Bearnaisesmör

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Piffa upp smöret med dragon, shallotenlök, persilja och dijon. Läckert både till brödet som potatisen och köttet.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk torkad dragon
  • 0.5 tsk grovt mald vitpeppar
  • 2 msk fint hackad schalottenlök
  • 75 g rumstempererat smör
  • 0.5 dl fint hackad persilja
  • 2 tsk dijonsenap

Gör så här

  1. Blanda vinäger, vatten, dragon, peppar och lök. Låt koka tills vätskan nästan torkat in. Låt kallna och sila. Blanda det med smör, persilja, senap och salt. Lägg på plastfolie och forma till en rulle. Lägg i kylen.

Tips

En snabbvariant är att röra ihop 100 g smör med 1 påse Såsmix Bearnaise 2 g (Santa Maria ). Lägg på plastfolie och forma till en rulle. Lägg i kylen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

(0)

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

(13)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk torkad dragon
  • 0.5 tsk grovt mald vitpeppar
  • 2 msk fint hackad schalottenlök
  • 75 g rumstempererat smör
  • 0.5 dl fint hackad persilja
  • 2 tsk dijonsenap

Bearnaisesmör

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Piffa upp smöret med dragon, shallotenlök, persilja och dijon. Läckert både till brödet som potatisen och köttet.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda vinäger, vatten, dragon, peppar och lök. Låt koka tills vätskan nästan torkat in. Låt kallna och sila. Blanda det med smör, persilja, senap och salt. Lägg på plastfolie och forma till en rulle. Lägg i kylen.

Tips

En snabbvariant är att röra ihop 100 g smör med 1 påse Såsmix Bearnaise 2 g (Santa Maria ). Lägg på plastfolie och forma till en rulle. Lägg i kylen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

(0)

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies