
Belugabolognese
Om du inte ätit belugalinser förut är det dags nu! Laga denna enkla och otroligt goda belugabolognesen för en vegetarisk variant av den klassiska köttfärssåsen.
- 320 g spagetti
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, rivna
- 1 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl torkade belugalinser
- 400 g krossade tomater
- 2 dl crème fraiche
- 2 dl vatten
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad basilika
- 1 tsk strösocker
- 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
- 1 tsk salt
Gör så här
- Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna med lock eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek med någon minut.
- Rör ner linser, krossade tomater, crème fraiche och vatten. Krydda med oregano, basilika, socker, salt och peppar. Låt småputtra under lock ca 25 min.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Servera bolognesen med pastan.
Liknande recept
Belugabolognese
Om du inte ätit belugalinser förut är det dags nu! Laga denna enkla och otroligt goda belugabolognesen för en vegetarisk variant av den klassiska köttfärssåsen.
Gör så här
- Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna med lock eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek med någon minut.
- Rör ner linser, krossade tomater, crème fraiche och vatten. Krydda med oregano, basilika, socker, salt och peppar. Låt småputtra under lock ca 25 min.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Servera bolognesen med pastan.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-01-07
Mycket gott och mättande. Mums.
2020-11-12
Vilket recept! Min familj är väldigt skeptiskt till vegetariskt. Men det här gick verkligen hem. Det här kommer vi göra fler gånger!
2020-09-28
Hej Kristina! Tack för att du upptäckte det. Vi har ändrat i receptet nu så det blir rätt och pastan kokas senare /Maja, redaktör
2020-09-22
Hej! Varför är punkt 1 att koka pastan när man sen kommer till att man ska koka såsen i 25 min!?!
2019-12-29
Toppen sås! Bra att koka linserna separat och sedan blanda med resten av såsen som görs för sig.
2019-08-20
Hej Felicia! Vad roligt att du gillar vår belugabolognese! Tyvärr har vi ett tekniskt problem som gör att saltmängderna har försvunnit. Vi jobbar på att lösa det så snabbt som möjligt. 1 tsk salt ska det vara! Lycka till! hälsar Elsa, webbredaktör
2019-07-30
Denna är mitt favvorecept och jag gör det ofta! Men, Coop, angivelsen för mängd salt har försvunnit? Var det en tesked?
2019-05-15
Hackar även ner en burk champinjoner på burk samt använder köttbuljong istället för vatten.
2019-01-30
Vill man maxa kan man också fräsa ner hackad morot och selleri i samma mängd som löken, eller något mindre. Smashing. ;)
2019-01-30
Så god! Behövde tillsätta 6dl vatten och koka 1 tim +.
2018-10-14
Fantastiskt god! Rev även i en morot i början, lätt den koka 35 min och mixade den sedan. Kommer lagas många gånger hos oss!
2018-03-21
Älskar denna! Lagar den minst en gång/månad och är en räddare i nöden när jag kommer hem sent från jobbet och våra magar kurrar.
2018-02-25
Drömgod och lättlagad bolognese. Gick även hem hos kräsen 2,5-åring och hungrig 8-månaders så en fullträff för vår familj!
2018-01-30
hrm
2017-10-06
Enkel och god! Linserna fortfarande hårda - känns okokta - efter 25 min så jag lät dem koka 40 min. Bra basrätt, kan användas i veg. lasagne etc.
2017-06-14
Supergott! Passar bra som lunchlåda
2017-03-20
Använde krossade tomater i en förpackning på 500 g och minskade på vattnet med 0,5 dl. Mycket gott, en ny favorit!
2017-02-05
Alla gillar det. Gjorde en lasagne. Toppen!
2017-01-30
Hade kokta belugalinser i kylen som jag slängde i på slutet och lät koka i cirkus 10 min och ingen creme fraiche så det blev smetana istället - super gott!
2016-10-24
Mina belugalinser var al dente efter 25 min. Vill man ha mjukare räkna med 35-40 min.
2016-09-18
Gott, tyckte jag, och plus för att det är vego och snabblagat. Okej, tyckte man och barn. Så jag kan göra det igen! 👍
2016-08-31
Mycket gott, snabbt och smidigt. Barnen älskade det!
2016-05-27
Har testat quornfärs i stället för linser. Det blev minst lika gott!
2016-04-28
Mycket gott! Lättlagat och miljösmart och nyttigt! Toppen helt enkelt.
2016-04-28
Gick jättebra med gröna linser också! Jättegott!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Anna
2021-01-07
Mycket gott och mättande. Mums.
Marie
2020-11-12
Vilket recept! Min familj är väldigt skeptiskt till vegetariskt. Men det här gick verkligen hem. Det här kommer vi göra fler gånger!
2020-09-28
Hej Kristina! Tack för att du upptäckte det. Vi har ändrat i receptet nu så det blir rätt och pastan kokas senare /Maja, redaktör
Kristina
2020-09-22
Hej! Varför är punkt 1 att koka pastan när man sen kommer till att man ska koka såsen i 25 min!?!
Sandra
2019-12-29
Toppen sås! Bra att koka linserna separat och sedan blanda med resten av såsen som görs för sig.
2019-08-20
Hej Felicia! Vad roligt att du gillar vår belugabolognese! Tyvärr har vi ett tekniskt problem som gör att saltmängderna har försvunnit. Vi jobbar på att lösa det så snabbt som möjligt. 1 tsk salt ska det vara! Lycka till! hälsar Elsa, webbredaktör
Felicia
2019-07-30
Denna är mitt favvorecept och jag gör det ofta! Men, Coop, angivelsen för mängd salt har försvunnit? Var det en tesked?
Thomas
2019-05-15
Hackar även ner en burk champinjoner på burk samt använder köttbuljong istället för vatten.
Marie
2019-01-30
Vill man maxa kan man också fräsa ner hackad morot och selleri i samma mängd som löken, eller något mindre. Smashing. ;)
Marie
2019-01-30
Så god! Behövde tillsätta 6dl vatten och koka 1 tim +.
Sofia
2018-10-14
Fantastiskt god! Rev även i en morot i början, lätt den koka 35 min och mixade den sedan. Kommer lagas många gånger hos oss!
Bernadett
2018-03-21
Älskar denna! Lagar den minst en gång/månad och är en räddare i nöden när jag kommer hem sent från jobbet och våra magar kurrar.
Jennie
2018-02-25
Drömgod och lättlagad bolognese. Gick även hem hos kräsen 2,5-åring och hungrig 8-månaders så en fullträff för vår familj!
guest
2018-01-30
hrm
Britt
2017-10-06
Enkel och god! Linserna fortfarande hårda - känns okokta - efter 25 min så jag lät dem koka 40 min. Bra basrätt, kan användas i veg. lasagne etc.
Lovisa
2017-06-14
Supergott! Passar bra som lunchlåda
Lina
2017-03-20
Använde krossade tomater i en förpackning på 500 g och minskade på vattnet med 0,5 dl. Mycket gott, en ny favorit!
Charlotta
2017-02-05
Alla gillar det. Gjorde en lasagne. Toppen!
Ulrika
2017-01-30
Hade kokta belugalinser i kylen som jag slängde i på slutet och lät koka i cirkus 10 min och ingen creme fraiche så det blev smetana istället - super gott!
Magdalena
2016-10-24
Mina belugalinser var al dente efter 25 min. Vill man ha mjukare räkna med 35-40 min.
Sigrid
2016-09-18
Gott, tyckte jag, och plus för att det är vego och snabblagat. Okej, tyckte man och barn. Så jag kan göra det igen! 👍
Mattias
2016-08-31
Mycket gott, snabbt och smidigt. Barnen älskade det!
Ann-Britt
2016-05-27
Har testat quornfärs i stället för linser. Det blev minst lika gott!
Maria
2016-04-28
Mycket gott! Lättlagat och miljösmart och nyttigt! Toppen helt enkelt.
Cecilia
2016-04-28
Gick jättebra med gröna linser också! Jättegott!