För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Belugabolognese med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
3.96 (49 betyg)

Vegetarisk bolognese med belugalinser och soltorkade tomater.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja ( eller oljan från de soltorkade tomaterna)
  • 4 dl vatten
  • 2 dl belugalinser ( puylinser)
  • 10 marinerade soltorkade tomater, strimlade
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk flytande honung
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Till servering
  • 320 g spagetti
  • 50 g riven parmesan
  • 0.5 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Bryn lök, vitlök och tomatpuré i olja i en stor stekpanna eller kastrull.
  2. Häll i resten av ingredienserna och låt sjuda under lock 20-30 min. Smaka av med salt.
  3. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Servera med sås, riven parmesan och färsk basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Artur Tomasz

2019-10-21

Kallt vatten till värm stekpanna hmmm m...

Ellinor

2019-10-20

Bytte ut belugalinserna mot svenska Gotlandslinser från Nordisk råvara. Underbart gott!

Pantea

2018-05-09

linser kokas snabbare med låg värme och lite vatten som ska täckas 1-2cm på linserna..det tar mindre än 20 minuter.

Lena

2018-03-21

Håller med om koktiden. Linser måste alltid kokas i rikligt med vätska för att bli klara inom angiven tid. Fick alltså späda med mer vatten.

Hanna

2017-03-05

Väldigt god med kraftfulla smaker. Balsamvinägern är vital! Använder som gryta till bulgur för lägre energi.

Christian

2017-01-30

Håller med om koktiden. Minst 5 min till behövs. Lite kakao (ca 1 tsk) fyller ut smaken rejält och lite chili är aldrig fel...

Elisabeth

2017-01-26

Koka linserna längre, snarare 30 minuter så blir det toppen!

Daniela

2016-10-25

God, kommer nog göra den igen, kryddade lite extra då linserna inte blev klara inom tiden och spädde även med lite mer vatten.

Liknande recept

Köttbullar i tomat med grekisk ost

(0)

Pasta pesto med grillade grönsaker

(17)

Färsk linguini med pesto och tomatsås

(5)

Räksallad med japansk dressing

(104)

Ciabatta med grillade grönsaker och taleggio

(9)

Pizza med grönsaker och mozzarella

(10)

Pumpasoppa med varmrökt sidfläsk och salvia

(16)

Grönkålspaj med julskinka och senapscréme

(31)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja ( eller oljan från de soltorkade tomaterna)
  • 4 dl vatten
  • 2 dl belugalinser ( puylinser)
  • 10 marinerade soltorkade tomater, strimlade
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk flytande honung
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Till servering
  • 320 g spagetti
  • 50 g riven parmesan
  • 0.5 kruka färsk basilika

Belugabolognese med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
3.96 (49 betyg)

Vegetarisk bolognese med belugalinser och soltorkade tomater.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn lök, vitlök och tomatpuré i olja i en stor stekpanna eller kastrull.
  2. Häll i resten av ingredienserna och låt sjuda under lock 20-30 min. Smaka av med salt.
  3. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Servera med sås, riven parmesan och färsk basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Artur Tomasz

2019-10-21

Kallt vatten till värm stekpanna hmmm m...

Ellinor

2019-10-20

Bytte ut belugalinserna mot svenska Gotlandslinser från Nordisk råvara. Underbart gott!

Pantea

2018-05-09

linser kokas snabbare med låg värme och lite vatten som ska täckas 1-2cm på linserna..det tar mindre än 20 minuter.

Lena

2018-03-21

Håller med om koktiden. Linser måste alltid kokas i rikligt med vätska för att bli klara inom angiven tid. Fick alltså späda med mer vatten.

Hanna

2017-03-05

Väldigt god med kraftfulla smaker. Balsamvinägern är vital! Använder som gryta till bulgur för lägre energi.

Christian

2017-01-30

Håller med om koktiden. Minst 5 min till behövs. Lite kakao (ca 1 tsk) fyller ut smaken rejält och lite chili är aldrig fel...

Elisabeth

2017-01-26

Koka linserna längre, snarare 30 minuter så blir det toppen!

Daniela

2016-10-25

God, kommer nog göra den igen, kryddade lite extra då linserna inte blev klara inom tiden och spädde även med lite mer vatten.

Liknande recept

Köttbullar i tomat med grekisk ost

(0)

Pasta pesto med grillade grönsaker

(17)

Färsk linguini med pesto och tomatsås

(5)

Räksallad med japansk dressing

(104)

Ciabatta med grillade grönsaker och taleggio

(9)

Pizza med grönsaker och mozzarella

(10)

Pumpasoppa med varmrökt sidfläsk och salvia

(16)

Grönkålspaj med julskinka och senapscréme

(31)