Belugabolognese med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.87 (60 betyg)

Vegetarisk bolognese med belugalinser och soltorkade tomater.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja ( eller oljan från de soltorkade tomaterna)
  • 4 dl vatten
  • 2 dl belugalinser ( puylinser)
  • 10 marinerade soltorkade tomater, strimlade
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk flytande honung
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Till servering
  • 320 g spagetti
  • 50 g riven parmesan
  • 0.5 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Bryn lök, vitlök och tomatpuré i olja i en stor stekpanna eller kastrull.
  2. Häll i resten av ingredienserna och låt sjuda under lock 20-30 min. Smaka av med salt.
  3. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Servera med sås, riven parmesan och färsk basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2020-07-19

Alla i familjen gillade den. De soltorkade tomaterna gav bra smak

Artur Tomasz

2019-10-21

Kallt vatten till värm stekpanna hmmm m...

Ellinor

2019-10-20

Bytte ut belugalinserna mot svenska Gotlandslinser från Nordisk råvara. Underbart gott!

Pantea

2018-05-09

linser kokas snabbare med låg värme och lite vatten som ska täckas 1-2cm på linserna..det tar mindre än 20 minuter.

Lena

2018-03-21

Håller med om koktiden. Linser måste alltid kokas i rikligt med vätska för att bli klara inom angiven tid. Fick alltså späda med mer vatten.

Hanna

2017-03-05

Väldigt god med kraftfulla smaker. Balsamvinägern är vital! Använder som gryta till bulgur för lägre energi.

Christian

2017-01-30

Håller med om koktiden. Minst 5 min till behövs. Lite kakao (ca 1 tsk) fyller ut smaken rejält och lite chili är aldrig fel...

Elisabeth

2017-01-26

Koka linserna längre, snarare 30 minuter så blir det toppen!

Daniela

2016-10-25

God, kommer nog göra den igen, kryddade lite extra då linserna inte blev klara inom tiden och spädde även med lite mer vatten.

Liknande recept

Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Majs- och zucchiniplättar

Betyg
Betyg
(18)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja ( eller oljan från de soltorkade tomaterna)
  • 4 dl vatten
  • 2 dl belugalinser ( puylinser)
  • 10 marinerade soltorkade tomater, strimlade
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk flytande honung
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Till servering
  • 320 g spagetti
  • 50 g riven parmesan
  • 0.5 kruka färsk basilika

Belugabolognese med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.87 (60 betyg)

Vegetarisk bolognese med belugalinser och soltorkade tomater.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn lök, vitlök och tomatpuré i olja i en stor stekpanna eller kastrull.
  2. Häll i resten av ingredienserna och låt sjuda under lock 20-30 min. Smaka av med salt.
  3. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Servera med sås, riven parmesan och färsk basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2020-07-19

Alla i familjen gillade den. De soltorkade tomaterna gav bra smak

Artur Tomasz

2019-10-21

Kallt vatten till värm stekpanna hmmm m...

Ellinor

2019-10-20

Bytte ut belugalinserna mot svenska Gotlandslinser från Nordisk råvara. Underbart gott!

Pantea

2018-05-09

linser kokas snabbare med låg värme och lite vatten som ska täckas 1-2cm på linserna..det tar mindre än 20 minuter.

Lena

2018-03-21

Håller med om koktiden. Linser måste alltid kokas i rikligt med vätska för att bli klara inom angiven tid. Fick alltså späda med mer vatten.

Hanna

2017-03-05

Väldigt god med kraftfulla smaker. Balsamvinägern är vital! Använder som gryta till bulgur för lägre energi.

Christian

2017-01-30

Håller med om koktiden. Minst 5 min till behövs. Lite kakao (ca 1 tsk) fyller ut smaken rejält och lite chili är aldrig fel...

Elisabeth

2017-01-26

Koka linserna längre, snarare 30 minuter så blir det toppen!

Daniela

2016-10-25

God, kommer nog göra den igen, kryddade lite extra då linserna inte blev klara inom tiden och spädde även med lite mer vatten.

Liknande recept

Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Majs- och zucchiniplättar

Betyg
Betyg
(18)