tomater, lök och vitlök i olja i en stor stekpanna eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min.
  2. Häll i resten av ingredienserna och låt småputtra ca 15 min.

Bechamelsås:

  1. Värm olja i en tjockbottnad kastrull. Vispa i mjölet. Häll på lite havredryck och vispa till en jämn konsistens. Tillsätt resten av drycken, lite i taget och grönsaksfond. Låt sjuda ca 3 min. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Varva bechamelsås med belugalinssås, basilikablad och lasagneplattor i en passande gratängform. Toppa med riven ost och ev färsk basilika.
  3. Gratinera mitt i ugnen ca 40 min. Låt gärna stå en stund och stabilisera sig innan den serveras.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2019-12-12

Såå god! Rekommenderas verkligen. Men som även föregående skriver, koka linserna innan, de blir lite för al dente. Gjorde vanlig bechamel, använde kycklingfond istället för grönsaks och strödde på en smakrik icke-vegansk ost. Mums!

Micaela

2019-03-06

Supergod

Karolina

2018-01-14

God vegetarisk lasagne. Vi använde vanlig mozzarella och gjorde vanlig bechamelsås. Barnen tyckte att det var ok. Jag tyckte att den var god.

ema

2016-12-02

Verkligen gott. Men jag fick koka mina linser 40 minuter. Jag använde också mjölk eftersom jag har dåliga erfarenheter av såser med havredryck och eftersom rätten innehåller honung är den knappast tänkt för veganer.

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Majs- och zucchiniplättar

(13)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(5)

Buddha bowl

(9)

Sej med grillad paprika och parmesan

(112)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(23)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)