Belugabolognese

Betyg (1-5):
4.32 (121 betyg)

Om du inte ätit belugalinser förut är det dags nu! Laga denna enkla och otroligt goda belugabolognesen för en vegetarisk variant av den klassiska köttfärssåsen.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 320 g spagetti
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl torkade belugalinser
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna med lock eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek med någon minut.
  3. Rör ner linser, krossade tomater, crème fraiche och vatten. Krydda med oregano, basilika, socker, salt och peppar. Låt småputtra under lock ca 25 min. Servera med pastan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-08-20

Hej Felicia! Vad roligt att du gillar vår belugabolognese! Tyvärr har vi ett tekniskt problem som gör att saltmängderna har försvunnit. Vi jobbar på att lösa det så snabbt som möjligt. 1 tsk salt ska det vara! Lycka till! hälsar Elsa, webbredaktör

Felicia

2019-07-30

Denna är mitt favvorecept och jag gör det ofta! Men, Coop, angivelsen för mängd salt har försvunnit? Var det en tesked?

Thomas

2019-05-15

Hackar även ner en burk champinjoner på burk samt använder köttbuljong istället för vatten.

Marie

2019-01-30

Vill man maxa kan man också fräsa ner hackad morot och selleri i samma mängd som löken, eller något mindre. Smashing. ;)

Marie

2019-01-30

Så god! Behövde tillsätta 6dl vatten och koka 1 tim +.

Sofia

2018-10-14

Fantastiskt god! Rev även i en morot i början, lätt den koka 35 min och mixade den sedan. Kommer lagas många gånger hos oss!

Bernadett

2018-03-21

Älskar denna! Lagar den minst en gång/månad och är en räddare i nöden när jag kommer hem sent från jobbet och våra magar kurrar.

Jennie

2018-02-25

Drömgod och lättlagad bolognese. Gick även hem hos kräsen 2,5-åring och hungrig 8-månaders så en fullträff för vår familj!

guest

2018-01-30

hrm

Britt

2017-10-06

Enkel och god! Linserna fortfarande hårda - känns okokta - efter 25 min så jag lät dem koka 40 min. Bra basrätt, kan användas i veg. lasagne etc.

Lovisa

2017-06-14

Supergott! Passar bra som lunchlåda

Lina

2017-03-20

Använde krossade tomater i en förpackning på 500 g och minskade på vattnet med 0,5 dl. Mycket gott, en ny favorit!

Charlotta

2017-02-05

Alla gillar det. Gjorde en lasagne. Toppen!

Ulrika

2017-01-30

Hade kokta belugalinser i kylen som jag slängde i på slutet och lät koka i cirkus 10 min och ingen creme fraiche så det blev smetana istället - super gott!

Magdalena

2016-10-24

Mina belugalinser var al dente efter 25 min. Vill man ha mjukare räkna med 35-40 min.

Sigrid

2016-09-18

Gott, tyckte jag, och plus för att det är vego och snabblagat. Okej, tyckte man och barn. Så jag kan göra det igen! 👍

Mattias

2016-08-31

Mycket gott, snabbt och smidigt. Barnen älskade det!

Ann-Britt

2016-05-27

Har testat quornfärs i stället för linser. Det blev minst lika gott!

Maria

2016-04-28

Mycket gott! Lättlagat och miljösmart och nyttigt! Toppen helt enkelt.

Cecilia

2016-04-28

Gick jättebra med gröna linser också! Jättegott!

Liknande recept

Minestronesoppa med linser

(52)

Linsbolognese

(32)

Belugabolognese med soltorkade tomater

(35)

Spagetti med linser och tomatsås

(9)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 320 g spagetti
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl torkade belugalinser
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt

Belugabolognese

Betyg (1-5):
4.32 (121 betyg)

Om du inte ätit belugalinser förut är det dags nu! Laga denna enkla och otroligt goda belugabolognesen för en vegetarisk variant av den klassiska köttfärssåsen.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna med lock eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek med någon minut.
  3. Rör ner linser, krossade tomater, crème fraiche och vatten. Krydda med oregano, basilika, socker, salt och peppar. Låt småputtra under lock ca 25 min. Servera med pastan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-08-20

Hej Felicia! Vad roligt att du gillar vår belugabolognese! Tyvärr har vi ett tekniskt problem som gör att saltmängderna har försvunnit. Vi jobbar på att lösa det så snabbt som möjligt. 1 tsk salt ska det vara! Lycka till! hälsar Elsa, webbredaktör

Felicia

2019-07-30

Denna är mitt favvorecept och jag gör det ofta! Men, Coop, angivelsen för mängd salt har försvunnit? Var det en tesked?

Thomas

2019-05-15

Hackar även ner en burk champinjoner på burk samt använder köttbuljong istället för vatten.

Marie

2019-01-30

Vill man maxa kan man också fräsa ner hackad morot och selleri i samma mängd som löken, eller något mindre. Smashing. ;)

Marie

2019-01-30

Så god! Behövde tillsätta 6dl vatten och koka 1 tim +.

Sofia

2018-10-14

Fantastiskt god! Rev även i en morot i början, lätt den koka 35 min och mixade den sedan. Kommer lagas många gånger hos oss!

Bernadett

2018-03-21

Älskar denna! Lagar den minst en gång/månad och är en räddare i nöden när jag kommer hem sent från jobbet och våra magar kurrar.

Jennie

2018-02-25

Drömgod och lättlagad bolognese. Gick även hem hos kräsen 2,5-åring och hungrig 8-månaders så en fullträff för vår familj!

guest

2018-01-30

hrm

Britt

2017-10-06

Enkel och god! Linserna fortfarande hårda - känns okokta - efter 25 min så jag lät dem koka 40 min. Bra basrätt, kan användas i veg. lasagne etc.

Lovisa

2017-06-14

Supergott! Passar bra som lunchlåda

Lina

2017-03-20

Använde krossade tomater i en förpackning på 500 g och minskade på vattnet med 0,5 dl. Mycket gott, en ny favorit!

Charlotta

2017-02-05

Alla gillar det. Gjorde en lasagne. Toppen!

Ulrika

2017-01-30

Hade kokta belugalinser i kylen som jag slängde i på slutet och lät koka i cirkus 10 min och ingen creme fraiche så det blev smetana istället - super gott!

Magdalena

2016-10-24

Mina belugalinser var al dente efter 25 min. Vill man ha mjukare räkna med 35-40 min.

Sigrid

2016-09-18

Gott, tyckte jag, och plus för att det är vego och snabblagat. Okej, tyckte man och barn. Så jag kan göra det igen! 👍

Mattias

2016-08-31

Mycket gott, snabbt och smidigt. Barnen älskade det!

Ann-Britt

2016-05-27

Har testat quornfärs i stället för linser. Det blev minst lika gott!

Maria

2016-04-28

Mycket gott! Lättlagat och miljösmart och nyttigt! Toppen helt enkelt.

Cecilia

2016-04-28

Gick jättebra med gröna linser också! Jättegott!

Liknande recept

Minestronesoppa med linser

(52)

Linsbolognese

(32)

Belugabolognese med soltorkade tomater

(35)

Spagetti med linser och tomatsås

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies