
Belugabolognese med soltorkade tomater
Vegetarisk bolognese med belugalinser och soltorkade tomater.
- 1 gul lök, hackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk olivolja ( eller oljan från de soltorkade tomaterna)
- 4 dl vatten
- 2 dl belugalinser ( puylinser)
- 10 marinerade soltorkade tomater, strimlade
- 400 g krossade tomater
- 1 msk grönsaksfond
- 1 msk balsamvinäger
- 0.5 msk flytande honung
- 1 tsk timjan
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- Till servering
- 320 g spagetti
- 50 g riven parmesan
- 0.5 kruka färsk basilika
Gör så här
- Bryn lök, vitlök och tomatpuré i olja i en stor stekpanna eller kastrull.
- Häll i resten av ingredienserna och låt sjuda under lock 20-30 min. Smaka av med salt.
- Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Servera med sås, riven parmesan och färsk basilika.
Liknande recept
Belugabolognese med soltorkade tomater
Vegetarisk bolognese med belugalinser och soltorkade tomater.
Gör så här
- Bryn lök, vitlök och tomatpuré i olja i en stor stekpanna eller kastrull.
- Häll i resten av ingredienserna och låt sjuda under lock 20-30 min. Smaka av med salt.
- Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Servera med sås, riven parmesan och färsk basilika.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-07-19
Alla i familjen gillade den. De soltorkade tomaterna gav bra smak
2019-10-21
Kallt vatten till värm stekpanna hmmm m...
2019-10-20
Bytte ut belugalinserna mot svenska Gotlandslinser från Nordisk råvara. Underbart gott!
2018-05-09
linser kokas snabbare med låg värme och lite vatten som ska täckas 1-2cm på linserna..det tar mindre än 20 minuter.
2018-03-21
Håller med om koktiden. Linser måste alltid kokas i rikligt med vätska för att bli klara inom angiven tid. Fick alltså späda med mer vatten.
2017-03-05
Väldigt god med kraftfulla smaker. Balsamvinägern är vital! Använder som gryta till bulgur för lägre energi.
2017-01-30
Håller med om koktiden. Minst 5 min till behövs. Lite kakao (ca 1 tsk) fyller ut smaken rejält och lite chili är aldrig fel...
2017-01-26
Koka linserna längre, snarare 30 minuter så blir det toppen!
2016-10-25
God, kommer nog göra den igen, kryddade lite extra då linserna inte blev klara inom tiden och spädde även med lite mer vatten.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Maria
2020-07-19
Alla i familjen gillade den. De soltorkade tomaterna gav bra smak
Artur Tomasz
2019-10-21
Kallt vatten till värm stekpanna hmmm m...
Ellinor
2019-10-20
Bytte ut belugalinserna mot svenska Gotlandslinser från Nordisk råvara. Underbart gott!
Pantea
2018-05-09
linser kokas snabbare med låg värme och lite vatten som ska täckas 1-2cm på linserna..det tar mindre än 20 minuter.
Lena
2018-03-21
Håller med om koktiden. Linser måste alltid kokas i rikligt med vätska för att bli klara inom angiven tid. Fick alltså späda med mer vatten.
Hanna
2017-03-05
Väldigt god med kraftfulla smaker. Balsamvinägern är vital! Använder som gryta till bulgur för lägre energi.
Christian
2017-01-30
Håller med om koktiden. Minst 5 min till behövs. Lite kakao (ca 1 tsk) fyller ut smaken rejält och lite chili är aldrig fel...
Elisabeth
2017-01-26
Koka linserna längre, snarare 30 minuter så blir det toppen!
Daniela
2016-10-25
God, kommer nog göra den igen, kryddade lite extra då linserna inte blev klara inom tiden och spädde även med lite mer vatten.