Belugabolognese med morotsspaghetti

Betyg (1-5):
4 (9 betyg)

På höstkanten är de svenska morötterna i sitt esse, och möjligheterna är lika många som höstens färger. Rårivna, förstås, och sedan de mustiga, efterlängtade grytorna.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 10 marinerade soltorkade tomater, hackade
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja (eller oljan från de soltorkade tomaterna)
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 2 dl torkade belugalinser (eller puylinser)
  • 1 msk konc grönsaksfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk flytande honung
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Till servering:
  • 500 g morotsspaghetti, Hackat och klart eller vanlig spaghetti
  • 50 g parmesan finriven
  • 0.5 kruka basilika

Gör så här

  1. Fräs soltorkade tomater, lök och vitlök i olja i en stor stekpanna eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen, låt sjuda under lock 20–30 min.
  2. Koka morotsspaghettin eller vanlig spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Servera med sås, riven parmesan och färsk basilika.

Tips

Har du testat Hackat&Klart, vårt nya stora sortiment av tvättade, skalade och färdigskurna grönsaker? Där finns bland annat både Kålrotsspaghetti och Morotsspaghetti.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pizza med olika topping - Coop

(1)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett - Coop

(4)

Kycklingmackor caesar-style - Coop

(9)

Fisktaco med mangosalsa - Coop

(22)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple - Coop

(2)

Pizza med auberginekräm och kronärtskocka - Coop

(4)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök - Coop

(0)

Quesadilla med quinoa och chili - Coop

(7)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 10 marinerade soltorkade tomater, hackade
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja (eller oljan från de soltorkade tomaterna)
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 2 dl torkade belugalinser (eller puylinser)
  • 1 msk konc grönsaksfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk flytande honung
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Till servering:
  • 500 g morotsspaghetti, Hackat och klart eller vanlig spaghetti
  • 50 g parmesan finriven
  • 0.5 kruka basilika

Belugabolognese med morotsspaghetti

Betyg (1-5):
4 (9 betyg)

På höstkanten är de svenska morötterna i sitt esse, och möjligheterna är lika många som höstens färger. Rårivna, förstås, och sedan de mustiga, efterlängtade grytorna.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs soltorkade tomater, lök och vitlök i olja i en stor stekpanna eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen, låt sjuda under lock 20–30 min.
  2. Koka morotsspaghettin eller vanlig spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Servera med sås, riven parmesan och färsk basilika.

Tips

Har du testat Hackat&Klart, vårt nya stora sortiment av tvättade, skalade och färdigskurna grönsaker? Där finns bland annat både Kålrotsspaghetti och Morotsspaghetti.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pizza med olika topping - Coop

(1)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett - Coop

(4)

Kycklingmackor caesar-style - Coop

(9)

Fisktaco med mangosalsa - Coop

(22)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple - Coop

(2)

Pizza med auberginekräm och kronärtskocka - Coop

(4)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök - Coop

(0)

Quesadilla med quinoa och chili - Coop

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies